Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (12 - 18 Mart 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (12 - 18 Mart 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  12 - 18 Mart 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 31 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, öne çıkan dizilerin dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz Aşk, Kalbimdeki Deniz (Final), Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Diriliş Ertuğrul, Börü, Sen Anlat Karadeniz, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar,  Mehmetçik Küt'ül Amare, Vatanım Sensin, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Gülizar, Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Jet Sosyete ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz 8.bölümünde aldığı 17,33 reyting puanı ile bu haftada ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında geçen hafta olduğu gibi ATV'nin "Aşk ve Mavi" dizisi aldığı 6,62 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta "Diriliş Ertuğrul" 110.bölümünde aldığı 19,20 reyting puanı ile AB'nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. Star Tv'nin "Jet Sosyete" dizisi AB'de aldığı 7,34 puanla 10.sırada yer alıyor.

KALBİMDEKİ DENİZ EKRANLARA VEDA ETTİ

Fox Tv'nin Uzun zamandır devam eden dizisi Kalbimdeki Deniz, daha önce Cumartesi günleri ekranlara geliyordu. 26 Şubat Pazartesi itibaren gecesine alındı. üç hafta oynadı ve 60.Bölümde final yaparak ekranlara veda etti. Başrollerini Kutsi'nin Özge Özberkle oynadığı uzun soluklu dizi tam 60 bölüm ekranlardaydı. Sevildi ki bu kadar kaldı.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 8.Bölüm............................17,33 - 35,55

2.Diriliş Ertuğrul  110.Bölüm (TRT1)............................15,06 - 30,62

3.Kadın 20.Bölüm (Fox Tv)............................................11,57 - 26,47

4.Çukur 20.Bölüm (Show Tv)..........................................9,63 - 20,49

5.Söz 37.Bölüm (Star Tv).................................................9,28 - 19,73

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 94.Bölüm (Atv)....8,76 - 20,00

7.Savaşçı 36.Bölüm (Fox Tv)...........................................8,30 - 16,90

8.Bizim Hikaye 25.Bölüm (Fox Tv).................................7,72 - 17,77

9.Arka Sokaklar 473.Bölüm (Kanal D)............................7,59 - 16,52

10.Aşk ve Mavi 57.Bölüm (Atv)........................................6,62 - 14,68

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 110.Bölüm (TRT1)..............................19,20 - 39,28

2.Sen Anlat Karadeniz 8.Bölüm (Atv).............................11,72 - 24,33

3.Çukur 20.Bölüm (Show Tv)..........................................11,71 - 25,56

4.Kadın 20.Bölüm (Star Tv)............................................10,94 - 24,28

5.Ufak Tefek Cinayetler 20.Bölüm (Star Tv)...................10,09 - 22,69

6.İstanbullu Gelin 41.Bölüm (Star Tv).............................9,48 - 21,87

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 94.Bölüm (Atv).....8,39 - 18,62

8.Vatanım Sensin 48.Bölüm (Kanal D)............................8,33 - 19,31

9.Söz 37.Bölüm (Star Tv).................................................7,73 - 16,88

10.Jet Sosyete 5.Bölüm (Star Tv)...................................7,34 - 15,84

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in sevilen dizisi AB'de aldığı 20,07 reyting puanı ile bu hafta tekrar  1.sırada yer aldı, birinciliği Sen Anlat Karadeniz dizisinden geri aldı.

110.Bölüm Özet: Turgut, Bamsı ve Artuk Bey, Emir Saadettin ve Altunaba tarafından kalenin başına atanan Günalp’le karşı karşıya geldi. Günalp, Ertuğrul Bey’le iş birliği yaptıkları gerekçesiyle hepsini idam edilmek üzere zindana attırdı.

Ertuğrul Bey’in davetiyle obaya gelen ağabeyi Sungurtekin, kardeşinin Sultan Alaeddin’i öldürmek suçuyla zindana atıldığını öğrenince harekete geçti. Turgut, Bamsı ve Artuk Bey’i kurtarmak için gizlice kaleye giren Sungurtekin, Günalp’in askerleri tarafından yakalanarak zindana atıldı. Günalp, onlarında idam edilmesi için emir verdi. Öte yandan Sultan Gıyaseddin, babası Sultan Alaeddin’in Mahperi Hatun, Altunaba ve Köpek’in planıyla öldürüldüğünü öğrenince çılgına döndü. Annesi Mahperi Hatun’un boynuna kılıç dayayan Gıyaseddin, şerefini kurtarmak için Ertuğrul Bey’i idam ettireceğini söyledi.  Daha sonra Ertuğrul Bey’le ilgili hüküm vereceği sırada arz odasına giren İbn Arabi ile konuşan Sultan Gıyaseddin, Ertuğrul’un suçsuz olduğuna karar vererek serbest bıraktı.

Bamsı, Turgut, Artuk Bey ve Sungurtekin’in idam edileceği sırada kaleye gelen Ertuğrul Bey, attığı okla kardeşinin boynundaki ipi kopararak herkesi şaşkına çevirdi. Ertuğrul Bey’in bu hamlesinden sonra kalede neler yaşanacak? Günalp, Ertuğrul Bey’e nasıl karşılık verecek? Saadettin Köpek’in Ertuğrul Bey’le ilgili yeni hamlesi ne? Sultan Gıyaseddin’in Mahperi Hatun, Köpek ve Altunaba’yla ilgili planı ne olacak? Köpek, Ertuğrul’u serbest bırakan Sultan Gıyaseddin’e karşı neler yapacak?

