Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Geç bulmuş olabilirler ama neden çabuk kaybetsinler?

Ben televizyonla tanıştığımda siyah beyazdı. Bu durumda anne ve babamın dünden bugüne televizyon konulu bir belgeselin hangi noktasına bilgi takviyesi yapacağını az çok tahmin edebilirsiniz. Üniversiteye başladığımda koca ekranlı hantal bir bilgisayarım ve okulda internetin ne olduğunu anlatmaya çalışan bir hocam vardı. Şimdi yeni nesille konuşurken bizim zamanımızda ile başlayan cümleler kurabilecek durumdayım.

Diyeceğim o ki teknoloji hızına yetişilmeyecek vaziyette, her saniye yeni bir şeyler oluyor ve bana kalırsa hiç de fena olmuyor. Fena olan, tüm bu yeniliklere azıcık uzak kalmış anneniz, babanız, amcanız ya da teyzenizin aynı hızla adapte olamaması!

Bir arkadaşım, cep telefonunun çantasındayken sürekli arama yaptığından şikayet eden teyzesine tuş kilidi seçeneğini önerince kadıncağız hemen bir tane satın almasını istiyor, hem de en sağlamından. Evet komik bir hikaye ama sadece bizim için, zira tuş kilidi kullanma semineri neredeyse iki saat sürüyor.

Bir diğer hikaye kahramanı, sabah televizyonu açtığında dijital kanal aboneliğine ait ödenmemiş fatura borcu olduğunu kendisiyle birlikte tüm Türk halkının da öğrendiğini zanneden ve rezil olduk nidalarıyla eşine küsen anne. Şehir dışındaki torunuyla hasret gidermek isteyen anneanneye internet üzerinden bunu yapabileceği ve hem kendisinin hem de torununun canlı canlı ekranda olacağı söylenince haliyle hangi kanala çıkacağım diye soruyor.

Navigasyon cihazına sinirlenen, yetinmeyip kavga eden ve en sonunda da onu camdan aşağı fırlatan baba favorim! Zavallı navigasyon aleti kendine yüklenen görevi başarıyla yerine getirecekken, baba sağlamcılık ilkesiyle her kırmızı ışıkta yanında duran şoförden yol tarifi alıyor. Bir cihazın bir şoförlerin dediği derken sonunda baba yolundan alet de canından oluyor. Ee güven ilişkilerde önemli bir faktör.

Bunlar ve benzeri bir sürü hikayeye gülerken yaptığım bir şey daha var; bütün bu olup bitenlere onların gözünden bakmak. Hayatlarının büyük bir kısmında var olmayan pek çok şey birden bire ortaya çıkıyor ve her geçen gün katlanarak artıyor. Üstelik kendileri dışında herkes büyük bir ustalıkla her şeye hakimken onlara da yalnızca garip ama gerçek hikayelerin kahramanı olmak kalıyor.

Ama bence yapabilecekleri bununla sınırlı değil. Biraz yardım ve biraz sabırla, tamam birazdan daha fazla, onlar da tüm bu yeniliklerin tadını çıkarabilirler.

Hafif rötarlı olsa da...

 
Toplam blog
: 22
: 588
Kayıt tarihi
: 08.12.06
 
 

Sabun köpüğüne alerjili organizma! Ankara' nın en sert kışlarından birinde doğmuşum ki zaman ..