Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '17

 
Kategori
Üniversiteler
 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Kulübü Başkanı Murat Görmüş ile...

Gaziosmanpaşa  Üniversitesi Maliye Kulübü Başkanı Murat Görmüş ile...
 

Murat Görmüş


Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Kulübü Başkanı Murat Görmüş: “Kulüpte bireysel olarak değil toplu çalışmayı ve bununla birlikte karşılaştığımız zorluklarla birlikte mücadele etmeyi öğreniyoruz”

Murat  Görmüş Tokat’ta Gaziosmanpaşa Üniversitesinde okuyan aktif bir öğrenci. Recep Yazıcıoğlu’nun  da hem  hemşerisi hem akrabası. O’nu lider olarak görüyorlar ve  köyde hepimizin  Hedefi Recep Yazıcıoğlu olmak  diyor. Ağabeyi de  Recep Yazıcıoğlu nu örnek alarak Kaymakam olmuş. Kastamonu Araç da kaymakam. Murat ile  Recep Yazıcıoğlu hakkında iki kitap yazmış bir insan olarak  keyifli bir sohbet yaptık. Murat gibi öğrencilerin çok olması  memleketimizi  her zaman  ileri  götürecektir. Lider  öğrencilere ülkemizin çok ihtiyacı var çünkü.

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız ? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

MURAT GÖRMÜŞ- Ben Murat GÖRMÜŞ. 1 Haziran 1991 yılında Trabzon'un Köprübaşı İlçesinin Beşköy Mahallesinde doğdum. Köprübaşı Konuklu Mahallesi Ilkokulu'nda öğrenim hayatıma başladım. Sonrasında Köprübaşı Ortaokulu'nda okudum. Liseyi askerlik dönemimde Açık Öğretim Lisesi'nde tamamladım. Şuan ise Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3.sınıf öğrencisiyim.

SORU- Neden Maliye? Neden  Tokat? Bu bölümü tercih etmeden  önce ve şu an duygularınız arasında  ne fark var?   

MURAT  GÖRMÜŞ-Maliye Bölümünü seçmemin asıl amacı; ders içeriği olarak hukuki ve iktisadi konulara ağırlık vermesi, KPSS'de diğer bölümlere oranla Maliye Bölümünün ders içeriğinin daha faydalı olacağını düşündüğümden dolayı bu bölümü tercih ettim. Tokat'ı seçmemin öncelikli bir nedeni yoktu. Fakat Tokat'ta kaldığım süre zarfında bu ili samimi insanları sayesinde kolayca benimsedim. Gözlemlediğim duruma istinaden bir şeylerden bahsedecek olursam; Tokat tipik bir Anadolu üniversitesi ve öğrencilerde fark ettiğim bazı eksiklikler, benim onlarla bu konular üzerinde ki verdiğim savaş beni burada tutan en güzel duygudur. Bunun yanı sıra kamu tüzel kişileri ile kolaylıkla iletişime geçebiliyor olmak bence bir öğrencinin gözünde Tokat İlinin en büyük avantajıdır.

SORU- Maliye Kulübü ile tanışma hikayenizi anlatır mısınız?

MURAT GÖRMÜŞ- Bireysel olarak okulda faaliyet yapmak istedim. Fakat üst makamlardan aldığım cevap, öğrencinin bireysel olarak değil, bir kulüp adı altında faaliyette bulunabileceği yönündeydi. Aldığım bu cevaptan dolayı öğrenci arkadaşlarıma faydalı olabilmek ve faaliyetlerimi gerçekleştirebilmek adına Genç Maliyeciler Kulübünü kurdum.

SORU- Ailenizden bahseder  misiniz? Anne ve  babanız ne iş yapar? Kardeşleriniz nerede  okur? Onların  sizin çabalarınıza bakışı nasıl?

MURAT GÖRMÜŞ- Ailemden bahsedecek olursam; 5 erkek 9 kız olmak üzere 14 kardeşiz. Babam kasap, annem ev hanımıdır. Ailemde okuyan sayısı oldukça az. Okuyanların içerisinde abim, Kastamonu Araç Kaymakamı, erkek kardeşim de Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisat Bölümü 2.sınıf öğrencisidir. Ailemin benim üniversite hayatıma başlamamdaki düşüncesine değinecek olursam; askerlik döneminden sonra böyle bir karara vardığım için yeterli derecede destek bulamadım. Takdir edersiniz ki askerlikten sonra okumak yadırganabiliyor.

SORU-Kulüp olarak bugüne kadar neler yaptınız?

MURAT GÖRMÜŞ- Kulüp olarak çalışmalarımızda tamamen hedef; öğrenci arkadaşlarımızın geleceklerine ilişkin meslek seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yönelik çalışmalarımıza ağırlık verdik. Bu hedef doğrultusunda "meslek ve kariyer günleri" düzenleyerek öğrenci arkadaşlarımıza bir nebze de olsa ışık tutmaya çalıştık. Aynı zamanda öğrenci arkadaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Sayın Belediye Başkanımız Avukat Eyüp EROĞLU'nun eşliğinde "Genç Başkan Üniversitelilerle Buluşuyor" adlı bir etkinlik düzenledik. Bunun yanı sıra hem Tokat ili ve çevresi hem de il dışında bir çok köy okullarına giderek çeşitli yardımlar düzenliyoruz. Bunlar hakkında fazla bilgi vermek istemiyorum. Bildiğiniz gibi yapılan yardımın anlatılması hiç etik olmaz. Son olarak Ortadoğu'da yaşanan sorunlar üzerine Sayın Gazeteci-yazar Mehmet Akif ERSOY eşliğinde "Ortadoğu ve Türkiye" adlı bir konferans düzenleyerek öğrenci arkadaşlarımızı Ortadoğu hakkında aydınlatarak, akıllarında kalan soruları giderdiğimizi ve bir çok değer kattığımızı düşünüyorum.

