Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '17

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (03 - 09 Nisan 2017) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (03 - 09 Nisan 2017) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 03 - 09 Nisan 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 36 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Hangimiz Sevmedik, Kırlangıç Fırtınası, İsimsizler, Söz (Yeni), Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Kara Yazı, Aşk ve Gurur, Kara Yazı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Evlat Kokusu, No:309, Bir Deli Sevda (Yeni), Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Ölene Kadar, Baba Can'dır, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Dayan Yüreğim, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Hayat Bazen Tatlıdır, Bodrum Masalı, Hayat Şarkısı, Lise Devriyesi ve Savaşçı (Yeni) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total'in ilk sırasında bu hafta tekrar TRT1'in Diriliş Ertuğrul'un 83.bölümünde aldığı, 14,12 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total'in 10.sırasında geçen hafta olduğu gibi Fox Tv'nin Kalbimdeki Deniz, 6,36 puanla yer almıştır.

AB'nin ilk sırasındaTRT1'in Diriliş Ertuğrul 17,94 gibi yüksek bir puanla birinci sırada yer almıştır. Kanal D'nin yeni savaş dizisi İsimsizler 2.bölümde aldığı 5,62 reyting puanı ile 10.sırada yer almıştır.

 

FİNAL YAPACAK DİZİLER:

Kanallarda yeni diziler yer alırken, final yapan diziler o dizilere yer açıyor. Pazar gününden Salı'ya gelen Aşk ve Gurur dizisi bu hafta ne yazık ki, reyting kurbanı olarak final yapıyor. Damla Sönmez, Mert Fırat ve Alper Saldıran'ın baş rol oynadığı Show Tv'nin bu dizisi hayli iddialı başlamıştı. 6.bölümde bu salı ani final yapıyor.

cats AŞK VE GURUR

 

Bir başka reyting kurbanı dizi, Atv'de oynayan Engin Akyürek ve Fahriye Evcen'in dizisi Ölene Kadar 13.bölümde final yapıyor. Bu dizi benim takip ettiğim, ancak Perşembe'nin güçlü dizileri arasında kaynadı. İzleyici tercihi böyle, söylenecek çok fazla söz yok!

2_d

 

Final duyumu aldığımız Kerem Bürsin'in 'Bu Şehir Arkandan Gelecek' de var. Dağınık konusu nedeniyle tutulmadı, 17.bölümde final yapacağı söyleniyor.

11-6

 

Final yapacak bir başka dizi de TRT1'in Seksenler dizisi. Bu hafta 222.Bölümü ekranlara gelecek olan dizi, Ocak 2012'den bu tarafa devam ediyordu. 27 Mayıs'ta final yapmaya karar vermiş.

images 80 LER

 

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv'lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 83.Bölüm (TRT1)...............................14,12 - 30,62

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 64.Bölüm (Atv)...9,38 - 21,18

3.Anne 22.Bölüm (Star Tv).............................................8,64 - 20,45

4.Arka Sokaklar 436.Bölüm (Kanal D)...........................8,55 -18,66

5.İçerde 28.Bölüm (Show Tv).........................................8,51 - 18,67

6.Aşk ve Mavi 22.Bölüm (Atv)........................................7,82 - 17,31

7.Savaşçı 1.Bölüm (Fox Tv)............................................7,29 - 16,16

8.Kırgın Çiçekler 78.Bölüm (Atv)..................................6,86 - 15,97

9.Yeni Gelin 6.Bölüm (Show Tv)...................................6,41 - 14,56

10.Kalbimdeki Deniz 24.Bölüm (Fox Tv)......................6,36 - 14,70

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 83.Bölüm (TRT1)...............................17,94 - 38,47

2.İçerde 28.Bölüm (Show Tv)........................................11,10 - 23,69

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 64.Bölüm (Atv)...9,23 - 20,86

4.Vatanım Sensin 22.Bölüm ( Kanal D).........................9,19 - 21,79

5.Anne 22.Bölüm (Star Tv).............................................8,12 - 19,13

6.Payitaht Abdülhamid 7.Bölüm (TRT1)........................8.00 - 16,92

7.Savaşçı 1.Bölüm (Fox Tv).............................................6,80 - 14,74

8.İstanbullu Gelin 6.Bölüm (Star Tv).............................6,79 - 14,08

9.Cesur ve Güzel 21.Bölüm (Star Tv)..............................6,64 - 15,81

10.İsimsizler 2.Bölüm (Kanal D)....................................5,62 - 12,85

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bu hafta da ekranlara gelen 83.Bölümü ile AB'de aldığı 17,94 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

diriliş 83.bl.

Ertuğrul, Çavdar obası alplarından Yağız’ı kullanarak Vasilius’u büyük bir tuzağa çekmiş, askerlerini öldürerek, Teo’yu esir almıştır. Vasilius Ural’ın da kışkırtmasıyla Helena’yı denemiş ve ona bir sır vermiştir. Vasilius sırrının Helena tarafından Ertuğrul’lara iletildiğini düşünerek öfkeye kapılmış ve Helena’yı zindana atmıştır.

dirilis_ertugrul_83bolum_2frag

Fakat Ertuğrul, Yağız alpın cesedini bir notla gönderince bütün düğümler çözülmüş, her şeyin Ertuğrul’un bir oyunu olduğu anlaşılmıştır. Böylece Ural’a güvendiği için askerleri ölen ve neredeyse sevdiği kadını öldürecek olan Vasilius büyük bir öfkeyle Ural’a saldırmıştır. Peki Ural Vasilius’un öfkeli ellerinden kurtulabilecek midir? Diğer yandan Dündar Günyeli arasındaki ilişki gün geçtikçe ilerlemektedir. Dündar Günyeli’ye samimi duygularla yaklaşıyor olsa da Günyeli babasının tavsiyesiyle kaleyi içerden fethetmeye çalışmaktadır. Hayme bu meseleye olumlu yaklaşsa da Dündar’ın gidişatında ve Günyeli’nin tavırlarında olumsuzluk sezen Halime temkinli davranmaktadır. Peki Dündar’ın Günyeli’ye olan zaafı nelere mal olacaktır?

 

2.İÇERDE : Show Tv'nin fenomen dizisi olan İÇERDE, Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvede yer alıyordu. Bu hafta AB Grubunda aldığı aldığı 11,10 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada tekrar yer aldı. Haftalardır Haftanın dizileri arasında İçerde hep 2.sırada yer aldı. Bu başarıda Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli faktörü öne çıkıyor.

17626492_676447175874071_3619062341511154377_n

Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut'u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal'e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal'in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf'a çalışıyor. Sarp, Celal'in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor. İki kardeş henüz dizide kardeş olduklarını bilmiyorlar ama özel hayatlarında çok güzel anlaşıyorlar.

Aras Bulut İynemli geçen hafta verdiği bir röportajda muhabirin bir sorusuna şöyle cevap vermiş:
Çağatay da genç ve yakışıklı, siz de öyle. Seyircinin ilgisi aranızda bir rekabet duygusu doğurmuyor mu?

"- Çağatay ne kadar başarılı ve iyi olursa bu iş o kadar başarılı ve iyi olur. Ben ne kadar işime sahip çıkarsam, başarılı olursam bu iş o kadar iyi olur. Aramızdaki ilişki birbirimizi desteklemek üzerine doğdu. Ben hiç rekabet gözüyle bakmadım bu duruma. Dışarıdan bakınca ilk akla gelen o olabilir ama biz bir ekip işi yapıyoruz." Gerçekten de dizinin başarısında ekibin rolü çok büyük.

C8gf0j1XcAEVkV8

İçerde 28. bölümünde; Füsun, Mustafa ve Melek’i kurtarmak için Kudret’i ikna etmek üzere evine gider. Kudret’in, Melek’i eve gönderdiğinden haberi yoktur. Diğer tarafta Celal, Mustafa’nın öldüğünü düşünerek Kudret’i ve kim varsa herkesi öldürtmek için çoktan adamlarını göndermiştir. Füsun tehlikeden habersizdir. Sarp durumu son anda öğrenip engel olmaya çalışır. Celal çocuklarını kaçıran Kudret’e yaptıklarından dolayı çok öfkelidir. Onu öldürmeden rahat etmeyecektir. Davut, Fulya’yı kullanarak Kudret’e büyük bir tuzak hazırlar.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca'nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 64.bölümü ile Total'de aldığı 9,38 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

Hızır köşeye sıkıştı :

JPEGmini

Alparslan sağ gösterip sol vurmuş hiç beklenmedik bir anda Ünal Kaplan'a sıkmıştır. Avni'nin ölmesine kesin gözüyle bakan masa üyeleri şok olur. Alparslan'nın Ünal'ın ölümüyle ilgili CIA ile uzlaşmış olmasına anlam veremezler. Bu durum son ana kadar Avni'nin öldürüleceğini düşündüğünden pusuda bekleyen Serkan'ı keyiflendirir. Düşman tarafta her şey yolunda gidiyor gibidir. İkinci bir kötü sürpriz ise masanın üç kurucusundan biri olan ve öldü sanılan Avni'nin ağabeyi Rüstem'in yaşadığının ortaya çıkmasıdır. Masadaki yerini geri alması için önünde tek bir engel vardır, o da Suzi!

12_d suzi

Yaşanan olaylarda kilit bir noktada yer alan Suzi geri döner. CIA için şimdi sıra ondadır. Ünal Kaplan ve Çakırbeylilere olan bağlılığı yüzünden şahsi hareket eden Suzi, şirketiyle ters düşebilecek noktaya gelmiştir. Bu yüzden ölümü istenmektedir. Suzi'nin korumacı tavrı İlyas'a olan ilgisinin her geçen gün artmasından da kaynaklanır. Bunca tehlikenin arasında İlyas ile bu denli yakınlaşmakla en büyük riski alıyordur aslında. İkili nihayet baş başa kalma fırsatı bulur fakat bu durum çok uzun sürmeyecektir.

