Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

Gazze'nin Çocuğu

Gazze'nin Çocuğu
 

wordpress.com


Evet, yine Ortadoğu, yine terörizm, yine katliam…

Ve fütursuzca çocuk katliamlarıyla lekeli, İsrail’in terörü bahane edip ahtapot bombaları yağdırdığı Gazze’nin soğuk toprakları.

Henüz 500 Filistinli’nin öldüğü haberlerinin devamı bunların yüzden fazlasının çocuk olduğuydu. Ekmek kuyruğunda bombalanarak , kış soğuğunda hipotermiye (donma ya da donmaya yakın vücut ısısına düşme) yakalanarak ölen filizler var, umutlar var.

Hamas’ın terör örgütü olması ya da İsrail’e baş kaldırması da yeterli neden değil çocuk katliamlarına, hiçbir zaman da olamaz.

Birleşmiş Milletler’in somut adım atmadığı, George W. Bush’un boşaltıp, Barack Hussein Obama’nın henüz doldurmadığı ABD Başkanlığı’nın duyarsız kaldığı bir konjonktürde İsrail orta doğuda cirit atıyor. Yine en yüksek ses, isyan, uyarı Türkiye’den geliyor. Ne Filistin’in masumiyeti ya da bizim sempatimiz ne de İsrail’in orantısız güç kullanımı değil bizi rahatsız eden. Ortada bir katliam ve hatta masum katliamı var. Taraflar her kim olursa olsun buna dur denmelidir.

Hamas’ın sözde terörizmi ve halkın arasına yerleşik olmaları, İsrail askerine şehirleri bombalayıp, çoluk çocuk, yaşlı-kadın demeden katliamına masum sebep olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde de olmamalı. Savaş bile mertçe, delikanlı gibi yaşanmalıdır.

Savaş askerler arasında olur İsrail. Çocuk öldürerek ne savaş kazanılır, ne toprak ne de itibar. Buna dur denmeli artık.

Neredesin UNICEF, neredesin ABD, neredesin BM, neredesin AB ve neredesin Dünya Ülkeleri, barış örgütleri, neredesin İNSANLIK…

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..