Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

11 Nisan '18

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Gebelikte Direksiyon Başına Geçerseniz...

Gebelikte Direksiyon Başına Geçerseniz...
 

Hamilelik döneminde motorlu araç kullanmanın, anne ve çocuk güvenliği bakımından bazı püf noktaları vardır...

Mide bulantısı, yorgunluk, aşırı hassasiyet gibi belirtiler olmadığı taktirde, gebelik döneminde kurallara riayet edilerek direksiyon başına geçilmesinde bir sakınca görülmüyor...

Lâkin, gebelikte araç kullanmanın da anne ve bebek güvenliği açısından bazı püf noktaları yok değil...

Gebeliğin son dönemlerinde bebeğin içerisinde bulunduğu amniyom sıvısının azalması, bebeğin dış darbelere karşı korunmasını da azaltıyor...

Bu sebeple, bilhassa dokuzuncu ay itibariyle anne adaylarının sürücü koltuğuna geçmeleri sakıncalı görülüyor.


Uzmanlar, hamilelikte araç kullanmaktan vazgeçmeyen anne adaylarına bazı tavsiyelerde bulunuyor...

* Emniyet kemeri kesinlikle kullanılmalı. Bazı hamile kadınlar rahatsızlık duydukları için ve kemer kendilerini sıkıyor gerekçesiyle kemer takmamayı tercih edebiliyor. Bu durumda, kaza anında anne ve çocuğun zarar görme riski, bilhassa hava yastıklı otomobillerde daha da artıyor.

* Emniyet Genel Müdürlüğü, hamile kadınlar için 3 noktalı emniyet kemeri öneriyor. Bu emniyet kemerinin her iki şeridi de doğru kullanılıyorsa, bebek açısından hiçbir risk oluşturmuyor ve hem annenin, hem de bebeğin güvenliği sağlanabiliyor.

* Trafiğin sıkıcı ve yorucu olabileceği saatlerin ve aynı şekilde yolların tercih edilmemesi gerekiyor. Bu sayede, gebelik döneminde çok daha hassas ve duygusal olan kadınlar, trafikle boğuşarak kendilerini daha da kötü hissetmekten kaçınabiliyor.

* "Arabada bebek var" tarzı uyarı yazısının, otomobilin arka camına asılması yerinde olacaktır. Bu gibi uyarıcı yazılar, trafikte işe yarayabiliyor.

* Bilhassa hamileliğin ilerlemiş dönemlerinde çok uzun süreli araç kullanmamak gerekiyor. Gebeliğin 6-7 ayından sonra uzun müddet oturmak, doğal olarak bacakların şişmesi neticesinde rahatsızlık verebiliyor. Bu yüzden uzun süreli yolculuklardan ısrarla kaçınılmalı ve gerekmediği müddetce tek başına uzun seyahatlere çıkılmamalı.

* Aracın içerisi iyi havalandırılmalı... Bilhassa sıcak aylarda, kliması güzel çalışan bir araç kullanmanın konfor ve güvenlik açısından bir zorunluluk olduğu asla unutulmamalı.

* Araçta sürekli olarak el altında içme suyu bulundurulmalı. Anne adayı ne çok sıcak, ne de çok soğuk olmayan bir suyu, araçtan eksik etmemeli.

* Mümkünse geceleri direksiyon başına geçilmemeli. Nasıl ki gündüz yoğun trafik saatlerinde araç kullanmak yorucu olabiliyorsa, gece saatlerinde kullanmak da ekstra bir dikkat gerektirebiliyor. Bu sebeple, anne adayının hem kendini, hem de bebeği stres altına sokmaktan kaçınması akıllıca olacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..