Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '17

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (09 - 15 Ocak 2017) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (09 - 15 Ocak 2017) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 09 - 15 Ocak 2017 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta 2016 - 2017 dizi sezonunun 2017 yılının iki haftası geçti bile...

Geçen hafta gösterimdeki diziler: İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Bana Sevmeyi Anlat, Hayat Şarkısı, Gülümse Eter, Son Destan, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkamdan Gelecek, Poyraz Karayel, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel,Umuda Kelepçe Vurulmaz, Ölene Kadar, Cesur Yürek, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Aşk Laftan Anlamaz, Hayat Bazen Tatlıdır, Baba Candır, Bodrum Masalı ve Seviyor Sevmiyor dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı. Salı günü ekranlara gelen Anne ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi bu hafta yeni bölümleri her nedense yayınlanmadı.

Haftanın dizilerinde Total'in ilk sırasında bu hafta, 12,90 reyting puanı ile TRT1'in Diriliş Ertuğrul ilk sırada yer aldı. Total'in 10.sırasında Star Tv'nin Kara Sevda 5,72 puanla yer aldı.

AB'nin ilk sırasında Total'de olduğu gibi TRT1'nin Diriliş Ertuğrul 15,15 reyting puanı ile zirvede yer aldı. AB'nin 10.sırasında ise, Star Tv'nin Kara Sevda 5,23 puanla yer aldı.

KİRALIK AŞK BU HAFTA FİNAL YAPIYOR:

kiralik-ask-son-bolumde-moda-gecesi

Kiralık Aşk’ın bitiş tarihiyle ilgili yapılan açıklamada; "Geçen yıldan beri izleyicisi ile buluşan Kiralık Aşk, 69. bölümü ile ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Bu güzel serüvende bizi destekleyen ve hiç yalnız bırakmayan tüm izleyicimize çok teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Ortaks Yapım" ifadeleri kullanıldı. 20 Ocak 2016 Cuma akşamı ekrana gelecek olan Kiralık Aşk dizisi 69. bölümü ile final yapacak. Nasıl bir final olacağını merakla bekliyoruz.

ATV'NİN YENİ DİZİSİ:

1 ölene kadar

11 Ocak Çarşamba akşamı Engin Akyürek ve Fahriye Evcen'nin başrolü oynadıkları "Ölene Kadar" yeni dizisinin ilk bölümü ATV'de ekranlara geldi. Bana göre haftaya damgasını vurdu. Reytinglerde başarılı olmasa da, Engin Akyürek oyunculuğunu konuşturdu. Kara Para ve Aşk dizisinden sonra ilaç gibi geldi. Total'de 9.sırada, AB'de 4.sırada yer aldı. Benden geçer not aldı.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv'lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 72.Bölüm (TRT1)...............................12,90 - 27,43

2.Arka Sokaklar 424.Bölüm (Kanal D)..........................11,19 - 24,49

3.İçerde 16.Bölüm (Show Tv).........................................9,91 - 21,28

4.Kırgın Çiçekler 66.Bölüm (Atv)....................................9,86 - 20,68

5.Aşk ve Mavi 10.Bölüm (Atv).........................................8,82 - 10,66

6.Kalbimdeki Deniz 12.Bölüm (Fox Tv)..........................7,62 - 18,31

7.No:309 30.Bölüm (Fox Tv)..........................................6,64 - 14,44

8.Cesur ve Güzel 9.Bölüm (Star Tv)...............................6,50 - 14,26

9.Vatanım Sensin 11.Bölüm (Kanal D)...........................6,20 - 13,82

10.Kara Sevda 51.Bölüm (Star Tv)..................................5,72 - 12,32

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 72.Bölüm (TRT1)...............................15,15 - 33,14

