Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Gebelikte 32. Hafta

Gebelikte 32. Hafta
 

Gebelik


Gebelik döneminde 32. haftadan itibaren bebeğin odası artık hazır vaziyete gelmeli ve alınacak eksiklikler var ise şayet tamamlanmalıdır. Her an her şey olabilir. Alınacak kıyafetlerin bebeğin hassas cildine uyumlu ve bebeğin tam üzerine göre olmalıdır. Kıyafetler bebeğe ne büyük ne de küçük olmalıdır. Kıyafetlerin kalitesiz kumaşlardan olmaması ve kimyasal zarar verici boyların kullanıldığı kumaşların olmamasına dikkat edilmelidir.

Gebelik döneminde 32. hafta bebek artık annenin karnından neredeyse dünyayı izleyebilir. Tüm sesleri duyar yüksek sesten rahatsız olur ve korkar. Bu nedenle anne adayı ışıkların yüksek olduğu, sürekli yanıp söndüğü ve seslerin çok aşırı olduğu ortamlardan uzak durmalı, bebeği ve kendini korumalıdır. Gebelik döneminde 32. hafta bebeğin en hassas olduğu haftalardır. Annenin ağlaması, hiddetlenmesi, bağırması ve öfkelenmesinden olumsuz olarak etkilenir ve bebek artık ciddi anlamda tepki verir.

Gebelik döneminde 32. hafta da anne adayının ayaklarının şişmemesi için fazla ayakta durmaması gerekir. Düzenli bir uyku çekmesi ve dinlenmesi gereklidir.

Gebelikte 32. haftada anne karnındaki bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

32 haftalık gebelikte bebeğin ultrason görüntüsü aynen böyledir. Aşağıdaki videoda 32 haftalık gebelikte çekilen ultrason görüntüleri bulunuyor

Gebelikte 32. haftada bebeğin kilosu ve boyu ne kadardır?

32 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 1800 gramdır. Boyu ise 42 cm dir.

Gebelikte 32. haftada hamile anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir? 

Gebelik döneminde 32. hafta itibari ile hamile anne adayı anne karnında bebeğin hareketlerine dikkat etmelidir. Bebeğin bir saat içersindeki hareket sayısı önemlidir. Ne kadar çok hareket ederse bebek o kadar sağlıklı ve rahat olduğunun belirtisidir. Hareketleri normalden az olursa hemen doktora gitmeli ve NST cihazında bebeğin kalp atışlarına bakılmalıdır. Bu haftalarda doktorunuz ile sürekli bağlantı halinde olmanızda fayda vardır.

Gebelik döneminde 32. haftadan itibaren anne adayı düzenli egzersiz yapmalı ve yürüyüşe çıkmalıdır. Her gün doğuma kadar düzenli yürüyüş hem anne açısından hem de bebek açısından oldukça sağlıklıdır.

 

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu

http://www.cemficicioglu.com.tr

 
Toplam blog
: 231
: 3919
Kayıt tarihi
: 09.11.12
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu ..