Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '14

 
Kategori
Dünya
 

Gazze'de çocukları katleden İsrail'in amacı ne?

Gazze'de çocukları katleden İsrail'in amacı ne?
 

İsrail’in Gazze’ye saldırmasının ardındaki gerçek ne?

Öyle ya; 13 günden beri devam eden operasyonlarda 300 civarında Gazzeli çocuk, kadın ve adam hayatını kaybetti, 2 binin üzerinde de yaralı var.

Batının ve ABD’nin, İsrail’in bu saldırgan tavrını desteklemelerinin ardında sizce ne yatıyor?

Bence Doğu Akdeniz’de bulunan ve kimine göre 100 trilyon dolar, kimine göre ise birkaç trilyon dolar değerindeki doğalgaz rezervi!

İran destekli Hamas örgütü 2007’den beri Gazze’yi yönetiyor. Tabi buna yönetmek denirse…

Hamas Doğu Akdeniz’deki doğalgaz yataklarının işletilme ve paylaşımı konusunda ABD ve İsrail’e sorun çıkarıyor. Çünkü Gazze’nin 42 km.lik Akdeniz’e kıyısı var. Ve kıyıdan 200 metre kadar açıkta doğalgaz rezervinin ucu görünüyor.

İşte bu yüzden İsrail Batının ve ABD’nin desteğini arkasına alarak, çoluk çocuk demeden Gazze’de yaşayanların üzerine bomba yağdırıyor. Amaç Hamas’ı bitirmek ve kendisine sorun oluşturmayacak, doğalgaz’dan gelecek paradan pay istemeyecek bir yönetimi başa getirmek.

İran destekli Hamas ise İsrail’e direniyor. Çünkü Hamas’ın elinde İran tarafından eğitilmiş 20 bin kişilik bir güç var. Bu gücü yer altında korurken, İsrail’e azami zararı vermeyi planlıyor. Bu arada ölen Gazzeliler için de kılını kıpırdatmıyor!

Ateşkes için yapılan girişimleri de elinin tersi ile iterek, yıllardan beri abluka altında, aç, sefil yaşayan halkının öldürülmesini de görmezden geliyor.

İsrail Gazzelileri öldürürken, buna zemin hazırlayan ve kendilerini Müslüman addeden, kendilerinden olmayanların başını kesip, ciğerini sökerek, çiy çiy yiyen IŞİD’in de bu katliamdaki payını unutmamak gerek.

IŞİD Irak içlerinde ilerlerken ve yaptığı canilikleri, çektikleri videolarla dünyaya duyururken, tüm dünyanın dikkatini kendi üzerlerine çektiği sırada, İsrail, ABD destekli operasyonlara başladı. Çoluk, çocuk demeden önüne geleni öldürdü. Ve hala öldürmeye devam ediyor.

Ölenlerin içinde 3 aylıktan 17 yaşına kadar onlarca çocuk var. Tabi bir o kadar da kadın!

İsrail katliam yaparken, Hamas’ı çok seven yöneticilerimiz ne yapıyor?

Hapsi havanda su dövüyor!

İsrail’in bu vahşice tutumu karşısında dünyanın birçok ülkesinden sert tepkiler gelirken, bizim yöneticilerimiz sadece konuşuyorlar.

İsrail’in yaptığı insanlık dışı saldırılara sadece sözle müdahale eden yöneticilerimiz, maalesef İsrail uçaklarının benzinini bizim ülkemizden gönderiyorlar.

Gazzeyi ve Hamas’ı çok seven yöneticilerimiz, İsrail ile ticareti geliştirmekte bir mahsur görmemişlerdir. Son on yılda İsrail ile yapılan ticaret 4 kat artmıştır. İdarecilerimizin yakınları İsrail ile yakın ticari ilişki içinde oldukları için sadece söylemle katliama müdahale(!) edilmektedir.

Bu arada, Gazze çevresindeki ülkeler, bizi ve Katar’ı ateşkesi baltalamakla suçlamaktadırlar. Bizi yönetenlerin bu konuda söyleyecekleri bir şeyler olmalı diye düşünürken, birkaç günden beri hala ses çıkmadı.

Sözün özü, herkes rant peşinde. Sözde Gazze’yi yöneten Hamas, Doğu Akdeniz’deki doğalgazdan pay kapma peşinde. Yönetimi altındaki ülkesine uygulanan abluka, katliam umurunda değil!

Bizi yönetenler tüm dikkatlerini yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine verdiği için de İsrail’e sözle müdahaleden başka bir şeyler yapamıyorlar. Oradaki görevlileri bile geri çağırıp, İsrail ile tüm bağlantıları kesemiyorlar.

  

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..