Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (04 - 10 Aralık 2017) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (04 - 10 Aralık 2017) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  03 - 11 Aralık 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 34 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Hayat Sırları, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Kalp Atışı, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, İsimsizler, Kalk Gidelim, Savaşçı, Cennetin Göz Yaşları, Dolunay, Çocuklar Duymasın ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’in Diriliş Ertuğrul, 16,52 reyting puanı ile bu hafta yine 98. bölümünde birinci sırada yer alıyor. Fox Tv’in 10.sırasında ‘Kadın’ dizisi yer alıyor. 7.bölümünde aldığı 6,64 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi  bu hafta 98 bölümde aldığı 20,54 puanla birinci sırada yer almıştır. Kanal D’in "Meryem" dizisi AB'de aldığı 6,11 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

İSİMSİZLER (Kanal D) :

İsimsizler dizisi erken veda ediyor. Cumartesi akşamı geç saatte 27.Bölümü ile ekranlara veda ediyor.  Aynı akşam normal saatte yeni dizisini ekranlara getiriyor. Bu ne acelecelik... Normal saatinde eski dizini fianal yap, sonra da yeni dizini haftasına koy!

Savaş ve terör dizleri moda olmuştu. O sıralarda İsimsizler de Kanal D ekranlarına gelmişti. İzleyici sıkıldı, dizi reyting alamadı. Kanal Da de her zaman yaptığını yapıyor, önce yayınlamıyor sonra haftasına final yaptırıyor.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 98.Bölüm (TRT1)..............................16,52 - 33,79

2.Söz 24.Bölüm (Star Tv)..............................................11,28 - 24,78

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 83.Bölüm (Atv)..9,95 - 33,79

4.Arka Sokaklar 460.Bölüm (Kanal D)...........................9,53 - 19,73

5.Savaşçı 24.Bölüm (Fox Tv)...........................................8,39 - 19,01

6.Bizim Hikaye 13.Bölüm (Fox Tv).................................6,96 - 15,50

7.Çukur 7.Bölüm (Show Tv)............................................6,96 - 15,45

8.Ufak Tefek Cinayetler 7.Bölüm (Star Tv)....................6,86 - 14,94

9.Yeni Gelin 7.Bölüm (Show Tv)....................................6,78 - 15,23

10.Kadın 24.Bölüm (Fox)...............................................6,64 - 14,81

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 98.Bölüm (TRT1)...............................20,54 - 39,91

2.Vatanım Sensin 36.Bölüm (Kanal D)............................9,55 - 22,23

3.Ufak Tefek Cinayetler 7.Bölüm (Star Tv)......................9,36 - 21,80

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 83.Bölüm (Atv).....9,13 - 21,01

5.İstanbullu Gelin 28.Bölüm (Star Tv).............................8,45 - 18,69

6.Söz 24.Bölüm (Star Tv).................................................8,12 - 19,17

7.Çukur 7.Bölüm (Show Tv).............................................7,31 - 17,28

8.Payitaht Abdülhamit 28.bölüm TRT1).........................6,87 - 15,15

9.Kadın 24.Bölüm (Fox)..................................................6,14 - 14,47

10.Meryem 19. Bölüm (Kanal D).....................................6,11 - 12,39

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in reyting rekortmeni dizisi, her hafta olduğu gibi bu hafta da ekranlara gelen 98. bölümü ile haftanın dizileri arasında 20,54 puanla birinci sırada yer alıyor.

Ertuğrul, Karacahisar Kalesi’nin fetih hazırlıklarına başlamış, Turgut ve Aslıhan’ın düğününün sabahında kaleye saldırmaya karar vermişti. Öte yandan bu izdivaca mani olmak isteyen Emir Saadeddin ise, Aslıhan’ın yardımcısı Esma aracılığıyla Turgut ve Aslıhan’ı zehirletmişti. Düğün büyük bir coşkuyla gerçekleşmiş, Ertuğrul ve alpları düğün biter bitmez Karacahisar Kalesi’ne baskın yapmak için harekete geçecekleri sırada Turgut ve Aslıhan’ın zehirlendiğini öğrenmişlerdi. Ertuğrul bu zehirleme hadisesi üzerine ne yapacak? Zehirleyenleri bulabilecek mi? Bu işten kimi mesul tutacak? Bu hadiseye rağmen Karacahisar Kalesi’ni fethedebilecek mi? Turgut ve Aslıhan’ın akıbeti ne olacak? Kurtulabilecekler mi? Bu hadise karşısında Bahadır Bey’in tutumu ne olacak? Amacına ulaşan Emir Saadeddin bundan sonra ne yapacak? Ares’in planı doğrultusunda kendini farklı bir kişi olarak tanıtıp Kayı Obası’na sızan Titan, hedefi olan Ertuğrul’un oğlu Gündüz’le yakınlaşabilecek mi? Ares, Ertuğrul’un oğlu Gündüz üzerinden kurduğu planında başarıya ulaşabilecek mi?

