Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '18

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Gebelikte Genital Bölge Temizliği Nasıl Olmalı?

Gebelikte Genital Bölge Temizliği Nasıl Olmalı?
 

Anne adayları hamilelik haberini aldığı andan itibaren bir çok konuda endişe duymaya başlar ve heyecanlanırlar. Bu korkuların başını çeken nedenlerden bir tanesi de hamilelikteki temizlik sorunlarıdır. Bu 9 aylık süreçte anne adaylarının kafasına en çok takılan sorulardan bir tanesi hamileyken ağda yapmaktır. Bebeğe zarar verir mi korkusuyla ağda yapmaktan çekinirler.

Aslında çekincelerinde haklılardır da. Hamilelik döneminde genital bölge normalde olduğundan daha çok hassaslaşır. Ağdadan sonra genital bölgede kanamalar meydana gelebilir ve bu da enfeksiyona sebebiyet verebilir. Bu yüzden ağda hamilelik döneminde tavsiye edilmemektedir. Ağdayı eledikten sonra akla gelen ilk şey ise tüy dökücü krem olmaktadır.

Fakat tüy dökücü kremin içinde bulunan bileşimler de erken doğumu tetikleyebilir. Bu yüksek bir ihtimal değildir fakat bu riskin de göz önünde bulundurulması gerekir. İlk 2 seçeneği eledikten sonra akla hemen kremler gelmektedir. Bu kremlerin içinde de deri altına işleyecek maddeler bulunur. Deri altına işledikten sonra da kana karışırlar. Böylelikle zararlı maddelerin bebeğe geçme ihtimali doğar. Tüy dökücü kremlerin bebeğe etki ettiği tam olarak söylenemez fakat bu da yine ihtimaller dahili altındadır bu yüzden risk alınmaması gereklidir.

Gelelim lazer epilasyona, normalde lazer epilasyonda radyasyon etkisi olmadığı için bebek için bir risk bulunmamaktadır. Bu yüzden şuana kadar olan yöntemler arasında yapılabilecek olan tek yöntem lazer epilasyon yöntemidir. Fakat en klasik ve en zararsız olan yöntem jilet yöntemidir. Hiçbir riski bulunmamaktadır. İster lazer isterseniz de jilet yöntemiyle temizliğinizi yapabilirsiniz.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ
İnstagram
Web Sayfam
 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..