Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Geceleyin

Geceleyin
 

Hayat diyalektir. Herşeyin bir karşıtı mevcuttur. Beyaz varsa eğer siyah da vardır. İyi varsa eğer kötü de vardır. Yaz varsa kış da vardır ve gündüz varsa gece de vardır...

Benim için geceleri, gündüzden her zaman daha farklı olmuştur. İlham genelde geceleyin ziyaret etmesini sever beni. Yaratıcılık, sanki geceleyin zirveye çıkar.

Peki niye bu böyledir bilemiyorum, ama belki de geceleyin yalnız kaldığımızda kendimizle, yani sadece biz kendimiz olduğunda, yalnız kalmanın da etkisi ile birşeyler oluşur zihninizde. Sanki, "o şeyler", hep oradadır gibi gelir size, sanki hep oradaydı, ama oradan çıkmak için geceyi beklemişlerdi.

Günlük yaşam, tüm akıcılığıyla sürüp giderken, bazen bu akıntının dışına çıkmak istersiniz. Hayatı, bir müddetliğine de olsa, "yavaş çekim"de yaşamak istersiniz. Böylece kafanızda oluşan soruları, sizi rahatsız eden şeyleri tespit etmeniz kolaylaşacaktır.

Günlük yaşamının akıcılığı içinde yol alırken belki de sadece geceleyin bunun dışına çıkabilirsiniz, kısa bir süreliğne de olsa. Günlük yaşamda herkes gibi düşünürken, herkes gibi olyalara tepki verirken, ancak geceleyin herkesden farklı düşünceler yetiştirebilirsiniz, belki de ancak geceleyin olaylara "doğru" tepkiler oluşturabilirsiniz.

Belki de sadece geceleyin, madalyonun bir de diğer tarafı olduğunu farkeder ve o kısmı incelemek istersiniz. Bu da size daha özgürce düşünebilmenin kapılarını açar. Böylece sadece geceleri, "kendiniz gibi düşünebilmeyi" başarırsınız.

Bazen zamana ihtiyaç duyarım, sadece kendi başıma, kendimle yalnız olarak geçirebileceğim bir zamanın varlığına. Aslında herkes, bazen sadece kendisine zaman ayırmak, yalnız kalmak kendisiyle ister, kendisiyle başbaşa kalacak zamanlara ihtiyaç duyar. Böylece ancak geceleyin ruhumuza bir süreliğine de olsa bedavaya tatil yaptırmış oluruz. Böylece kendi kendimize, taze bir soluk kazandırmış oluruz. Ancak bu şekilde, biriken yapraklarımızı dökeriz.

Hayat diyalektir. Herşeyin bir karşıtı mevcuttur. Beyaz varsa eğer siyah da vardır. İyi varsa eğer kötü de vardır. Yaz varsa kış da vardır ve gündüz varsa gece de vardır...

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..