Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

GDO tepkisi danıştaya taşındı...

GDO tepkisi danıştaya taşındı...
 

GDO GDO DİYE DİYE mi yaşayacağız yoksa GDO'dan mı öleceğiz?


Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı GDO (Genetiği değiştirilmiş Organizmalar) ithalatını düzenleyen bir yönetmenlik yayınlayarak 26 Ekimde yürürlüğe koymuştu. Bu sayede gümrüklerde bekleyen ürünlerin yurda girmesi kolaylaşacaktı. İthalatçı firmaları sevindiren bu karara Danıştay dur...! dedi.

Danıştay, Hormonlu Gıda olarak da bilinen GDO lu Ürünlerin ithalinin bu yönetmenlikle Ülkeye girmesine olanak vermenin doğru olmadığı. Bunun Kanunla düzenlenmesi gerektiği gerekçesiyle Yürütmeyi Durduma Kararı verdi.

Umarız Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı denetiminde, sağlıklı bir şekilde, yetkili kurum ve kuruluşların raporları, ön çalışmaları değerlendirilerek yeni bir GDO lu Ürünler Yasa tasarısı hazırlanır. İvedilikle de yürürlüğe konur. Bu tür konuların beklemeye tahammülü yok.

Doğrudan SAĞLIĞIMIZI YAŞAM KALİTEMİZİ etkileyecek. Sağduyulu herkesin bu konuya yardımcı olması gerek. Akademisyenler de akademik tertşmaları kamu oyu önünde tv lerde değil kurullarında yapmalılar. Halkın kafası GDO konusunda yeterince karıştırıldı.

Sağlığımızla oynamayın lütfen... Yeni nesiller sağlıklı yetişsin. Bendensel ve zihinsl beslenmenin en iyisine layık olduğumuzu unutmayın. Ülkemizin sağlam kafalı, sağlam vucutlu nesillere gereksinimi var.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..