Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Gebelikte 11. Hafta

Gebelikte 11. Hafta
 

Gebelikte 11. Hafta


Bu hafta ana rahminde ki bebeğin gelişim olarak pik yaptığı bir haftadır. Bebeğiniz en çok bu hafta da geliştiği için bu hafta tüm jinekoloji uzmanları tarafından literatürlere not düşülmüştür.

11 haftalık gebelikten itibaren bebeğinizin vücut taslağı oluşmuş tüm organları gelişimlerini tamamlamaya devam ediyorlar. Taslağı tamamlanmış her organ aynı zamanda çalışmaya da başlar. Bebekte en belirgin organ beyin olmasına rağmen bebeğin vücudu da büyümeye başladığı için kafası artık çok dikkat çekmeyecektir. Bebeğiniz artık tam bir minik bebek görünümünü elde etmiştir.

11 haftalık gebelikte bebeğinizin dış kulak yolu gelişimi tamamlanmıştır. Bebeğinizin kulak aksamı iç ve dış olarak hazır hale gelmiştir. Henüz daha tam olarak duyamasa da duymaya hazır hale gelmiş olur. Bebeğiniz bu hafta sesleri işitir ama ayırt edemez tam olarak duyma işlemi ise 25. haftadan itibarendir. Bu haftaya kadar bebek sesleri karışık uğultu şeklinde duyar ve anlam veremez.

11 haftalık gebelikte bebek artık her yerine dokunmaya başlar. Bebek dokundukça öğrenir. Bu haftadan itibaren beyin kaydetmeye başlar. Bebek neresine dokunuyorsa o bölgeyi kaydeder ve bir daha ki sefere dokunduğunda orayı tanır. Artık anne karnında ki bebekte ciddi bir eğitim başlamıştır. Bu haftadan itibaren bebek her dakika yeni bir şey öğrenir ve kayıt eder.

Gebelikte 11. haftada bebeğin ultrason görüntüleri nasıldır?

 

 

gebelikte 11. hafta 11. Hafta 

11 haftalık gebelikte bebeğin ultrason görüntüsü aynen böyledir.

Gebelikte 11. haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

11 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 8 gramdır. Boyu ise tam olarak 7 cm’ dir.

Gebelikte 11 haftada hamile anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir?

Hamile anne adayında bu hafta mide bulantıları azalır. Baş dönmesi hala devam etmektedir. Psikolojik değişiklikler gerçekleşmektedir. Anne adayının hamilelik süresi boyunca psikolojisi sürekli değişkendir. Bir bakarsınız ağlamış, bir bakarsınız gülmüş hiç belli değildir. Oldukça duygusal davranışlar içerisine girer. Hem duygusal olarak hem de bedensel olarak oldukça hassas davranışlar sergiler. Alıngandırlar ve çabuk incinirler. Bu dönemde dikkatli ve özenli davranıp anne adayını üzmemek gerekir. Hamilelikte yaşanan stresler bebekte olumsuz etkilere yol açabileceğinden anne adayının üzülmemesine gayret gösterilmelidir.

 

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..