2.İçerde 16.Bölüm (Show Tv)........................................12,86 - 28,09

3.Vatanım Sensin 11.Bölüm (Kanal D)...........................9,46 - 21,28

4.Cesur ve Güzel 9.Bölüm (Star Tv)...............................8,76 - 19,49

5.Arka Sokaklar 424.Bölüm (Kanal D)...........................7,71 - 17,69

6.Kalbimdeki Deniz 12.Bölüm (Fox Tv).........................6,97 - 17,86

7.Kırgın Çiçekler 66.Bölüm (Atv)....................................6,49 - 14,01

8.Hayat Şarkısı 37.Bölüm (Fox Tv)...............................6,18 - 14,96

9.Kiralık Aşk 68.Bölüm (Star Tv)..................................5,30 - 12,12

10.Kara Sevda 51.Bölüm (Star Tv)..................................5,23 - 11,61

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

 

1. DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in tarihi dizisi "Diriliş Ertuğrul" bir hafta aradan sonra, 72.bölümü ile tekrar AB'de aldığı 15,15 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

dirilis_ertugrul_72bolum_fragmani_nefes_kesen_sahne_1484124753_8455

Duygu ile akıl arasında:
Sinsi planlarına ara vermeden devam eden Ural son olarak Karakoncolos’u kullanarak Ertuğrul Bey’in altın madenine baskın yaptırmıştır. Baskın gerçekleşmiş fakat Ertuğrul son anda yetişerek Haçaturyan’ı kurtarmıştır. Şimdi bütün deliller Ural’ı işaret etmektedir. Peki, Ertuğrul Bey’in tutumu ne olacaktır?
Bitmeyen sinsi oyunlar:
Hanlı Pazar Ertuğrul Bey tarafından fethedilmiş, pazarın ticareti Müslümanca bir anlayışla yürütülmeye başlamıştır. Fakat etraftaki şer ocakları bu durumdan memnun değildir. Bu kişiler sinsi planlarla Ertuğrul Bey’in kurduğu bu yapıyı yıkmak için neler yapacaktır? Bölgedeki eşkıyaların hamlelerini bir bir bertaraf eden Ertuğrul, Karacahisar kalesinden gelen beklenmedik habere karşı nasıl bir hamlede bulunacaktır? Sultan Alaattin’in civarda sulhu tesis etmekle görevlendirdiği Ertuğrul Bey içine düştüğü zor durumlarda nasıl bir strateji uygulayacaktır?
Aşkın dönüşümü:
Ertuğrul’un evlilik teklifini reddetmesiyle onuru kırılan Aslıhan’ın aşkı bir anda kine dönüşecektir. Onun bu halini fark eden Çolpan bu fırsattan nasıl istifade edecektir? İki oba kadınlarının çalıştığı kilimhanede işler nasıl devam edecektir?

2.İÇERDE : Show Tv'nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvedeki yerini koruyor. AB Grubunda 16.bölümünde aldığı 12,86 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut'u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal'e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal'in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf'a çalışıyor. Sarp, Celal'in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.2

İçerde"nin 16. bölümünde; Yusuf Müdür hâlâ yoğun bakımdadır. Hastane ziyaretine geçmişinden bir kadın gelir. Melek, Celal’e karşı tepkilidir. Telefonlarına çıkmıyordur. Celal yaptığına pişman, kızına ulaşmaya çalışıyordur. Yeşim, Celal’in Melek konusunda bu kadar üzgün olmasına anlam veremez. Hatta Melek’in öz kızı olmasından şüphelenmeye başlar. Mert güvenlik kamerası görüntülerini kopyalamıştır. Sarp o görüntülerin Mert’te olduğunu anlar ve ele geçirmeye çalışır. Alyanak, Sarı Hüsnü’nün mahallesine çökmüştür. Oradakilerin kendisine biat etmesini sağlamaya çalışıyordur. Kendisini Celal’in bitiremediği adam ilan eder.
 

3.ARKA SOKAKLAR : Kanal D'nin yılların dizisi Arka Sokaklar, bu hafta Total'de aldığı 11,19 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

5875f9d8ac1fe32ad84a8f4e

Arka Sokaklar 424. Bölüm'de; Rıza Baba, Gökçe’yi sorguluyor!