 

2.SÖZ : Star Tv’nin sevilen dizisi Söz 24.bölümünde Total’de aldığı 11,28 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da yine 2.sırada yer aldı.

Çolak, Tim’in sınırı geçmesine izin vermemek için harekete geçer...
Agâh’ı yakalamayı başaran Tim’in bir sonraki hedefi onu güvenli bir şekilde Türkiye’ye getirmektir. Sınır ötesinde, Ortadoğu’nun en tehlikeli bölgelerinden birinde olan Tim için zorlu bir yolculuk başlayacaktır.

Büyükelçi ve Çolak, Agâh’ı geri almanın planlarını yapmaktadır. Bölgedeki tüm adamlarını toplayan Çolak, Tim’in sınırı geçmesine izin vermemek için harekete geçer.

Kamptaki mültecilerde ortaya çıkan bazı belirtiler Bahar’ı ciddi bir tehdidin ortasında bırakırken Eylem ise verdiği kararların bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kalır.

Çolak ve adamları Tim’in sınırı geçmemesi için elinden geleni yapar. Onun bu hamlesini savuşturmak isteyen Yavuz ve Tim, Türk Büyükelçiliğine ulaşmaya çalışır. Fakat Çolak kolay vazgeçmeyecektir. Sınır ötesindeki bu Türk toprağı, korunması gereken bir kaledir artık.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin Salı akşamları ekranlara gelen macera dizisinin 83.bölümünde Total’de aldığı 9,95 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da 3.sırada yer aldı.

"Bundan sonra bana selam bile verme!"

Hızır'ın verdiği büyük sözden dönmesi Meryem'i derinden sarsar. İhanetinin bedeli olarak tüm kapılar yüzüne kapanan Hızır, o kapıları daha fazla zorlamak niyetinde değildir. Ceylan tüm bu olanların bir plan olduğunu düşünür ve bu haklı şüphelerini paylaşmak için soluğu bir bildiği olduğunu varsaydığı Ünal Kaplan'ın yanında alır. Büyük oyunun bir parçası olan Candan'ın arkasından çıkan isim ise şaşırtacaktır.

Hızır, Kara Mürsel'e ulaşma yolunda sessizce ilerlerken, etrafındakilerin ondan habersiz yaptığı icraatlarla çok ses çıkarmasından rahatsız olur. Ekrem ise Hızır'ın meşgul olduğu meseleleri fırsat bilerek masa üyelerini yanında tutmaya çalışır. Ticaretin aksatılmaması konusunda hem fikir olan masadakiler, Mürsel'i üstlerine salan güçlerin ekmeğine yağ sürmek istemediklerinden Ekrem'i dikkate alacaklardır.

 

4.VATANIM SENSİN: Kanal D'nin beğenilen dizisi "Vatanım Sensin" AB'de aldığı 9,55 puanla 4.sırada yer alıyor.

Vatanım Sensin 36. Bölümde Cevdet ve Dağıstanlı karşı karşıya geliyor!

Cevdet, kızı Hilal'i kurtarmak için Dağıstanlı'nın çiftliğine gider. Hilal'i orada bulamayınca daha önce gerçekleştiremediği konuşma için Dağıstanlı'nın karşısına çıkar. Gerçek vazifesini Dağıstanlı ile paylaşan Cevdet'in artık yeni bir yoldaşı vardır.

Cevdet'ten bihaber olan Azize, Tevfik'le karşılaşır ve onun yardımına ihtiyacı vardır. Tevfik ile kızını kurtarmak için beraber hareket eder. Leon, gerçek aşkı Hilal'i bulmak için dağlarda aramalarına devam eder.

Filippos'un kurnazca bir planı vardır. Anadolu'yu işgal edebilmek için her türlü kirli oyunu kullanacaktır. Fakat Cevdet ve Dağıstanlı beraber hareket ederek bu işin altından kalkmaya çalışacaklardır.

