Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gebelik döneminde beslenme

Gebelik döneminde beslenme
 

Gebelik, beslenme gereksiniminin arttığı özel süreçlerden biridir. Bir kadının gebe kalabilmesi, bebeğini gebelik sonuna kadar taşıyabilmesi, doğumdan sonra emzirebilmesi için gebe kalmadan önce düzenli beslenmesi ve sağlıklı olması gereklidir.
 
Gebe kadının beslenmesi ile anne karnındaki bebeğin sağlığı arasında önemli bir ilişki bulunmaktadır. Bebeğin bedensel ve zihinsel olarak büyümesi ve gelişmesi annenin gebeliği süresince yeterli ve dengeli beslenmesi ile mümkündür.
 
Gebelikte önerdiğimiz beslenme şekli, tüm temel besin maddelerinden herbirinin yeterince ve düzenli olarak alınması şeklindedir. Her öğünde her besin grubunun birarada bulunması kişinin alması gereken enerji ve besin öğelerini en orantılı şekilde karşılamasını sağlar.
 
Düzensiz beslenip vitamin ilaçlarına güvendiğinizde ihtiyacınızın tümüyle karşılanmadığından emin olabilirsiniz. Ancak erken gebelik dönemindeki şiddetli bulantı ve kusmalarda ve ileri derecede beslenme yetersizliği gösteren anne adaylarında düzenli beslenmeye ek olarak vitamin tedavisi önerilmektedir.
 
Alacağınız demirin bebeğinizin demir depolarının oluşmasındaki önemi unutulmamalıdır.
 
Gebelikte günlük öğün sayısı en az beş olacak şekilde ayarlanmalıdır.
 
Suyun temel bir besin maddesi olduğu unutulmamalıdır. Bu dönemde günlük en az 2-2,5 litre su içilmelidir. Su ihtiyacını bitki çaylarından karşılamaya çalışmamalıdır. Hamilelikte sadece rezene ve ıhlamur çayı güvenilir içecektir. Siyah çay ve kahve ise belirli ölçülerde tüketilebilir. Günde 3-4 bardak çok açık limonlu siyah çay ve 1 fincan türk kahvesi veya filtre kahve içilebilir.
 
Dyt. Tuğba Kut
Beslenme ve Diyet Uzmanı
tugba@formatdiyet.com
https://www.instagram.com/dyttugbakut/
https://www.formatdiyet.com
 
 
Toplam blog
: 3
: 60
Kayıt tarihi
: 29.04.16
 
 

1989 yılında İstanbul Bakırköy'de doğdum. İlk ve orta öğrenimini Bayrampaşa ilçesinde tamamladıkt..