Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

GDO'nun son marifeti; kokusu değişebilen çiçekler

GDO'nun son marifeti; kokusu değişebilen çiçekler
 

Geçen aralık ayında yayınlamış olduğum ‘’MEKÂNLAR VE KOKULARI’’ başlıklı yazımı okuyanlar hatırlayacaklar. Koku deyip geçmeyin. Bir ortama girdiğinizde yalnızca sizin ya da diğer insanların kullandıkları farklı kokular dışında artık bulunduğunuz MEKANIN kendine özgü MARKA bir kokusu olduğunu görecek algılayacak, beyninizin bir köşesine kaydedeceksiniz. Örneğin yeni bir arabaya bindiğinizde nasıl farklı hoş bir koku size cazip gelir. Bir mağazaya girdiğinizde algılayacağınız koku sizi hem daha çok alışveriş yapmaya yönlendirecek hem de o mağazayı beninizin bir köşesine kaydedecek. İşte artık, reklamcılar, bilim adamları, marka uzmanları bunlarla uğraşıyor.

Bütün bunlar yetmedi şimdi de tıpkı yiyeceklerde olduğu gibi GDO’larıyla oynayarak çiçeklerin kokularını oluşturan genlere ulaşıp onların koku ların artırıp azaltmayı başarmışlar.

Artık hiç kokmayan çiçekler olabileceği gibi baygın baygın kokan envai çeşit çiçeklerde üretilebilecek.

Dünyanın doğal dengesi ile daha ne kadar oynayabileceğiz. Bilim ilerledikçe doğallık daha da genlere itilecek her şey doğalmış gibi gösterilmesine karşın insan eliyle oynanmış olacak dünyada. Tüp bebekler GDO lu yiyecekler, GDO lu çiçekler. Tabii ki İnsanın genetiğiyle de oynandığını biliyoruz. Yakında sipariş üzerine genetiğinde hangi özelliklerin olmasını istiyorsanız o özelliklerde beklide sizin hiçbir özelliğinizi taşımayan bebekleriniz olacak. Daha da ilerisini hayal etmek bile ürkütüyor.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..