Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (13 - 19 Kasım 2017) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (13 - 19 Kasım 2017) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 13 - 19 Kasım 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Tutsak,  Kadın, Ufak Tefek Cinayetler, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Seven Ne Yapmaz, Hayat Sırları, Nerdesin Birader, Bizim Hikaye, Vatanım Sensin, Kanatsız Kuşlar,  Siyah İnci, Aşk ve Mavi, Şevkat Yerimdar, Arka Sokaklar, Kalp Atışı, İstanbullu Gelin, Payitaht Abdülhamit, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Yeni Gelin, İsimsizler, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim (Yeni), Savaşçı, Cennetin Göz Yaşları, Dolunay, Hayati ve Diğerleri (Yeni), Klavye Delikanlıları ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’in Diriliş Ertuğrul, 14,68 reyting puanı ile bu hafta yine 94. bölümünde birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Star Tv'nin ‘Çukur’ 4.bölümünde aldığı 6,19 puanla 1o. sırada yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi  bu hafta 95 bölümde aldığı 16,90 puanla birinci sırada yer almıştır. TRT1’in Payitaht Abdülhamit AB'de aldığı 6,60 puanla 10.sırada yer alıyor.

TUTSAK final yaparak, 9.bölümünde ekranlara veda etti.

 

SEVEN NE YAPMAZ :

Atv'nin sevilen dizisi Seven Ne Yapmaz dizisi de 11.bölümünde final yaparak ekranlara veda etmiştir. Yusuf Çim ve Ecem Çalık birlikte oynadığı dizi de ekranlara erkan veda eden dizilerden olmuştur.

 

Pazartesi akşamlara ekranlara gelen Erkan Petekkaya'nın "Kayıt Dışı" iki haftadır yayınlanmıyor. Akla gelen soru, acaba dizi final mi yapacak? Erkan Petekkaya'nın kaza geçirmesi nedeniyle yeni bölüm çekilemediği için yayınlanmadığı söylense de, durum ilerleyen haftalarda ortaya çıkacaktır. Bu akşam da aynı saatte Milyonluk Resim yayınlanacak.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 95.Bölüm (TRT1)..............................14,68 - 32,75

2.Söz 21.Bölüm (Star Tv)...............................................11,12 - 26,12

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 80.Bölüm (Atv)...9,49 - 22,79

4.Savaşçı 21.Bölüm (Fox Tv)...........................................7,97 - 19,32

5.Kanatsız Kuşlar 22.Bölüm (Atv)...................................7,39 - 17,93

6.Arka Sokaklar 457.Bölüm (Kanal D)............................7,06 - 15,61

7.Kadın 4.Bölüm (Fox Tv)................................................6,71 - 15,27

8.Yeni Gelin 25.Bölüm (Show Tv)...................................6,61 - 15,79

9.Bizim Hikaye 10.Bölüm (Fox Tv)..................................6,52 - 14,86

10.Çukur 4.Bölüm (Show Tv)...........................................6,19 - 14,37

 

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 95.Bölüm (TRT1)..............................16,90 - 38,50

2.Söz 21.Bölüm (Star Tv).................................................8,65 - 21,24

3.Ufak Tefek Tefek Cinayetler 4.Bölüm (Star Tv)...........8,58 - 20,38

4.Vatanım Sensin 33.Bölüm (Kanal D)...........................8,56 - 20,91

5.İstanbullu Gelin 25.Bölüm (Star Tv)............................8,47 - 19,72

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 80.Bölüm (Atv)....8,38 - 20,38

7.Savaşçı 21.Bölüm (Fox Tv)............................................6,83 - 16,93

8.Çukur 4.Bölüm (Show Tv)............................................6,82 - 16,58

9.Bizim Hikaye 10.Bölüm (Fox Tv)..................................6,73 - 16,24

10.Payitaht Abdülhamit 25.bölüm TRT1)........................6,60 - 15,29

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in reyting rekortmeni dizisi bu hafta ekranlara gelen 95. bölümünde, haftanın dizileri arasında tekrar 16,90 puanla birinci sırada yer almaya devam ediyor.

