Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (13 - 19 Haziran 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (13 - 19 Haziran 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 13 - 19 Haziran 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta final yaban seri başı dizilerin yarıştan çekilmesi ile bu hafta geri kalan diziler yarıştılar. 10 Haziran Cuma gününden bu tarafa Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarının başlaması nedeniyle, dizi reytinglerinde izlenme oranları hissedilir derecede düştü. Reyting puanları değil 5, AB'de 4 puan altındaki diziler bile dereceye girdi. Bu durum bir ay sürecektir. Tek televizyonu olan evlerde erkekler maç yayınlarını izliyorlar. Dizilere bakan yok.

Total'de Kırgın Çiçekler aldığı 6,62 puanı ile 1.sıradaki yerini aldı. Total'nin 10.sırasında ise, Star Tv'nin yeni başlayan dizisi Yüksek Sosyete birinci bölümünde aldığı 4,02 puanla 10.sırada yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında 5,74 ile Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi yer aldı. AB'de 1o. sırasında ise, 3,31 ile Kanal D'nin Poyraz Karayel final bölümü yer almıştır.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, bu hafta Total'de 3,86 puanla 2.sırada yer aldı. AB'de ise hayli gerilerde yer almıştır. Gold Film, sebebi reyting değil, ekonomik diyerek final yapmaya karar vermiştir.

Tatlı İntikam 13.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Total'de ve AB'de Cumartesi dizilerinde 3. sırada yer aldı.

Star Tv'de ekranlara gelen Ay Yapım'ın sevilen dizisi Kara Sevda, bu haftaki sezon finali bölümünde, Total'de 2. AB'de 3.sırada yer aldı. İntihar edenler, vurulanlar, bayılanlar ile yürekleri hoplatan bir sezon finali yaptı.

Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir'in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 6.bölüm ekranlarımıza geldi. Reytingleri, Total'de 2,81 ve AB'de 3,21 gibi düşük reyting puanı aldı.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Kırgın Çiçekler 50.Bölüm (Atv)..................................6,62 - 19,40

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 40.Bölüm (Atv)..6,43 - 17,38

3.Aşk Yeniden 59.Bölüm (Fox Tv)................................5,28 - 14,57

4.Kara Sevda 35.Bölüm (Star Tv).................................4,90 - 14,55

5.Hayat Şarkısı 19.Bölüm (Kanal D)............................4,89 - 13,43

6.Arka Sokaklar 406.Bölüm (Kanal D).........................4,80 - 14,45

7.Kiralık Aşk 51.Bölüm (Star Tv)..................................4,42 - 12,85

8.Paramparaça 70.Bölüm (Star Tv)..............................4,38 - 12,59

9.Kurtlar Vadisi Pusu 300.Bölüm (Kanal D)................4,21 - 12,48

10.Yüksek Sosyete 1.Bölüm (Star Tv)............................4,02 - 12,52

 

AB’de ilk 10:

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 40.Bölüm (Atv)...5,74 - 15,68

2.Hayat Şarkısı 19.Bölüm (Kanal D)...............................4,61 - 12,76

3.Kırgın Çiçekler 50.Bölüm (Atv)....................................4,46 - 12,95

4.Paramparaça 70.Bölüm (Star Tv).................................4,35 - 12,41

5.Yüksek Sosyete 1.Bölüm (Star Tv)................................4,28 - 14,78

6.Tatlı İntikam 13.Bölüm (Kanal D)................................3,95 - 15,50

7.Kiralık Aşk 51.Bölüm (Star Tv).....................................3,89 - 11,41

8.Aşk Yeniden 59.Bölüm (Fox Tv)..................................3,82 - 10,60

9.Kara Sevda 35.Bölüm (Star Tv)...................................3,64 - 11,47

10.Poyraz Karayel 62.Bölüm (Kanal D)..........................3,31 - 10,92

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1.Kırgın Çiçekler : Bu hafta Total'de aldığı 6,62 reyting puanı ile bu hafta 1.sırada yer aldı.

Kemal kızların başının belada olduğunu anlar. Yurda giderek Meral'i tehdit eder. Kendilerini sinema filmi yapımcısı olarak tanıtan çetenin tuzağına düşen Defne, intiharın eşiğine gelir. Selin, Ekrem'in izini bularak ona yeni bir teklif yapar. Mahkemede karar günü gelir, Eylül heyecanla Kemal'in tutuklanmasını beklemektedir. Mahkemeye son anda sürpriz bir tanık gelerek herkesi şok eder. Kaybetmeyi kabullenemeyen Kemal, Kırgın Çiçekleri birbirinden ayırmak için son kozunu da oynar.

