Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gebelikte 19. Hafta

Gebelikte 19. Hafta
 

19. haftada gebelik


Bu hafta itibari ile bebeğin tüm kasları ve sinir sistemi tam bir şekilde gelişmiş olur. Bebeğinizin bu hafta refleksleri kuvvetli bir şekilde size yanıt verecektir. Onunla konuştuğunuzda sizi tam duyamasa da yinede duyacak ve onunla konuştuğunuzu anlayacaktır. Henüz o bir bebek hissedemez deseniz de bebeğiniz ile konuşmanız ona değer verdiğinizi hisseder ve o da hareket ederek size yanıt verir. Sizin onunla konuşmanız ona güç verir, şımarır ama sizin reflekslerinize de çırpınarak cevap vermiş olur.

19 haftalık gebelikte hamile anne adayı tam olarak 5. ayındadır. Bebeğiniz artık kendi vücudunu tanıdı. Neresine dokunmak ister ise, bilir ve oraya dokunur. Bebeğinizin beyni gelişmeye devam ediyor. Artık ana karnında kendine göre küçük küçük oyunlarda oynamaktadır.

19 haftalık gebelikle birlikte daha ilk günden onu koruyan bir sıvı mevcuttu. Bu sıvının adı vernixcaseosadır. Bebeğin tüm vücudunu saran bir mukozadır. Bu su bebeği ilk günden itibaren korur ve besler. Bu hafta itibari ile bu su biraz daha artış göstermekte ve bebeğe doğuma kadar eşlik etmektedir. 19 haftalık hamile bir bayanın artık doğumuna az kaldı diyebiliriz. Geri sayım başladı. Artık anne adayı bu haftadan itibaren ilk günden bebeğin doğumuna kadar sürecek bir yolculuğun tam yarısını arkada bırakmış oldu.

Gebelikte 19. haftada ana karnındaki bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

19 haftalık bebeğin ultrason görüntüsü böyledir.

 

  


Gebelikte 19. haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Bu hafta bebeğiniz beklediğinizden çok gelişti. Kilosu ve boyu pik yaptı. Kilosu 250 gram, boyu ise 25 cm oldu. Evet bir hayli uzadı. Bu haftadan itibaren bebeğiniz çok hızlı gelişecek ve büyüyecektir.

19 haftalık gebelikte anne adayında oluşan farklılıklar nelerdir?

Bu hafta anne adayının karnı biraz daha büyüdü. Artık annenin yavaş yavaş nefesi kesilmeye başlar. Daha dikkatli olmalıdır. Merdivenden çıkarken ve inerken dikkat etmelidir. Herhangi bir dolaba uzanmamalıdır. Kendini korumalıdır. Anne adayının karnı bebek büyüdükçe büyüyecek ve belirginleşecektir.

 

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu

 

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..