95.Bölüm Özet: Köle tüccarı Simko ve eşkıya Mihalis’in arasında kalan Ertuğrul, kölelerle birlikte kaçmayı başarmış ve peşine düşen Mihalis ile adamlarını da yok etmişti. Yeniden köle tüccarı Simko’nun eline düşen Ertuğrul’u kurtarmaya, bu kez Aksakallılar’ın görevlendirdiği Atsız ve yiğitleri yetişmişti. Yaşanan çarpışmada Ertuğrul ve köleler kurtulmuş, Simko ise kaçmıştı. Ertuğrul, Simko’yu yakalayabilecek mi? Atsız’la olan dostlukları nasıl gelişecek? Kurtulan Ertuğrul’un yeni hedefi ne olacak? Kendisine tuzak kuranı öğrenebilecek mi? En önemlisi de, obasına dönebilecek mi?

Bahadır tarafından omzundan hançerlenen Turgut’un tepkisi ne olacak? Çavdarlar ile Kayılar arasındaki ilişkiler bundan sonra nasıl gelişecek? Aslıhan Hatun ile Turgut, olanlar karşısında nasıl tavır gösterecek? Köpek bu gelişmeleri nasıl kullanacak?
Hanlı Pazar’ı satıp göç etmeye karar veren Dündar Bey, pazarın satışı için Aslıhan Hatun’un amcası Bahadır Bey’le anlaşmıştı. Toyda bey seçilir seçilmez pazarı Bahadır Bey’e satacağını söyleyen Dündar Bey amacına ulaşabilecek mi? Toyda kim bey seçilecek? Dündar Bey’in kararlarının ikilik çıkardığı Kayı obasının gidişatı ne olacak?

Simko’nun adamı Anteus’u yakalayıp öldüren Ares, ondan Simko ile Ertuğrul’un mağaraya geleceklerini öğrenmişti. Simko ile Ertuğrul’u mağarada bekleyen Ares, onları öldürebilecek mi? Ertuğrul’un obasına dönmesini engelleyebilecek mi?
 

2.SÖZ : Star Tv’nin sevilen dizisi Söz 21.bölümünde Total’de aldığı 11,12 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da yine 2.sırada yer aldı.

Çolak giderek kontrolsüz bir hale gelir...
Tim’i kurtarmak üzere restorana giden Yavuz, telefonda duyduğu silah sesiyle dehşete kapılır. Çolak ise amacına ulaştığını düşünerek restorandan ayrılmanın hazırlıklarını yapmaktadır. Fakat kaçmak sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Ahmet Kartal’ın kaçırılmasıyla büyük bir şok yaşayan Fatma, Bahar ve Güler’in desteğiyle ayakta durmaya çalışırken, kendine gelen Eylem, terörist kadını yakalamak üzere peşine düşer.

Çolak’ın giderek kontrolsüz bir hale gelmesi Agah için sorun olmaya başlamıştır. Nihai bir çözüm amacıyla Çolak’ı ziyaret eder ancak bu kez ipler Agah’ın elinde değildir. Ahmet Kartal’ı bulmak için kadının izini süren Tim, uzun bir takibe girer. Hafız’ı çok zor bir sınav beklemektedir.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin Salı akşamları ekranlara gelen macera dizisinin 80.bölümünde Total’de aldığı 9,49 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da 4.sırada yer aldı.

Ceylan, Alparslan ve İlyas’ı da yanına alarak bir intihar görevine girişir

Hızır Çakırbeyli'nin masadaki yerine geçen Meryem, ailesine zarar verecek düşmanlarını ortaya çıkarmak konusunda kararlıdır. Kocasının hasretinin sızlattığı yüreğine taş basar, gözyaşlarını içine akıtıp planlarını uygulamaya devam eder. Karısının nasıl bir plan yaptığından bihaber olan Hızır ise endişelidir. İçerideki herkes dışarıdan hayırlı bir haber beklerken karşılarında şer bulurlar. Aynı koğuşu paylaşan dostlardan önce Tipi'ye değen Mürsel'in tehditleri, o koğuştan birinin canını yakacaktır… Diğer yandan Ceylan, Alparslan ve İlyas'ı da yanına alarak bir intihar görevine girişir. Tüm bunlar olurken sakinliğiyle dikkat çeken Ünal Kaplan çatışmaktansa uzlaşmaktan yanadır. Bunun mümkün olmasını sağlayacak plan ise Ekrem'in kızı Selda ve Hızır Ali üstünden yapılır. Bütün bu karmaşa ortamında etrafında olup biteni fark edemeyecek kadar kör olan Hızır Ali'nin yaptığı hatalar Çakırbeyli hanesinin kapılarının dışında kalmasına neden olacaktır.