kirgin cicekler 50 bolum sezo

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca'nın fenomen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta da Total'de aldığı 6,43 ile 2.sırada yer alıyor.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 40. Son Bölüm Tamamı Sezon Finalinde olanlar: Fikret'in namlusunun ucundaki Özkan, Hızır'ın masayla ilgili planları doğrultusunda hayatta kalmalıdır. Ünal Kaplan'ı yerinden edebilecek bu planlar belki de tüm güç dengelerini değiştirecektir. Nihayet bir araya gelen Alparslan ve Davut'un görüşmesinde ise ortaya çıkan sürpriz gerçekler taşları yerinden oynatır. Esra ve İlyas'ın beklenen düğünü öncesi, kız isteme merasimi için Aydın'a doğru yola çıkılır. Bu vesileyle sonunda yalnız kalma fırsatı yakalayan Meryem ve Hızır çifti aşk tazeler; fakat bela bir adım gerilerindedir. Nurten'in kurduğu oyun Meryem, Hızır ve Nazlı'yı nasıl etkileyecektir?

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-sezon

 

3.Aşk Yeniden : Aşk Yeniden Salı gecesi dizilerinden çok izlenen 3 diziden biri. Bu hafta Total'de aldığı 5,28 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor. Bir süre içinde bulundukları adadan kurtulma yollarını arayan kahramanlarımız maalesef zaman geçtikçe umutlarını kaybetmiştir. Ada şartlarına alışıp orada kendilerine yeni bir hayat kurmaya başlamışlardır. Kendilerine bir lider seçmek isterler fakat işler sandıkları kadar kolay olmaz. Liderlik için Fatih'in karşısına en yakın rakibi olarak Zeynep'in çıkması durumu ekibin içinde bölünmelere sebep olur. Adada ele geçirdikleri misafirleri başlarda herkesin korkmasına sebep olur. Ondan kurtulmayı planlarlarken adanın diğer tarafında karaya oturan bir geminin varlığından haberdar olmaları hepsinin yeniden griye dönme umudunu yeşertir. Fatih ve yanındaki birkaç kişi adanın diğer tarafına geçmek için hazırlıklara başlarlar. Fakat bu misafirin onları ölüme mi yoksa yeni bir hayata mı götüreceği meçhuldür!

1465558381

 

4.Kara Sevda : Star Tv'nin aşk dizisi Kara Sevda geçen hafta olduğu gibi final bölümünde Total'de aldığı 4,90 puanla 4.sırada yer alıyor. Tutukevindeyken Ozan’a gönderilen sürpriz zarf, Ozan’ın hayatının dönüm noktası olur. Ozan’ın başlatacağı ataklar durdurulamayacak kadar tehlikeli seviyelere ulaşır. Öte yandan, Emir’le Asu arasındaki bağ, Galip’in de kafasında yeni soru işaretleri yaratır. Galip’in bu soruyu netleştirmek için Hakkı’yı bulmak zorundadır. Kemal ile Nihan’ın birbirlerine olan aşkları kalplerinden bir an olsun eksilmeden, hayatlarının en kritik dönemecini birbirlerinden uzakta alır. Her ikisinin de alacağı kritik kararlar, bu aşkın kaderini de tayin edecektir. Günün sonunda, Nihan ve Kemal’in kara sevdası bugüne kadarki en çetin sınavını yaşayacaktır.

--2222223 kara sevda 35.

 

5. Hayat Şarkısı : Bu hafta dizi Total'de aldığı 4,89 puanla 5.sırada yer almıştır. Hülya’nın Cem’in yakasına yapıştığını, ‘benimle evleneceksin’ dediğini en baştan beri biliyorduk. Kerim’e böylesine aşık bir kadının, üstelik yıllar geçmesine rağmen sevgisi bir nebze bile azalmayan bir kadının neden Cem gibi bir adamla --Kerim’e hiç de benzemeyen- birlikte olmak istemesini anlamıyorduk. Sonunda anladık. Cem, Hülya için sadece bir beğeni, onunla ilgilenen birinden fazlası değildi. Öyle olsaydı, Hülya’nın bunca haftadır bize gösterdiği aşkına gölge düşerdi zaten!

573b8dc740201115cc97468c

 

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

Kırgın Çiçekler, Paramparaça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Aşk Yeniden, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Yüksek Sosyete ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv 4 dizi. Kanal D 3 dizi. Atv 2 dizi ve Fox Tv bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi, ve Kanal D 3 dizi. Atv 2 dizi ve Fox Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv her iki gruba da 4'er dizi sokarak, her iki grupta birinci olmuştur. Arkasından Kanal D 3'er dizi sokarak haftanın ikincisi olmuştur.

Bu hafta reyting puanlarının hayli düşük olduğunu gördük. Sebebi yaz tatilinin başlaması ve Avrupa Futbol Şampiyonası olarak görüyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..