Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (07 - 13 Mayıs 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (07 - 13 Mayıs 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 07 - 13 Mayıs 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 28 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Yasak Elma, Siyah Beyaz Aşk, 8.Gün (Final), Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Sen Anlat Karadeniz, Diriliş Ertuğrul, Bizim Hikaye, Avlu, Mehmetcik Kut'ül Amare, Vatanım Senin, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Kalk Gidelim, İnsanlık Suçu, Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Jet Sosyete ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta geçen hafta olduğu gibi "Sen Anlat Karadeniz" dizisi birinciliği oluyor. Total'de 14,75 reyting puanı ile bu hafta ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında Star Tv'nin dizisi  "Bizim Hikaye" bu hafta 33.bölümde aldığı 6,19 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta "Diriliş Ertuğrul" 117.bölümünde aldığı 15,89 reyting puanı ile AB'nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. Star Tv'nin "Söz" dizisi AB'de aldığı 5,23 puanla 10.sırada bu yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 16.Bölüm...........................14,75 - 33,09

2.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 117.Bölüm..............................13,11 - 29,59

3.Kadın 28.Bölüm (Fox Tv).............................................10,72 - 25,88

4.Söz 45.Bölüm (Star Tv).................................................8,18 - 18,92

5.Çukur 28.Bölüm (Show Tv)..........................................7,56 - 17,54

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 102.Bölüm (Atv)..7,52 - 17,62

7.Arka Sokaklar 480.Bölüm (Kanal D)............................6,93 - 16,74

8.Savaşçı 44.Bölüm (Fox Tv)...........................................6,78 - 17,37

9.İstanbullu Gelin 49.Bölüm (Star Tv)............................5,29 - 13,83

10.Bizim Hikaye 33.Bölüm (Fox Tv).................................6,19 - 15,08

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 117.Bölüm...............................15,89 - 35,52

2.Kadın 28.Bölüm (Fox Tv)............................................10,78 - 24,48

3.Sen Anlat Karadeniz 16.Bölüm (Atv)............................9,39 - 20,90

4.İstanbullu Gelin 49.Bölüm (Star Tv)............................9,11 - 21,07

5.Çukur 28.Bölüm (Show Tv)..........................................8,91 - 21,68

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 102.Bölüm (Atv)...8,24 - 18,53

7.Ufak Tefek Cinayetler 28.Bölüm (Star Tv)....................7,74 - 10,70

8.Yasak Elma 8.Bölüm (Fox Tv)......................................5,78 - 13,76

9.Avlu 7.Bölüm (Star Tv).................................................5,32 - 12,59

10.Söz 45.Bölüm (Star Tv)................................................5,23 - 12,69

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan'ın sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bu hafta da birinciliğini sürdürüyor. 117.Bölümünde AB'de 15,89 puan almıştır.

Nice vakittir heyecanla beklenen Osman, nihayet doğmuş ve Kayı Obası’ndaki herkes büyük bir sevinç yaşamıştı. Ancak bu mutluluk pek uzun sürmemiş ve Halime’nin beklenmedik ölümüyle Kayı Obası’na büyük bir yas hâkim olmuştu.

Bunun yanında eski düşman Noyan çıkagelmiş ve Ertuğrul’a karşı Tekfur Kritos ile iş birliği yapmak üzere buluşmuştu. Tekfur Kritos ise Marya’nın kendisine ihanet ettiğini öğrenmiş ve onun cezasını kesmişti…

Halime’nin ölümüyle aç kalan Osman’a bir süt anası bulunabilecek mi? Noyan’ın Ertuğrul’a karşı ilk hamlesi ne olacak? Noyan, Almıla üzerinden nasıl bir oyun kuracak? Tekfur Kritos, Halime’nin ölümüyle güçsüz düştüğünü sandığı Ertuğrul’a karşı nasıl bir hamlede bulunacak? Halime’nin ölümüyle sarsılan Kayı Obası’nda ahvâl ne olacak?

 

2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv'nin iddialı dizisi  bu hafta da 16.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total'de aldığı 15,75 puanla bu hafta ikinci sıraya geriledi.

''Ya başka birinin, Tahir'i öldürmek için benden daha büyük bir sebebi varsa?''

Yiğit'i kurtarabilmek için hayatlarını birleştiren Nefes ve Tahir'in asıl savaşları şimdi başlamaktadır. İlk günden onlara zindan edilen hayata, el ele direnmeye kararlıdırlar. Tahir önce Nefes'i bir kaç kez düştüğü yerden kaldırmak zorunda kalır. Ama kendisi düştüğünde ve acıdan delirdiğinde, Nefes'in o kırılgan görünüşünün altındaki gerçek gücü görür ve büyülenir.

Vedat'ın cehenneminde direnebilmek için Yiğit'le kendisine bir masal dünyası yaratan Nefes, bu cehennemde de Tahir'le kendisine bir sevda türküsü yaratmaya başlamıştır. Ancak, Saniye'nin başını çektiği "dul bir kadınla evlenemezsin" cemiyetinin çığlıklarını bastırmaya çalışan bu türkü, Vedat'ın intikam çığlıklarını henüz duymamıştır.

Nefes ile Tahir'in evlenmeleri yüzünden çıldıran Vedat, Tahir'i öldürmeye ant içer. Kendi eliyle canına kıyamadığı Tahir'in ölmesi için bir maşa kullanmayı planlar. Planını gerçekleştirmek için masum bir canı, Mercan'ı kurban etmeye karar verir. Nefes ile Tahir evlenince dengesini iyice kaybeden Mercan, Vedat'ın şeytani planının kurbanı olacak mıdır?