 

4.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv'nin yeni dizisi bu hafta 4.haftasında haftanın dizileri arasında 4.sırada yer aldı. AB'de aldığı puan ise; 8,58.

Oya, Merve’yi gerçekten zehirledi mi? Savaş sanatında yeni perde açılıyor!

Merve'ye ne oldu? Oya ellerini cidden kirletti mi? Serhan, Oya'ya gitgide tutulurken Oya, duygularını açığa çıkartacak mı?

Mehmet paçasını kurtarmak için korkunç bir oyun oynuyor. Burcu'yla birlik olup, çocukları kendi taraflarına çekmeye çalışıyorlar. Fakat kimse göründüğü kadar aptal değildir. Mehmet'le Burcu, kendi kazdıkları kuyuya çok acı şekilde düşecekler. Diğer yanda; Savaş sanatında yeni perde, oldukça şeytani bir oyun kurulmakta. Oya'nın bunu erkenden sezmesi lazım, yoksa fena..

 

5.VATANIM SENSİN : Kanal D'nin Kurtuluş Savaşı yıllarında İzmir'in işgal yılları anlatılan dizide, AB'de aldığı 9,35 puanla 2.sırda yer alıyor.

Vatanım Sensin 33. Bölümde savaşın en çirkin yüzü, Azize ve ailesine yüzünü gösteriyor; Cevdet’in verdiği mücadele giderek onu güç duruma düşürüyor!

Londra’da gördüğü tedavi sonrası İzmir’e gelen Cevdet, her şeyin daha da kötüleştiği gerçeğiyle yüzleşir. Azize’nin ölüm haberiyle kahrolan Cevdet, kızları ve annesini korumak için mücadelesine devam etmek zorundadır. Üstelik Mustafa Kemal Paşa emirlerini yerine getirebilmek için Yunan Ordusu içindeki vazifesine geri dönmesi gerekir.

Yunan Kumandan Filipos’u girdiği çatışmada kurtararak kendisini yeniden kanıtlamaya çalışır. Çatışma sırasında Filipos’u, Dağıstanlı’nın elinden kurtaran Cevdet yeni bir düşman kazanır. Dağıstanlı, Cevdet’i hedefi olarak belirler ve onu öldürmek için harekete geçmeye hazırlanır.

Leon Hilal'e kavuşur. Hararetli öpüşme sahneleri bölüme damgasını vurur.

Azize ise Dağıstanlı’nın yanından kurtularak, Cevdet ve ailesini korumaya çalışır. Yaşadığı tekne kazası sonrası savaşın çirkin yüzüyle yüzleşmek zorunda kalan Azize, artık bambaşka biri haline gelir.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Söz, Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Bizim Hikaye ve Savaşcı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox tv. 3 dizi. ATV V ve Show 2 dizi. TRT1, Star ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 3 dizi. TRT1 ve Fox Tv ikişer dizi. Atv, Kanal D ve Show Tv birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı;  Fox Tv Total'de 3 dizi ve AB'de 2 dizi ile Fox Tv. bu hafta da, haftanın kanalı olmuşlardır.

 

KALK GİDELİM (TRT1) :

Final yapan dizilerin yerine yeni diziler gelerek boşluğu dolduruyor. TRT1 Cumartesi akşamı "Kalk Gidelim" köy kökenli bir komedi dizisi başlattı. "Kalk Gidelim" yıllar evvel doğduğu topraklardan, geleneklerimizle büyüdüğü ailesinin yanından İstanbul’a yerleşmiş ve özünü unutmuş, biraz da yozlaşmış bir adamın, yıllar sonra İstanbul’da kurduğu kendi ailesiyle beraber tekrar baba ocağına ve özüne dönme serüvenini konu almaktadır.

 

HAYATİ VE DİĞERLERİ (Kanal D):

Kanal D de "Hayati ve Diğerleri" adlı polisiye bir komedi dizisi başlattı. Sürgün karakolunda başkomiserlik yapan Hayati (Celil Nalçakan), ona her fırsatta gelin bulmaya çalışan annesi Şükran (Günay Karacaoğlu) ve türlü yöntemlerle kolay yoldan köşeyi dönmeye çalışan dayısı Danyal’ın (Levent Ülgen) hikayesini konu alan "Hayati ve Diğerleri" hikayesi yanında, "İkircikli" adlı sürgün karakolda geçen olaylar anlatılıyor.

Keyifli Seyirler.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..