Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Gece cildinizin güzelliğini zirveye çıkartın

Geceleri cilt metabolizması daha fazla çalışıyor, dolayısıyla günün verdiği zararlar, UV ışınları ve cilt yüzeyinde biriken kir, gece temizleniyor. Böylece cildin üst katmanındaki hücreler yenileniyor. Ayrıca geceleri cildin kan dolaşımı gündüzden daha yoğun oluyor. İşte bu yüzden cildinizin gece bakımına özellikle önem vermeniz gerekiyor.

Eğer cildinizin daha uzun yıllar gergin, pürüzsüz ve kırışıksız görünümünü korumak istiyorsanız, gündüz bakımınızın yanı sıra gece bakım kremlerinizi asla ihmal etmemelisiniz.

Son araştırmalar, cilt fonksiyonlarını gün içinde değişiklik gösterdiğini ortaya koyuyor. Örneğin, akşam 18.00’den itibaren cilt metabolizması daha yoğun çalışmaya başlıyor.

Saat 23.00’den itibaren de cildin kan dolaşımı, yenileme ve tamir etme çalışmaları doruk noktasına ulaşıyor.

Saat sabah 04.00’e kadar ciltteki hücre bölünmesi gündüze oranla çok daha hızlı gerçekleşiyor. Aynı zamanda bakım ürünlerini alma açısından da cilt geceleri daha uygun oluyor. Bunun yanı sıra yağ ve su bazlı maddelerin bu saatlerde cilde ulaşması mümkün olabiliyor.

Kısacası, cildin özellikle gece bakımıyla ve kendini korumasını ve yenilemesini sağlayabilmesi uyku saatlerimize denk geliyor.

Gece kremleri nasıl etki ediyor

Gece için üretilmiş özel kremler, öncelikle içeriklerindeki özel maddelerin zenginlikleriyle öne çıkıyor.

İşte onları bileşimlerinde hafif kıvamlar ve ışın koruması içeren gündüz bakım kremlerinden ayıran en önemli özellikleri de bu zaten.

Cilt, özellikle geceleri bakım yapan ve yenileyici destekli maddeleri almaya daha meyilli olduğundan, gece bakım kremleri bu maddeler yönünden daha zengin içerikli oluşlarıyla dikkat çekiyorlar.

Cildin doğal fonksiyonlarının da desteğiyle etkilerini ortaya koymaları kolaylaşıyor.

Genellikle yağ bileşeni yönünden gündüz kremlerinden ayrılan gece kremleri, cildin kendini yenileme mekanizmasını destekleyen bakım yapan maddeler yönünden de gündüz kremlerinden ayrılıyor.

Normal olarak hassas ciltlerde alerjik olabilen UV ışınlarına karşı koruyucu filtre içermiyorlar. Bu yüzden de, gündüz kullanımı önemli olan bir bakım kremini gece kullanmak kesinlikle doğru değil.

Hangi cilde hangi kremi sürmeli

Gece kremleri, gündüz kremlerinden daha yağlı oldukları için, gece ve gündüz kremlerini aynı markanın ürünlerinden seçmek önem taşıyor.

Kozmetik markaların birçoğu gündüz kremine uygun her cilt tipine gece bakımı sunuyorlar. Kural olarak 20 yaşında itibaren her kadının uykuya yatmadan önce gece kremi kullanması öneriliyor.

Eğer kuru bir cilde sahipseniz, cildinize gece ihtiyacı olan nemi bolca vermeniz gerekiyor.

Buna karşın cildinizin yağlı olduğunu düşünüyorsanız o zaman, yağ bakımından zengin krem kullanmaktan kaçınmanız gerekiyor. Bu cilt tipinin ihtiyacı nem ve yağ oluşumunu engelleyen ürünler onun için doğru seçimdir.

Her ikisinin karışımı ise adı üzerinde karma cilt tiplerinin en büyük ihtiyacıdır. Bu cilt tipi özelikle T bölgesindeki fazla yağ üretimiyle dikkat çeker. Yanaklar genellikle kuru ve hassastır.

Eğer karma bir cilt tipine sahipseniz, o zaman yanaklarınızda zengin içerikli gece kremi kullanırken, burun, alın ve çene bölgesinde hafif nemlendiriciler kullanmanızda fayda var.

Bilim adamları gece uyurken cilt, saç ve tırnakların onarım sistemlerinin faaliyete geçtiğini iddia ediyorlar. Güzelliğine önem veren kadınlar için gerçekten çok iyi bir haber bu. Sabahleyin uykudan uyanınca, bazı sorunlarınızın giderilmiş olduğunu göreceksiniz. Ama durun bir dakika... Bir gecede güzelleşmek için sadece uyku yeterli değil. Güzellik uzmanlarının gece yatmadan önce yapmanızı istedikleri şeyleri mutlaka yerine getirmelisiniz:

Ciltteki küçük noktacıkları gideren kremleri gece yatmadan önce sürün.

Gece yatmadan önce B kompleks, C ve E vitaminleri alın. Bu vitaminleri içeren kremleri sürün.

Kış soğuklarında ellerinizin derisi kurur. Gece yatarken ellerinize bol krem sürüp pamuklu eldiven giyin. Sabahleyin ellerinizin yumuşamış olduklarını göreceksiniz.

Yatmadan önce ayaklarınıza bol vazelin sürün ve iyice ovuşturun. Eski bir çift kısa konçlu çorap giyin.

Saçlarınız uzun ve düz ise saçlarınızı sıkıca örün. Sekiz saat sonra örgüleri çözdüğünüz zaman saçlarınızın dalgalı olduğunu göreceksiniz.