İstihbarattan Serkan, Çakırbeylilerin etrafındaki çemberi hızla daraltmaktadır. Avni ve Mert'ten sonra İlker'i de kendi safına çeker. Bir yandan yeğeni diğer yandan içerideki hainlerle uğraşmak zorunda kalan Hızır'ın pes etmesine ramak kalmıştır.

 

4.VATANIM SENSİN : kanal D'nin macera ve drama dizisi bu hafta 22.bölümde AB'de aldığı 9,19 puanla, haftanın dizileri arasında 4.sırada yer aldı.

58e682ddf0dc1e1b10873e7b

Veronika’nın yanlış anlaması üzerine Yıldız ile Leon’un bir izdivaç kurmak istemelerini düşünmesi, Leon’u köşeye sıkıştırır. Hilal’in, Leon’a karşı giderek artan öfkesini anlayışla karşılayan Leon, ne yapacağını bilemez. Leon’un haberi olmadan konakta gerçekleştirecek merasim, herkesi oldukça şaşırtır.

vatanım sensin 223.bl.

Tevfik’in kuvvacıların başında yer alacağını düşünen Azize, Cevdet’in herkesten bir şeyler sakladığını hisseder. Tevfik ile evlenmeyi kabul eden Azize, bunu gerçekleştirmek için önünde engel kalmadığını düşünür. Cevdet’in son anda evde karşılaştığı manzara, yanlış bir karar verilmesini önlemek için son hamledir. Tevfik’in gerçekleri öğrenmesiyle Cevdet ile arasında yeni bir mücadele başlatır. Vasili ile görüşüp Cevdet’in gerçek yüzünü açıklamak isteyen Tevfik, hiç beklemediği bir hareketle karşılaşacaktır.

5. ANNE : Star Tv'nin sevilen drama dizisi bu hafta salı akşamı yayınlanan 22.bölümünde, Total'de aldığı 8,64 puanla haftanın dizileri arasına 5.sıra yer aldı.

Zeynep Turna’nın yaşadığını öğrenecek mi?

Turna Zeynep’e son derece kırgındır. Uzun zaman sonra hasretle bağlı olduğu annesini görmesine rağmen yanına gitmez. Ne de olsa Zeynep ona kendi yoluna bak demiştir. Üstelik uzaklara gideceğini söylemişken Zeynep İstanbul’da, karşısındadır. Buna rağmen Turna’yı hiç aramamış, sormamıştır. Küçük kız Zeynep’e görünmeden, kalp kırıklığıyla arkasını dönüp gider.

6e5df3964d73ba77ed9f7e9b568f7b81_640x320

Zeynep öldü bildiği Turna’yı unutamamıştır. Acısını dindirmek, başka bir çocuğun derdine çare olabilmek için evlat edinmeye çabalar. Fakat bu pek kolay olmayacaktır. Daha önce Zeynep’in çocuk kaçırma haberini duymuş olan bir kurum çalışanı işleri karıştırır. Tüm bunlar olurken Zeynep’in aklına sürpriz bir şüphe düşer. Acaba Zeynep hamile midir?
Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi. Show ve Fox ikişer dizi. TRT1, Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. TRT1 ve Kanal D ikişer dizi. Atv, Show Tv ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total'de 3 dizi ve AB'de bir dizi ATV olmuştur.

 

GEÇEN HAFTA YENİ BAŞLAYAN DİZİLERİN PERFORMANSLARI!

73383 söz

Geçen hafta 3 yeni dizi başlamıştı. Pazartesi akşamı yayına başlayan Star Tv'nin SÖZ orta şekerli başladı. Totalde; 4.sırada (5,90-13,22) ve AB'de 6.sırada (4,90-11,02) yer aldı. Bu akşam üst sıralara ye kapmak için 2.bölümü özetsiz başlıyor.

 

1491125658_640x360

Çarşamba akşamı ekranlara gelen Show Tv'nin yeni dizisi BİR DELİ SEVDA beklenen reytingleri alamadı. Hem Total'de, hem de AB'de 32.sırada yer aldı. Show Tv ilk müdahaleyi yaptı, diziyi bu hafta 2.bölümünü Pazar akşamına aldı.

 

savaşçı fox

Dün Pazar akşamı ekranlara gelen Fox Tv'nin SAVAŞÇI adlı dizisi iyi başladı. Survıvor'un ardından her iki kategoride 2.sırada yer aldı. Limon Film'in oyuncu kadrosunda Berk Oktay, Murat Serezli ve Burç Kümbetlioğlu, Fırat Albayram yer aldığı bordo breli Kılıç Timi hızlı başladı. Reytingleri de yüksekti. Total'de; 7,29-16,16. AB'de; 6,80-16,74 puan aldı ve Pazar dizileri arasında öne çıktı.

Önümüzdeki Pazar oylama var. Akşam 19'dan sonra neticeler açıklanacağı için, bu pazar akşamı kanallar dizileri rafa kaldırabilirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..