Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen haftanın (09 - 15 Mayıs 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen haftanın (09 - 15 Mayıs 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 09 - 15 Mayıs 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

TRT1'in Diriliş Ertuğrul bu hafta bir haftalığına kaptırdığı birinciliğini Arka Sokaklar'dan geri aldı. Total'de aldığı 9,58 reyting puanı ile 1.sırada yer aldı. Total'nin 10.sırasında ise, Kanal D'nin Hayat Şarkısı dizisi 5,17 reyting puanı ile yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında 13,28 ile Diriliş Ertuğrul yer almıştır. AB'de 1o. sırasında ise, 4,47 ile Kanal D'nin Tatlı İntikam dizisi yer almıştır.

Star Tv'nin dizisi "Göç Zamanı" bu hafta erken final yaparak bitti. Önce Cumartesi gecesi başlayan dizi, daha sonra Salı gecesine alınmıştı.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, bu hafta 4.bölümünde AB'de 2.sırada yer aldı ama, ilk onda yer alamadı. Romantik komedi türündeki eğlenceli dizi tutmuş gibi gözüküyor. Yaz dizisi olarak devamı kesin.

Fox Tv'nin 3 sezondur devam eden Karagül, Cuma geceleri reyting başarısını Arka Sokaklar'a kaptırdı. Konu da zaten bitiği için 4 hafta sonra final yaparak bitecek.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D'nin Hayat Şarkısı 14.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Eşkıya Dünyayı Hükümdar Olmaz dizisinin ardından yer alıyor.

Show Tv'nin iddialı dizisi Kış Güneşi 12. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşük. Total'de 34.sırada, AB'de 21.sırada yer aldı. Bu hafta yayın saati, 22,30'a kaydırıldı. Bu da demek ki final bileti kesildi. Şükrü Özyıldız şansını bir türlü kıramadı. Son iki dizisi erken final yapmak zorunda kaldı.

Cumartesi gecesi "Tatlı İntikam" oldukça iyi gidiyor. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç ile uyum iyi. Bir dargın bir barışık.

Kanal D'nin yeni dizisi Bodrum Masalı Haziran ayında başlayacak dizilerden biri. Ayrıca Güneşin Kızları dizisinden tanıdığımız Hande Erçel de, Burak Deniz ile Haziran'da Show Tv'de yeni dizileri başlıyor.

Fox Tv'nin "Kalbim Yangın Yeri" de yeni başlayan dizilerden. Avşar Filmin yapımcısı olduğu dizide Hande Soral ve Kaan Yıldırım baş rolü oynuyor.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 58.Bölüm (TRT1).................................9,58 - 25,01

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 35.Bölüm (Atv)..8,36 - 21,03

3.Arka Sokaklar 401.Bölüm (Kanal D)..........................8,29 - 21,91

4.Kırgın Çiçekler 45.Bölüm (Atv)...................................6,88 - 17,76

5.Kara Sevda 30.Bölüm (Star Tv).................................6,50 - 17,40

6.Kurtlar Vadisi Pusu 294.Bölüm (Kanal D)...............5,45 - 14,42

7.O Hayat Benim 95.Bölüm (Fox Tv)...........................5,38 - 14,91

8.Paramparça 65.Bölüm (Star Tv)...............................5,29 - 13,46

9.Karagül 121.Bölüm (Fox Tv).....................................5,22 - 13,75

10.Hayat Şarkısı 14.Bölüm (Kanal D).........................5,17 - 13,60

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 58.Bölüm (TRT1).................................13,28 - 34,04

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 35.Bölüm (Atv)...9,22 - 22,97

3.Kara Sevda 30.Bölüm (Star Tv)..................................5,70 - 14,93

4.Hayat Şarkısı 14.Bölüm (Kanal D)..............................5,61 - 14,38

5.Poyraz Karayel 57.Bölüm (Kanal D)............................5,46 - 14,14

6.Arka Sokaklar 401.Bölüm (Kanal D)...........................5,20 - 14,61

7.Kırgın Çiçekler 45.Bölüm (Atv).....................................5,17 - 13,73

8.Kiralık Aşk 31.Bölüm (Star Tv)......................................5,07 - 14,09

9.Muhteşem Yüzyıl 26.Bölüm (Star Tv).........................4,69 - 13,18

10.Tatlı İntikam 8.Bölüm (Kanal D)................................4,47 - 14,10

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1'in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 58.Bölümünde de AB'de aldığı 13,28 tam puan ile ilk sırada yer aldı. Sungur Tekin’in Saadettin Köpek’e olan bakışının değişmesi, Ertuğrul’la Sungur Tekin’in fikir ayrılığı yaşamasına sebep olur. Bütün bunlar yaşanırken, Saadettin Köpek, obaya gelir. Şehzade Yiğit’in sultanlığını ilan etmesinin, devletin bekasına karşı büyük bir tehdit olduğunu söyler. Sultan Alâeddin’in bu isyanın derhal bastırılmasını istediğini bildirir. Bu durum büyük bir şokun yaşanmasına neden olur. Ertuğrul, Tuğtekin ve Sungur Tekin Noyan’ın mağarasını basarlar. Ancak Noyan mağarasında değildir. Noyan, Gökçe’yi kaçırmak için oba yakınlarına gitmiştir.

diriliş ertuğrul - 58

 

