Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen haftanın (01 - 07 Şubat 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen haftanın (01 - 07 Şubat 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 01 - 07 Şubat 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta Total'de ilk onun ilk sırasında 9,14 reyting puanı ile Kırgın Çiçekler bulunuyor. 10.sırada ise Show Tv'nin Asla Vazgeçmem dizisi 5,99 puanla yer alıyor. AB'de 12,97 reyting puanı ile Dirilil Ertuğrul ilk sırada yer alıyor. AB'nin 10.sırasında ise Star Tv'nin Kara Sevda dizisi bulunmaktadır.  

Bu hafta yeni başlayan Star Tv'de yer alan Vahide Perçin'in yeni dizisi "Göç Zamanı" geçen hafta ilk onda yer almıştı. Bu hafta ekranla gelen 2.bölümü Total'de 5,67 gibi yüksek puan almasına rağmen dereceye girmediğini gördük. Yeni dizilerden İbrahim Çelilkol'un 'Kördüğüm'ü AB'de ilk sırada yer adı ve 9.sırada yer aldı. Perşembe gecelerinin birincisi oldu. Kurtlar Vadisi Pusu'yu Total'de dereceye girdi.

Yeni dizlerden Meryem Uzerli'nin dizisi Gecenin Kraliçesinin beklenen ilgiyi görmediği için Total'de 4,27 ile 10.sırada, AB'de 3,82 ile 5.sırada yer aldı. İlerleyen bölümlerde ilgi artar ise, reytingi yükselebilir.

Kanal D'nin sevilen dizisi Güllerin Savaşı önümüzdeki hafta 68.Bölümü ile final yaptı ve ekranlara veda etti. Artık Cumartesi gecelerindeki yerini Güneşin Kızları'na devretti. Önümüzdeki Cumartesi, aynı gece aynı saate Güneşin kızları yer alacak.

Yeni dizlerde bir taraftan geliyor. Kanal D 12 Şubat'ta Hayat Şarkısı adlı yeni bir diziyi ekranlarda olacak. Show Tv'de "Kış Güneşi" adlı Şükrü Özyıldız ile Aslı Enver'in yeni dizisinin tanıtım fragmanı dönmeye başladı. Fakir bir balıkçının karşısına çıkan zengin güzel bir kızın hayatını birleştirmesi, sonra da boşanması ile bunalıma düşen gencin  gizemli, sırlarla dolu hayatında Şükrü Özyıldız'ı bambaşka bir karakterde izleyeceğiz.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:                           

Total ilk 10:                                                                                      

1.Kırgın Çiçekler 31.Bölüm (Atv)....................................9,14 - 21,46

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 21.Bölüm (Atv)...9,11 - 21,08

3.Diriliş Ertuğrul 44.Bölüm (TRT1)...............................8,87 - 20,02

4.Karagül 107.Bölüm (Fox Tv).......................................8,29 - 19.00

5.Paramparça 51.Bölüm (Star Tv).................................7,56 - 17,69

6.Kurtlar Vadisi Pusu 281.Bölüm (Kanal D)................7,42 - 17,41

7.Kiralık Aşk 32.Bölüm (Star)........................................7,27 - 16,58

8.Arka Sokaklar 387.Bölüm (Kanal D)..........................6,96 - 15,74

9.Kara Sevda 16.Bölüm (Star Tv)...................................6,87 - 15,88

10.Asla Vazgeçmem 36.Bölüm (Show Tv).....................5,99 - 14,58

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 44.Bölüm (TRT1)...............................12,97 - 31,06

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 21.Bölüm (Atv)....7,82 - 19,43

3.Kiralık Aşk 32.Bölüm (Star).........................................7,63 - 19,56

4.Paramparça 51.Bölüm (Star Tv)..................................6,43 - 16,46

5.Poyraz Karayel 43.Bölüm (Kanal D)...........................5,64 - 13,84

6.Baba Candır 25.Bölün (TRT1).....................................5,45 - 12,39

7.Kırgın Çiçekler 32.Bölüm (Atv)...................................5,33 - 13,71

8.Güllerin Savaşı 68.Bölüm-Final (Kanal D).................5,20 - 14,40

9.Kördüğüm 5.Bölüm (Fox Tv)......................................5,10 - 14,47

10.Kara Sevda 16.Bölüm (Star Tv)..................................5,05 - 12,38

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta TRT1'in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul AB'de aldığı 12,97 puan ile ilk sırada yer aldı. Tarihi gerçekleri anlatan Diriliş Ertuğrul’un bu akşam yayınlanacak bölümünde “Sungur Tekin’in obaya gelişi nasıl bir etki meydana getirecektir?  Ağır yaralanan Sungur Tekin kurtulabilecek midir? Oğluna kavuşan Hayme Ana’nın tepkisi ne olacaktır? Noyan’nın yeni planı nedir? Selcan’ın yeni hamlesi ne olacaktır?” sorusunun  yanı sıra başka sorularda yanıt bulacak. Her bölümüyle izleyiciyi ekrana kilitleyen dizinin son bölümünde Ertuğrul, Noyan’ın mekanına baskın düzenlemişti.  İşte 44. bölüm fragmanı ve yeni bölümde yaşanacaklar.