 

2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv'nin iddialı dizisi  bu hafta da 6.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total'de aldığı 19,25 puanla 2.sıraya geriledi.

"Ne oldu Deli Tahir korktun mu?"

Nazar'ın onlara sıktığı mermi, Tahir'i yaralamasa da kalbinden vurur. Nefes'in merminin önüne atlaması, bizim deli uşağı iyice dellendirir. Bütün sülaleyi ayağa diker ve Mercan'ın intihar girişimiyle çalkalanan Karadeniz'in Nefes'e kucak açması için tedbirler alır. Ama bu tedbirlerden bir tanesi, hem Tahir'in hem Nefes'in canını çok yakacaktır. Asiye vargücüyle Nefes'in ve Yiğit'in Karadeniz'e yerleşmesi için uğraşırken, Mustafa bir yandan kardeşine karşı duyduğu suçlulukla, bir yandan da yeni kurulan Sayar-Dağdeviren ittifakının sonuçlarıyla başetmeye çalışmaktadır.

Tüm bu dertlerin arasında, Tahir'e vermek zorunda kaldığı bir söz, Mustafa'nın vicdan yükünü çok ama çok ağırlaştırır. Vedat ise, bir yandan Kalelileri batırmak için uğraşırken, bir yandan ablası Mercan'ın intihara kalkışmasının öfkesiyle yanan Nazar'a gözünü diker. Karısını ve oğlunu geri alabilmek için her fırsatı kullanmakta, Nefes'in üstüne tüm ağır silahlarıyla gitmektedir. Nefes bir yandan eski hapis hayatının yaralarını sarmaya çalışıp bir yandan yeni özgür hayatını inşa ederken, acaba fedakarlığı, onu Vedat'a götüren zaafı mı olacaktır?

 

3.ÇUKUR : Show Tv'nin fenomen dizisi bu hafta 19.bölümünde 3.sıradan 4.sıraya düştü. Haftanın dizileri arasında AB'de aldığı 12,73 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

Çukur’da nefesler tutulur ve gözler yıllar sonra birbirlerine kavuşan baba-oğula yani İdris ve Vartolu’ya çevrilir. İdris’le yüzleşen Vartolu’nun önünde iki seçenek vardır: Salih Koçovalı olarak geçmişte kaçırdıklarını yaşamak ya da Vartolu Sadettin olarak ‘Çukur’da fırtına estirmeye devam etmek.

Vartolu, hayatının en zorlu yol ayrımına gelirken, Selim’i Baykal’ın vurdurttuğunu öğrenen Yamaç ise öfkeden deliye döner ve harekete geçer. Tüm dengelerin alt üst olduğu bölümde gözünü hırs bürüyen Baykal ise etrafındaki herkese tehdit saçarken, Yamaç için geri dönüşü olmayan bir acıya sebep olacaktır. Çukur’da herkes için tehlike çanları çalmaktadır.

Yamaç  çok sevdiği karısı Sena'yı evlerine gitmesini ikna edemez.

 

4.KADIN : Fox Tv'nin ilgi çeken dizisi Kadın, bir basamak yükselerek 4.sırada yer aldı. AB'de aldığı 11,90 reyting puanı ile haftanın dizileri arasına bu hafta 4.sırada yer alıyor.

Pırıl, Suat’ın evinde Jülide’yi gördükten sonra ne yapacağını bilemez. Hatice ise Şirin’i Bahar’a ilik vermek için ikna etmeye çalışmaktadır. Enver’in eve dönmemesini hazmedemeyen Şirin, ilik verme olayını kendi lehine çevirmek için elinden geleni yapar. Ceyda, oğlu ile ilgili yaşadığı hayal kırıklığından sonra kolay kolay toparlanamaz. Bahar’ın bu süreçte hastalığı yüzünden ağrıları iyice artmaya başlar. Belli etmek istemese de bu ağrılar onu çok zorlamaya başlamıştır. Musa’nın Jale ile yaşadığı ayrılık sürecinde ise bir planı vardır.

 

5.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv’nin Ufak Tefek Cinayetler 19.bölümünde AB’de aldığı 10,27 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta 5.sıraya geriledi.

İyiler ve haydutların çetin savaşı başlıyor!

Silahlar çekildi, 4 kadın birbirine saldırıyor. Artık işler ciddi, olan sonunda Oya'ya olacak. En delikanlıyı yiyecek bu Sarmaşık! İyiler ve haydutların çetin savaşı başladı artık. Üstelik bir de düğün var. Ne oluyorsa o düğünde oluyor. Gözleri artık kan bürüdü. Bu düğünün olmamasını isteyen kim? Olmasını isteyen kim?

Ufak Tefek Cinayetler’in gerçek cinayetler haline gelmeye başladığı yeni bölümde herkes suçlu olabilir!

 

İLK BEŞTE HER İKİ GRUPTA YER ALAN DİZİLER:

Çukur (Show), Söz (Star), Kadın (Fox), Diriliş Ertuğrul (TRT1) ve Sen Anlat Karadeniz (Atv) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Star Tv. 5 dizi. Atv 2 dizi. Trt1, Show Tv ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv  5 dizi. Atv 2 dizi. TRTR1, Show Tv ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv  Total'de  ve AB'de 4'er dizi i ile haftanın kanalı olmuştur.

Haftanın dizilerini göz atarsak her hafta hemen hemen aynı dizilerin yer aldığını görüyoruz. Zaten bu diziler en çok seyredilen güçlü ve sevilen dizilerdir.

Keyifli Seyirler...

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..