Yumuşatıcı krem

Bir yumurtanın akını iyice karıştırıp içine bir komposto kaşığı bal ile birkaç damla badem yağını ağır ağır ekleyin ve iyice araştırın. Cildi kuru olanlar birkaç damla daha fazla badem yağı katabilir. Akşam yatmadan önce cildinize sürün, sabah kalkınca da ılık suyla yıkayın. Artan karışımı buzdolabında saklayıp tekrar kullanabilirsiniz.

Cilt bakımı, özellikle dış tesirlere açık olan el, yüz ve boyun bölgelerinin bakımı özel ilgi isteyen bir iştir. Cildinin çok kuru olduğundan şikayet eden “Dertli Gonca” rumuzlu okuyucumuza kuru cilt bakımı ile ilgili bazı tavsiyelerde bulunmak istiyoruz: Yatmadan önce kuru cilt, yağı alınmış süte batırılan pamukla hafif hafif silinerek ıslatılır. 15 dakika bekledikten sonra ılık suya batırılmış pamukla silinip kurulanır. Sonra kremle masaj yapılır. Eğer bütün vücutta cilt aşırı kurumuşsa, bir miktar zeytinyağı karıştırılır. Elde edilen karışım ile tüm vücut ovulur. Ardından ılık su ile banyo yapılır veya 30 gram gülsuyu ve 400 gr. gliserin karıştırılarak banyo suyuna dökülür.

Gece vakti güzellik tedavisi

Kadınların vazgeçemedikleri şeyler nelerdir? Çikolata, dedikodu, alışveriş... Ama bunların en üstüne ‘iyi bir gece uykusu’nu da katmak gerekiyor. Uyumak, insanlar için neredeyse yemek içmek kadar enerji verici ve gerekli bir durumdur. Tabii ki güzellik için de şarttır. Ve eğer doğru bir şekilde uygulamalar yapılırsa, gece uykusu kolaylıkla bir güzellik terapisine dönüşebilir. Görebileceğiniz ve sizi son derece mutlu edecek güzel rüyalar bir yana, gece uykusunu iyi alan bir insan, sabah uyandığında bütün endişe ve sıkıntılarından arınmış oluyor. Tabii ki, ferah ve rahat geçirilen bir sekiz saatin sonunda da, cildiniz ister istemez pırıl pırıl oluyor. Öyleyse bu durumdan maksimum derecede yararlanmak için, geç kalmadan gidip bir gece losyonu alın ve vücudunuzu tazelenmeye bırakın...

İşe, yağsız bir göz makyajı çıkartma losyonu alarak başlayın ve göz makyajınızı temizleyin. Daha sonra da temiz bir pamuğa biraz fondöten çıkarıcı döküp, cildinizde bir parça bile makyaj kalmayıncaya kadar temizleyin.

Güneş, hava kirliliği, sigara ve alkol cildinizin en büyük düşmanlarıdır. Gece yatarken teniniz bütün bu faktörlerden uzak olacağı için, iyi bir kremle mikroplara karşı savaşması daha kolay olur.

Yüzünüzdeki minik sivilceleri ve kara noktaları her gece temizleyin. Yağlı ciltlerde, özellikle gece için yapılmış cilt temizleme kremleriyle bu yaralar kapanacaktır.

Kuru ve yıpranmış ciltler, bol bol sürülen yağlı bir kremle bir gecede yumuşacık olabilir. Eğer vücudun belli bir bölgesi daha yağlıysa, kremi o bölgeye çift kat sürmekte fayda var.

Eller ve ayaklar ancak siz yataktayken ciddi bir şekilde dinlenirler. Bu durumda en iyisi yatmadan evvel onları biraz vazelinle takviye etmek...

Nemlendiricinizi sürerken göz altındaki kara lekeleri ve şişmiş gözleri asla unutmayın. Gördüğünüz anda müdahale etmeniz çok yerinde olacaktır.

Arada bir, ama her gece değil, yüzünüze iyi gelen bir maske yapmakta yarar var. İlla domates veya salatalık olmasına gerek yok, herhangi bir markanın ürününü de kullanabilirsiniz. Stres ve yorgunluktan buruşan cildinizi düzelteceği garantidir.

Gece iyi uyumanın en etkili yollarından biri de güzel bir banyo yapıp yatmak. Küveti doldurun ve içine en sevdiğiniz köpüğü boşaltın. Ne sıcak, ne de soğuk olan bu banyodan sonra direkt olarak yatağa gidebilirsiniz.

Saçlar için az bulunan ve az miktarda kullanılan özel gece bakım kremlerinden edinip, arada bir yatmadan önce saçınıza sürün. Bütün gece boyunca etkisini gösterdiğini, sabah kalkınca anlayacaksınız.

Cilt bakımında ipuçları

Gündüz kreminizi gece kullanmanın bir zararı olmadığı gibi, bir yararı da olmaz. Onlar sizi sadece güneş ve kirlilikten korumak için yapılmıştır.

Makyajınızı tamamen çıkarmadan gece kreminizi sürmeyin, yoksa birbirine karışabilir.

Gözlerde şişliği önlemek için göz kreminizi göz altlarına dokundurun. Üstüne sürmeyin çünkü gözün içine kaçabilir.

Aşırı sıcak bir odada uyumayın. Odayı biraz serin tutun ve üşürseniz üstünüze bir tane daha örtü alın.

En iyi gece kremi bile iyi bir uykunun yerini tutamaz. Bunu düşünerek her gece en az sekiz saat deliksiz uyumaya çalışın.

Tuna M. Yaşar

 
Toplam blog
: 10
: 87
Kayıt tarihi
: 08.04.17
 
 

Üniversite mezunuyum. Orman mühendisiyim. Kitap okumayı ve gezmeyi severim. ..