diriliş 44

 

2.Kırgın Çiçekler: Pazartesi gecelerinin reyting birincisi Kırgın Çiçekler, konu biraz içimizi ezse de seviliyor ve izleniyor. Total'de aldığı 9,14 puan ile bu hafta 2.sırada yer aldı. Annesiyle ilgili gerçekleri öğrenen Meral büyük üzüntü yaşar. Seher, kendini affettirmek istemektedir. Kızlar borcu ödeyerek Seher'i kurtarmak istese de; Abbas'ın Seher'in peşini bırakmaya niyeti yoktur. Nazan'dan şantajla para sızdırmaya uğraşan Kemal, gizlice mesaj atarken Mesude'ye yakalanır. Aklı karışan Mesude, mesajın peşine düşer. Kader, kapısını çalan sürpriz ziyaretçiyle büyük şok yaşar.

kirgin_cicekler_31_bolum

 

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca'nın yeni dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere bırakmıyor. Bu hafta Total'de aldığı 10,11 ile 3.sırada yer alıyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yeni bölümünde, Ünal Kaplan, kaplanlığını yapıyor! Sibiryalı'yı kafeste aç olan bir kaplana yem ediyor. Kan davası için gözünü iyice karartan Alparslan ise başı büyük belada. Mezarlıkta yakalanan Alparslan bir depoda işkenceye maruz kalır. Hızır Çakırbeyli ile Meryem ise boşanmanın eşiğinde. Yeni bölümde Meryem ile Hızır Çakırbeyli boşanacak mı? Alparslan düştüğü durumdan nasıl kurtulacak? şimdiden merak konusu oldu.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-21

 

4.Karagül: Cuma gecelerinin sevilen Sevilen dizi Karagül  Total'de aldığı 8,29 reyting puanı ile 4.sırada yer almıştır. Melek, en büyük tepki ve karşı çıkışı Özlem ve Kadriye’den görmesine rağmen geri atmayacak ve Sabri’nin intikamını alana kadar ölüm yürüyüşüne devam edecektir. Ancak Melek için tehlike devam etmektedir. Baran’ın, amcasının karşısına Ebru ve kardeşleri için bir kez daha dikilmesi, Narin’in endişelerini körüklemeye devam etse de Narin bunun önüne geçemeyeceğini anlar. Baran her ne kadar Ebru’ya yaklaşmasa da kardeşleri ile olan bağını güçlendirmeye devam edecektir. Kadriye konağın sırlarla dolu mahzeninde kendisine biçtiği kaderi kendi elleriyle örmeye devam ederken, bir gün hesaplaşmak zorunda kalacağı günahları ve sakladığı sırları yavaş yavaş gün yüzüne çıkarmaya başlayacaktır.

karagul-107-bolum

 

5.Kiralık Aşk : Star Tv'nin Cuma gecelerinin reytinglerde bu hafta AB'de birinci sırada yer aldı. Ve aldığı 7,63 puan ile 5.sırada yer aldı. Kiralık Aşk yeni bölümünde, Ömer ve Defne, aralarında yakınlaşmalar başlıyor!  Defne, Ömer'e hayranlık duyduğunu ve birlikte yaşamak istediğini söylüyor! Aynı evde beraber yaşamaya karar veren çift bu hafta neler yapacağı ise şimdiden merak konusu oldu. Hem Defne’nin, hem de Ömer’in kafasını karıştıran sorular artık netlik kazanmaya başlıyor. Aşıklar arasındaki romantik ve özel dakikalar bu bölümde heyecanı doruğa ulaştıracak.

kiralik-ask-32-bolum

 

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Atv ve Kanal D 2 dizi. Show, TRT1 ve Fox Tv birer dizi ile yer alıyor.

AB grubunda: Star Tv 4 dizi.  Atv ve TRT1 2 dizi. Fox ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

Görüldüğü gibi bu hafta Star Tv gene haftanın birincisi. Hem Total'de 3 dizi,  AB'e 4 dizisini soktu. TRT1 bu hafta da AB'de 2 dizisi, Total'de bir dizisi yer aldı.

Bu hafta, Star Tv'nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan AB'de 4,27 4.sırada, Total'de dereceye giremediğini gördük. Masrafları çıkaramayınca baş rol oyuncuları Beren Saat ile Hülya Afşar'ın ücretlerinde 15 bin liralık indirim yapılmak istenmiş, Kabul etmemişler. Set işçilerinden 15-20 elemanın işine son verilmiş. Merakla ne olacağını bekliyoruz.

Show Tv'de bu Pazar akşamı yayınlanan takip ettiğim Seçkin Özdemir'in Acı Aşk 8.bölümü yayınlandı. Totalde 9.sırada, AB'de 22.sırada yer aldı.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..