Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Gebelikte 26. Hafta

Gebelikte 26. Hafta
 

Gebelikte 26. hafta


26. haftada bebekteki değişimler nelerdir?

26. hafta gebelikte bebek göz kapaklarını hisseder ve açıp kapamaya başlar. Gözündeki retina tabakası oluşur. Göz rengi oluşmaya başlar. Ancak tam rengi doğumdan birkaç ay sonra oluşur. Bir yandan bebek hala gelişmeye devam eder. Bu durum doğuma kadar devam eder.

Doğum sırasında solumayı sağlamak için akciğerler sür faktan üretirler. Buda hava keseciklerinin çeperlerinin yapışmasına engel olur. Sonuçta her nefes alışta kesecikler hava ile dolar.

Bebek hareketlerini iyice hissettirir. Bebeğin cildinin altında yağ birikmesiyle deri kalınlaşır. 26. haftada bebeklerde dokunmalara karşı beyinle cevap verirler. Akli mekanizmayı çalıştırabilirler. Yaptıkları her hareketi bilinçli yaparlar. Anne ve babalarının seslerini net ilk defa bu hafta duyabilirler. Aşırı gürültüde irkilmeyi ve seslere karşı tepki vermeyi net bir şekilde ilk bu hafta öğrenirler.

Gebelikte 26. haftada bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

 4119 26. Hafta 

Bu hafta itibari ile bebeğin görüntüsü aynen böyledir. Bebeğiniz yavaş yavaş büyüyor.

Gebelikte 26. haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Ve artık bebeğin boyu 35 cm, ağırlığı ise 910 gramı bulmuştur.

Gebelikte 26. haftada anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir?

26. hafta gebelikte vücut çok su tuttuğu için şişmeler görülür. Hamileliğin ikinci evresi süresince rahminiz 1 cm büyür. Kabızlık gibi bir durumda bolca meyve, sebze ve kepekli gıda tüketiminde bulunun.

Bebek hızla büyüdüğünden anne için durum zorlaşır. Artık kaburgalarda ve karında ağrılar oluşur. 26. haftadan itibaren bol bol dinlenmeli, uykuda rahat edebileceğiniz pozisyonlar almalısınız. Uterusunuzu kaburgalarınız ve böbrekleriniz arasında hissetmeye başlayacaksınız. Hamileliğin genel şikayetleri olarak sırt ağrısı, ayaklarda kramp ve vücudun alt bölgesinde baskı hissedeceksiniz.

26. haftada karında ani bir şekilde gelişen sertlikler hissedilebilir. Rahimde kasılma ve gevşemeler olur. Bu bir nevi doğuma hazırlıktır. Yine bu dönemde erken doğuma hazırlıklı olmak gerekir. Kasılmalar bir saat içinde dörtten fazla ise doktora başvurulmalıdır. Kasılmalarda ki fazlalık erken doğumun habercisidir.

 

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu

http://www.cemficicioglu.com.tr

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..