3.KADIN : Fox Tv'nin ilgi çeken dizisi Kadın, bu hafta AB'de aldığı 10,78 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sırada bulunuyor.

Şirin, Sarp’ın yaşadığını ve tehdit edildiğini Hatice’ye anlatır. Hatice, önce Şirin’in anlattıklarına inanmayıp hayal gördüğünü düşünse de daha sonra ona inanır. Bahar’ın her geçen gün hastalığı daha çok ilerlemekte ve baş dönmeleri de artmaktadır. Bahar’ın bir an önce ilik nakli olması gerektiğini söyleyen Jale, Şirin’in tedavi sürecinde, başka ilik aramaya devam eder. Bahar’ın bir kardeşi daha olabileceğini düşünen ve son çare eski kocasının sevgilisine giden Hatice’nin bir planı vardır. Bahar’a doğum günü sürprizi yapmak isteyen Enver herkesi organize eder. Doğum gününde alınan hediyelerden biri Bahar’ı utandırırken, diğeri ise üzecektir...

 

4.İSTANBULLU GELİN : Star Tv'nin gerçek bir hikayeden alınan bu dizisi, bu hafta 49.bölümünde AB'de aldığı 9,11 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında yine 4.sırada yer aldı.

Faruk Hayatta mı?

Faruk’a ulaşamayan Boran’lar iyice endişelenmeye başlamıştır. Esma, Adem’den şüphelenmektedir. Bir süre bekledikten sonra emniyet ile irtibata geçerler ve Faruk’un cüzdanına ulaşırlar. Adem kendisini aklamak için eski tanıkları ile irtibata geçerek Faruk’u bulmaya çalışır. Esma ise Akif’ten Adem ile ilgili dosyayı polise vermesini ister. Vakit geçtikçe ümidini kaybetmeye çalışan Süreyya’nın en büyük destekçisi Esma Hanım olur.

Süreyya’dan kendine anne demesini isteyen Esma Sultan bu hamlesi ile herkesi şaşırtır. Acı veren bekleyiş umulmadık bir isimden gelen haberle biter. Peki aldıkları haber doğru mudur? Faruk hayatta mıdır?

 

5.ÇUKUR : Show Tv'nin fenomen dizisi bu hafta 28.bölümünde  bu hafta da 5.sırada yer aldı. Haftanın dizileri arasında AB'de aldığı 8,91 reyting puanı ile 5. sırada yerini koruyor.

Çukur’da taş üstünde taşın kalmayacağı büyük mücadele başlıyor. İdris Koçovalı’yı karşısına alan Vartolu’nun Sena’ya yardım etmesi Yamaç’ı da onun baş düşmanlarından biri haline getirir. Öfkeden gözü hiçbir şeyi görmeyen Yamaç, Sena ve Vartolu’dan hesap sorar. Bu yüzleşme büyük gelişmelerin de başlangıcı olur. Saadet’in evlenmemesi için her şeyi yapan Vartolu’nun hayati hatası Saadet’i ondan daha da uzaklaştırır. Düğün günü gelip çattığında ise beklenmedik bir olay tüm dengeleri alt üst eder. İdris Koçovalı davul zurna eşiliğinde Cemil'i damat traşına getirir.

Damat Cemil traşı olur ama, Selim Koçovalı karısı Ayşe'nin yapamadığını yapar boğarak öldürür. Cemil Çukur’a veda etmek zorunda kalır.

 

HER İKİ GRUPTA İLK BEŞTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta sadece 7 dizi her iki kategoride yer alabilmiştir. Çukur (Show), Söz (Star), Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv) Diriliş Ertuğrul, Sen Anlat Karadeniz (Atv) ve İstanbullu Gelin  (Star) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk on: Fox Tv 3 dizi. Atv ve Star Tv 2'er dizi. TRT1, Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk on: Star Tv 4 dizi. Atv ve Fox Tv 2'er dizi. TRT1 ve Show Tv birer dizi yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv  Total'de  2 ve AB'de 4 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı olmuştur.

 

HALDUN DORMEN - RIZA KOCAOĞLU KARŞI KARŞIYA

Diziler ilgi çekmek, reytingleri arttırmak için sürprizler yapıyor eski oyuncuları kısa süreli olsa da ekranlara çıkartıyorlar. Geçen hafa "Çukur" dizisinde Aliço karakterinin karşına ünlü oyuncu Haldun Dormen çıkartıldı. Aliço (Rıza Kocaoğlu) kütüphane iz sürerek eski Palyaçoyu bulmuş, İdris Kocovalı ile ilgili bir sırrı ortaya çıkartmıştır.

 

8.GÜN FİNAL YAPTI

Geçen hafta,  Atv'nin Pazartesi geceleri ekranlara gelen 8.Gün de reyting fukarası olduğunu söylemiştik.  O dizi 6.Bölümü ile ekranlara veda etti.

Ay Yapım'ın atv için çektiği, Burcu Biricik, Musa Uzunlar, Buğra Gülsoy, Ceyda Düvenci, Cem Davran, Yiğit Kirazcı ve Hakan Kurtaş'ın başrollerinde oynadığı 8. Gün dizisi de tozlu raflar arasında yer aldı.

 

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..