SORU- Maliye  bölümü olarak  bundan sonraki hedefleriniz  nedir?

MURAT GÖRMÜŞ-  Bundan sonra ki hedefimiz ağırlıklı olarak ilimiz ve üniversitemizin tanıtımına katkıda bulunacak faaliyetler yapmaktır. Bu konuda birkaç projemizden sizlere bahsetmek istiyorum. Tokat'ta ilkini düzenlemeyi düşündüğümüz vergi haftası ile ilgili ilimizde çeşitli çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışmalarda ki amacımız verginin önemini ve gerekliliğini belirtmektir.

SORU- Maliye  Kulübünde görev almak size nasıl katkı sağladı?

MURAT GÖRMÜŞ- Kulüpte görev almanın manevi açıdan nasıl geliştirdiğini söylemek gerekirse öncelikle şunu ifade etmeliyim ki bizler farklı bireylerden oluşan kocaman bir aileyiz. "Ne yapıyorsak insanlık için yapmalıyız." felsefesiyle çıktığım bu yolun manevi açıdan en büyük katkısı yaptığımız faaliyetlerin öğrenci arkadaşlarımıza katkı sağladığını görmektir. Kulüpte yer almanın faydalarına değinecek olursak; kulüpte bireysel olarak değil toplu çalışmayı ve bununla birlikte karşılaştığımız zorluklarla birlikte mücadele etmeyi öğreniyoruz. Toplum içinde fikirlerimizi özgürce söylemek, geniş çaplı düşünmek ve bunların yanında geniş bir çevre kazanmayı sağlıyor. Kısaca kulüp bize üniversite hayatında, iş hayatını tecrübe etmeyi öğretiyor.

SORU- Kulüp çalışmalarında karşılaştığınız zorluklar neler? Öğrenciler kulüplerden  genelde haberi olmuyor. Bunun artı ve eksileri sizce nedir?

MURAT GÖRMÜŞ- Öncelikle öğrenci arkadaşlarımızın bu kulüplerden habersiz olması ve destek vermemesi neticesinde ileride güzel şeyler yapacak kulüplerimizin kapanmak zorunda kaldığını görüyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın kulüplerden habersiz olmalarının herhangi bir artı değeri olmadığını söyleyebilirim. Şunu söylemek isterim ki kulüpler öğrenci arkadaşlarımızın istek ve arzuları doğrultusunda hareket etmektedir. Kulüp ile bünyesinde çalışan öğrenci arkadaşların üniversite de isteklerini gerçekleştirme imkanı bulduğunu, geleceğe yönelik yaşayabileceği sıkıntılar karşısında kulüp ortamında bu sorunlar karşısında kendilerini geliştirme imkanı sağladığını söyleyebiliriz. Olaya şöyle bakalım; sizin de bildiginiz gibi 6 Aralık 2017 tarihinde üniversitemizde düzenlediğimiz "Ortadoğu ve Türkiye "adlı konferansımızda Ortadoğu'da uzun süre görev yapmış, bölgeyi iyi tanıyan, hatta bölge üzerinde uzman bir kişi olan Mehmet Akif ERSOY eşliğinde bu konferansı gerçekleştirdik. Bu konferansta çok sağlıklı ve birinci ağızdan bilgiler edinildi. Fakat bu kulüplerden haberdar olmayan öğrenciler böyle bir konferansa katılım şansı bulamamaları nedeniyle gündemi yakından takip etme fırsatını kaçırdılar.

SORU- Girişken bir insansınız Çok sosyal olmak sizi memnun  ediyor mu.?. Öğrencilerle iletişime geçtiğimiz zaman  sıkılıyorlar da.  Bu  şu an hayatınızda ve ilerde iş hayatınızda size  ne katkı sağlayacak. Özgüveni olmayan insan sizce ne kaybeder?

MURAT GÖRMÜŞ- Girişken olmak insanın geçmişte keşke yapsaydım dememesine olanak sağlar. Üniversitelilerin çoğunda özgüven yok ifadesi üzerine aslında çok bir şey söyleyemem. Fakat sadece şunu söyleyebilirim: Öğrenci arkadaşlarımıza gerekli destek verilmediğini düşünüyorum. Girişkenlik ve sosyal haliniz sizi memnun ediyor diye bir ifade kullandınız. Bunu şöyle söyleyeyim. Keşke kelimesini kullanmayı seven bir insan değilim. Üniversite hayatım boyunca elimdeki imkanlar doğrultusunda öğrenci arkadaşlarıma faydalı olabilecek tüm faaliyetler içinde bulunmaya gayret gösteriyorum. Bu da beni şöyle mutlu ediyor. Derslerin dışında kalan zamanımı etkin bir şekilde kullandığımı düşünmemi sağlıyor.

Bu konuda  başka ne anlatacaksınız?

MURAT GÖRMÜŞ- Bilindiği üzere maliye diğer bölümlere oranla daha yeni ve gelişmekte olan bir bölüm. Öğrenci arkadaşlarımızın maliye bölümü üzerine kendilerini ciddi anlamda geliştirmeleri gerekiyor. Bunu da alan üzerine kitap okuyarak, çeşitli köşe yazıları, dergiler ve güncel olayları takip ederek ve arkadaşlarıma tavsiyem kendilerini geliştirebilecekleri her alanda aktif olarak bulunmaları. Son olarak size ve gazetenize bize böyle imkan sağladığınızdan dolayı teşekkür ederim.

Çok sağ ol Murat  çok samimi ve içten bir  söyleşi oldu. Size ve Maliye kulübünü tebrik ederim. 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..