Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Gebelikte 18. Hafta

Gebelikte 18. Hafta
 

Gebelikte 18. hafta


Bu hafta itibari ile bebeğin kıkırdak dokusu sert bir kıkırdak dokusuna dönmüştür. 18 haftalık gebelikte bebeğin tekmeleri artık daha sık hissedilir fakat hala çevredekilerin hissetmesi henüz mümkün değildir. Sadece anne adayı hissedebilir. Bebek takriben 4,5 aylık olmuştur. Bu haftalarda bebeğiniz her hareketini hissetmeniz mümkün değildir. Zaten emin olun hamile anne adayı da her hareketini hissetmek istemez. Çünkü bir makine gibi bebek sürekli hareket etmektedir. Bebekler hareket edip kaslarını ne kadar çok çalıştırır ve ne kadar çok çırpınırlarsa o kadar çok büyürler.

Hamile anne adayı 18 haftalık gebelikle birlikte kendi kalsiyumuna dikkat etmeli ve gerekli görülürse doktor tarafından tavsiyeli kalsiyum ilacı alınmalıdır. Anne adayı şayet kendi kalsiyumuna dikkat etmez ise, hem bebeğin gelişimi etkilenir, hem de D vitamini eksikliği oluşabileceğinden kendisine zarar vermiş olur. Çünkü bebek vitamin, fosfor ve mineral ne varsa hepsini anneden alacağı için, aksi bir durumda anne çok yıpranacaktır bu nedenle anne adayları bebek düşünmeden 3 ay evvel fosfor ve çinko bakımından zenginleştirilmiş gıdalar ve özel vitamin hapları kullanmalıdırlar.

18 haftalık gebelikte bebek kendi yerini beynine kaydeder ve canı isterse şayet yerini değiştirebilir. Veya her zaman aynı yere uzanabilir. Anne karnında bebek oldukça mutludur. Annesinin ve ev ahalisinin sesine alışıktır. Bu nedenle bebek doğduğunda annesinin sesini arar.

18 haftalık gebelikle beraber bebek artık ana rahminde kendine yer yapar ve orada uyur. Evet, yanlış okumadınız, uyur. Bebek 18 haftalık gebelik ile beraber günün belli saatlerinde iki saat kadar uyur.

Gebelikte 18. Hafta da anne karnında ki bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

 gebeligin 18 haftasi ultrason goruntusu 18. Hafta 

Bu hafta itibari ile bebeğin ultrason görüntüsü böyledir.

Gebelikte 18. Hafta da bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Bebeğin kilosu bu hafta itibari ile tam olarak 150 gramdır. Bebeğin boyu ise 15 ila 16 santimdir.

Gebelikte 18. Hafta itibari ile hamile anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir?

18 haftalık gebelik dönemi anne adayının en çok kilo aldığı haftadır. 18. hafta da anne adayının midesi artık bulanmıyor rahat rahat yemek yiyor, iştahı açılmış ve yediği her yemeği zevk alarak yer.

 

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..