 

5.ARKA SOKAKLAR  : Kanal D'nin uzun soluklu dizisi TOTAL'de aldığı 9,53 reyting puanı ile yine 5.sırada yer alıyor.

Arka Sokaklar'ın 460. yeni bölümünde; Rıza Baba ve ekip, Ali'yi perişan bir şekilde buluyor!

Ali, Sultan ve Yunus'a ölen İsmail'i sormak için gittiğinde büyük bir belanın içine düşer. Sultan, Ali'nin kırmız hap ile ilgili sorular sormaya başladığını görünce panikler. O hapların satıcısı olduğu ortaya çıkmasın diye Ali'nin çayına kırmızı haplardan atar. Hapın etkisindeki Ali, çevreye zarar vermeye başlar. Arabasını durduğu adamı feci döver ve ona ateş eder. Ali kayıplara karışır. Ekip ise, bu yaralama olayını incelerken Ali'nin halini görürler. Ekip arkadaşları kayıplardaki Ali'nin suçu işledikten sonra yakalanmamak için ortadan kaybolduğunu düşünürler. Sonra olayın ucu Sultan'a ulaşınca durumu anlarlar. Ekip hem Sultan'ın, hem de Ali'nin peşine düşer.

Hakan, büyük bir kumpasın içine düşer. Selin, bir şantaj çetesinin elemanıdır. Beraber çalıştığı Cüneyt ile Hakan'ı eline düşürmek için yataktaki uygunsuz fotoğraflarını çeker. Hakan'ı kendi paçalarını kurtarmak için kullanmak isterler ve ona şantaj yaparlar. Ucunun kendilerine ulaşacağını bildikleri bir cinayet dosyasını kapatması için Hakan'ı zorlarlar. Hakan dediklerini yapmazsa ellerindeki fotoğrafları başta Aylin olmak üzere, Rıza Babaya göndermekle tehdit ederler. Hakan mecburen kabul eder; fakat, bir planı vardır!

Tekin, Gonca'nın ziyaretinden rahatsız olup olay çıkarır ve evi terk eder. Nazike'nin ve kardeşlerinin tüm ısrarlarına rağmen eve dönmemeye kararlıdır. Hüsnü sözünü dinlemeyen oğluna öfkelidir. Gonca'ya yaptığı saygısızlığı unutamıyordur. Gonca ile buluşup bu durumu açıklığa kavuşturur.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Söz (Star), Çukur (Show) , Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Ufak Tefek Cinayetler (Star), Kadın (Fox), ve Diriliş Ertuğrul (TRT1) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv 3 dizi. Star Tv ve Show Tv 2 dizi.  TRT1, Atv ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 3 dizi. TRT1 ve Kanal D ikişer dizi. Atv, Fox ve Show Tv birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı;   Star Tv Total'de 2 dizi ve AB'de 3 dizi ile bu hafta da, haftanın kanalı olmuşlardır.

 

DOSTLAR MAHALLESİ (Kanal D) :

16 Aralık Cumartesiakşamı ekranlara gelecek olan Kanal D'nin yeni dizisi Dostlar Mahallesi'nin yapımcısı Erler Film'in yapımcısı olduğu Dostlar Mahallesi'nin senaryosunu Resul Ertaş yazıyor.

Başlıca rollerde; Çağla Şıkel, Alişan, Hande Katipoğlu, Ersin Korkut, İnan Ulaş Torun, Zeynep Eronat, Ceyhun Fersoy, Hakan Bulut oynuyor.

Konu:  Dostlar Mahallesi'nde Dostlar Durağı (Taksi durağı)'nın sahibi, mahallenin herkese kol kanat geren ablası Neriman Abla’nın (Zeynep Eronat), oyunculuk hayalleriyle yanıp tutuşan oğlu Çağatay’ın (Ceyhun Fersoy), birbirlerine tamamen zıt kardeşler Metin (Alişan) ve Çetin’in (İnan Ulaş Torun), Rus aşkını annesine kabullendirmeye çalışan Selim’in (Ersin Korkut), Bahar’ın babası Hasan’ın (Turan Özdemir) ve durağın çaycısı Vakur’un (Hakan Bulut) ekmek kavgaları, hüzünleri ve neşeleri ekrana gelecek.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..