Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Gece yarısından sonrası..

Gece yarısından sonrası..
 

Zaman epeyce ilerlemiş, saatler gece yarısını çoktan geçmişti... Ağzına tek bir yudum bile içki koymamıştı ama sarhoştu. Yine kendinden geçmiş, şişeler dolusu içkiyi kana kana içmiş gibiydi.

Az önce, buz gibi havada kaldırım taşlarının üzerinde çoçukluğunu hatırlamıştı. Zıp zıp zıplarken... Üşümüyordu, havanın soğukluğuna aldırmıyordu. Büyük bir gürültüyle irkildi bedeni, ne olduğunu anlayamadan sendeleyip yere kapaklandığını farketti. Ayağı bir taşa mı takılmıştı? Yoksa kaldırımdan atlarken boşluğa mı denk gelmişti? Düşmüştü...

Onu düşüren ne bir taş'tı, ne de kaldırımın kenarında oluşan boşluk... Hemen yanıbaşında yürümekte olan genç delikanlı yardım için yanına eğildi ve elini uzattı. Tutup çekse ayağa kalkıcaktı, ama nafileydi yardım çabaları... Bırak, ben kendi başıma kalkarım.. der gibi sert bir ifadeyle karşı karşıya kalan delikanlı vazgeçti. Ayağa kalkarken tuhaf bir ağırlık tüm bedenini üzerinde gibiydi sanki. Tonlarca ağırlık vardı sanki omuzlarında... Defalarca atma girişimlerinde bulunsa da o ağırlığı yapışmıştı bir kere bırakmıyordu..

Rüzgar şiddetini iyice artırmıştı.Yüzüne vuran soğuğun etkisi iliklerine kadar iniyor ve anında geri çıkıp tüm bedeninin titremesine seyirci kalıyordu..Aniden ayağa kalktı, sanki biri olanca gücüyle onu kavramış ve hareket etmesine bile izin vermeden ayakta dimdik durmasını sağlamıştı.. Onu yerden kaldıran gücün ne olduğunu bile anlayamadan birden bire sıcacık bir bakışla karşı karşıya geldiğini farketti..Tanıdığı biriydi o..Bu yüzü daha önceleri birkaç kez görmüştü..

Soğuktu ama üşümüyordu..Düşmüştü, taşlar soğuktu..Gökyüzü, yıldızlar parlaktı.Üstelik, Ay'da gülümsüyordu.O, Uzaktı.Uzanırsam belki, tutarım dedi..Ele avuca sığmadı..Gün bitmişti..Yarın yakındı.Yanıbaşındaydı..Dokunamadı..

Buz gibiydi ama dokunmak zorundaydı ve başka türlü bu alaca karanlıkta yolunu bulamıyacağını biliyordu..Duvarların dili olsaydı ıslaklığı eline yapışırdı..Yatağına uzandı, vakit epeyce ilerlemişti..Yanı başında duran yastığa sarıldı..sıcacıktı..


 
Toplam blog
: 67
: 606
Kayıt tarihi
: 11.09.07
 
 

1972 İstanbul doğumluyum. 13 yaşında bir kız çocuğum var. Hayatı inişli çıkışlı, her halinde seviyor..