Sezgin ve Cengiz ellerinde uzaktan kumanda ile aracının içerisinde beklemektedir. Ekip adım adım eve yaklaşır. Bomba düzeneğini fark eden ekip hızla olay yerinden uzaklaşır. Bu sırada bomba patlar. Ekip hastaneye kaldırılır. Çok büyük yaralanma söz konusu değildir ancak doktor her ihtimale karşı geceyi hastanede geçirilmesini istese de, ekip kabul etmez. Gökçe’nin adliyeye sevk edildiği haberi Veysel’e ulaşır. Sorguda anlattıkları ile nöbetçi mahkemeye sevki yapılmıştır. Veysel bu konuda Aynur’u görevlendirir, Aylin’in bilgisayarından Gökçe’nin ifade kaydını almasını ister.
 

4.KIRGIN ÇİÇEKLER : Uzun bir aradan sonra bu sezon Kırgın Çiçekler ilk defa haftanın dizileri arasında yer aldı. 66.Bölümde Totalde aldığı 9,86 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

JPEGmini
 

"Eylül'ü seviyorum!"

Eylül 16'sında bir kız. Bir gecekonduda annesi Mesude, kız kardeşi Büşra ve üvey babası Kemal'le birlikte yaşıyor. Eylül, Kemal'in tacizine uğruyor. Durumu annesine anlatıyor. Annesi düşünüp taşınıp bir çözüm buluyor, Eylül'ü yetimhaneye teslim ediyor. Annesi tarafından yetimhaneye bırakılan Eylül'ü yetimhanenin müdür yardımcısı Feride avutmaya çalışıyor. O geceden itibaren Eylül'ün yetimhane günleri başlar.

Mesude yatağa mahkûm halde, Eylül'ün çığlıklarını duyar. Eylül korkuyla annesine sığınır.Mesude, Kemal'in gerçek yüzünü görür. Songül, Zehra'ya karşı şüphe doludur. Sadullah, Songül ve Zehra arasında kalır. Kızlar, Mesude ve çocukları Kemal'in eziyetinden kurtarmak için bir plan yapar. Zehra'nın olayı öğrenmesiyle işler karışır. Mert'in çıkma teklifiyle havalara uçan Meral, Mert'i aslında hiç tanımadığını anlayacaktır.
 

5.VATANIM SENSİN : Kanal D'nin heyecan fırtınası dizisi bu hafta AB'de aldığı 9,46 puanla, haftanın dizileri arasında 5.sırada yer aldı.

58762d4b0f2544d6808fc65d

İzmir'e gelen Halide Edip, direniş için herkese umut oluyor!

Cevdet ve ailesi Hilal'i idamdan kurtarmanın yollarını aramaktadır. Vatan haini olarak aranmasına rağmen şehre gelen Halide Edip, Azize için bir umut olur. Halide Edip önderliğinde Hilal için bir etten duvar öreceklerdir. Vakit daralırken önlerine çıkan engeller hem Cevdet'i hem de Azize'yi isyan noktasına getirir. Tevfik silahlarla ilgili planlarını hızlandırırken Cevdet'in ona çok yaklaştığından ve Eftalya'yı kızdırdığından habersizdir. Cevdet'in kızını kurtarmak için son bir çaresi kalır.

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Cesur ve Güzel, Vatanım Sensin, Arka Sokaklar ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Kanal D, Atv, Fox ve Star Tv ikişer dizi. TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Kanal D ve Fox Tv 2 dizi. Show Tv, Atv ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB'de 3 dizi ve Total'de 2 dizi ile Star Tv. olmuştur. Total'de ve AB'de ikişer dizi ile Fox Tv. ve Kanal D 2.sırada yer almışlardır.

2017 DİZİLERİ:

FOX: Çoban Yıldızı (Şükrü Özyıldız - Selin Şekerci), FİÇİPİ (Serenay Sarıkaya - Mehmet Günsür) , FOX: Kırlangıç Fırtınası (Fikret Kuşkan - Emel Çölgeçen), FOX: Dayan Yüreğim (Ece Uslu - Cansel Elçin) ve KANAL D : Adı Efsane (Erdal Beşikçioğlu - Gökçe Bahadır) 2017'nin yeni dizileri olarak kısa zamanda ekranlarda olacak.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..