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca'nın fenomen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta da AB'de aldığı 9,22 ile 2.sırada yer alıyor. Ailenin yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen dünyaya gelen bebekle beraber tam yeni umutlar yeşermeye başlamışken galeride patlayan bomba şok etkisi yaratır. Esra ile yeni bir hayat için yola çıkmaya hazırlanan İlyas'ın hayalleri kana bulanır. Diğer yandan olanlardan habersiz sonunda bebeğini kucağına almış olmanın mutluluğunu yaşayan Civciv ve öz çocuğunun ona baba dediğini duyamadan ömrünü geçirmeyi tercih etmiş fedakar dost Enişte de İlyas'la aynı sonun eşiğindedir. Ünal Kaplan'ın etrafındakiler için yazdığı kader en çok Hızır Çakırbeyli'yi etkiler. Dostun düşmanın birbirine karıştığı masada olayları çözmek hiç de kolay olmaz. Tüm bunların yanında ortaya çıkan sürpriz bir gönül meselesi de işlerin gidişatını etkileyecektir.

eşkıya dünya - 35.bölüm

 

2.Arka Sokaklar : Kanal D'nin gedikli dizisi Arka Sokaklar bu hafta da ilk beşte, 3.sırada yer aldı. Total'de aldığı 8,29 reyting ile 3.sırada yer aldı. Arka Sokaklar 401. Bölüm'de; Hüsnü hayati tehlikeyi atlatmış artık normal odaya alınmıştır, fakat, omurların arasında kalan kurşun yüzünden sağ elini tam olarak kullanamamaktadır. Mesut cezaevi koridorunda yanında gardiyanlarla beraber yürümekte, Hüsnü’nün uyandığı haberi kulaklarında çınlamaktadır. Hüsnü hayati tehlikeyi atlatmış artık normal odaya alınmıştır. Fakat, omurların arasında kalan kurşun yüzünden sağ elini tam olarak kullanamamaktadır. Bunun normale dönmesi için Hüsnü’nün toparlandıktan sonra bir ameliyat daha geçirmesi gerekmektedir.

arka-sokaklar-401

 

4.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircisinin drama dizisi Kırgın Çiçekler bu hafta Total'de aldığı 6,88 reyting puanı ile bu hafta 4.sırada yer aldı. Nazan'ı öldürdüğünü polise söyleyen Cemre, gözetim altına alınır. Kızlar ve Feride şüphe içindedir. Karakola gelen Emel'i suçlarlar. Meral, İhsan'dan intikam almak için girdiği evde kapana kısılır. Kemal ve Mesude boşanmak için hâkim karşısına çıkar. Eylül, sonunda evine dönebileceği için umutludur. Ekrem'le gelecek planları bozulan Banu, olaylardan Kader'i sorumlu tutar. Ölümle yüzleşen Nazan ise korku içindedir. Emel, Cemre'nin velayetini almak üzere harekete geçince, kızlar Cemre'yi kurtarmak için sürpriz bir işbirliğine girişirler.

kırgın çiçekler - 45

 

5.Kara Sevda : Bu hafta da 5.sırayı tekrar yer aldı. Total'de aldığı 6,50 puanla 5.sırada yerini korudu. Kemal, Nihan'ın çevresinde olmasından rahatsızdır. Ona olan öfkesini artık dizginleyemez. Nihan'sa Kemal ve Asu'nun kaçınılmaz olarak yakınlaşmalarını izlemek zorunda kalır. Emir Nihan'la mutlu evlilik oyununu sürdürürken, günün sonunda ikisinin evliliğine dair Kemal’in soruları tamamen tükenecektir. Emir Zeynep’le ilgili kesin kararını verdiğinde Zeynep bir tek Kemal’den yardım ister. Aynı sırada Emir ve Nihan için de günün rengi değişir. Onları bekleyen tehlikeden habersiz, elleri kolları bağlı kalacakları bir tuzağa doğru çekilirler.

kara-sevda-30-bolu

 

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan diziler :

Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Arka Sokaklar her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Kanal D 3 dizi. Atv, Star ve Fox Tv 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Kanal D 4 dizi. Star Tv 3 dizi. Atv 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Kanal D AB'de 4 dizi haftanın birincisi. Star Tv AB'de 3 dizi ve Total'de 2 dizi ile haftanın 2.sırasında yer almıştır. Çok enteresan Show Tv. 2 haftadır, hem Total'de, hem de AB'de ilk 10'a dizi sokamamaktadır.

 

Bu hafta, Star Tv'nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB'de kendi gününde 4,69 ile gecenin 2.sırasında yer alırken, Total'de 16.sırada yer aldı. Bu tarihi dizi 30.Bölümde biteceği söyleniyor.ayıs 26.Bölüm Star Tv'de final yapacağı söylenir. Diziden kopmalar başladı. Kadir Doğulu (Kırım Hanı Mehmet Giray) diziden ayrıldı.

Tims Productions-Timur Savcı'nın Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi bence görselleri muhteşem. Eylül yeni sezonda devam etmeli...

2016 yılında yeni yayına giren Tatlı İntikam gibi, Hanım Köylü dizileri iyi gidiyor. Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir'in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 15 Mayıs Pazar akşamı Kanal D'de başlıyor. Oldukça ilgi çekeceğini tahmin ediyorum. Haziran'da bir çok kanal da yaz dizilerinden devreye sokacaktır. Hande Erçel ile Burak Deniz'in oynayacakları Aşk Laftan Anlamaz da Show Tv'de olacak.

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..