Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '15

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (14 - 20 Aralık 2015) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (14 - 20 Aralık 2015) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 14 - 20 Aralık 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Her hafta seyredilen diziler topladıkları reytinglerle kendilerini gösteriyor. Sevilen diziler gerçekten iyi reyting topluyor. Biz dizilerin reytinglerini bakıyoruz. Bu haftada her zaman olduğu gibi bu hafta oldukça yüksek reyting aldı. AB'de 13,69 Diriliş Ertuğrul'un aldığını görüyoruz. AB'de ilk ona giren dizilerde 10.sırada yer alan Aşk Yeniden 5,26 reyting puanı almıştır. Totalde, en yüksek puanı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 9,43 ile, en düşük de 6,46 ile O Hayat Benim ilk 10'a girmiştir.

Yeni dizilerden Star Tv'de yayınlanan, başrollerini Burak Özçivit ile Neslihan Atagül'ün oynadığı "Kara Sevda" gerçekten tutkulu bir aşk hikayesi çok iyi gidiyor. Yeni ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet var. Yaz dizilerinden Kiralık Aşk bu hafta Cuma gecelerinin Total'de birinciliğini çok az bir farkla gene Karagül'e kaptırdı. Yaz dizilerinden Kırgın Çiçekler'de Pazartesi gecelerinin Total'de birincisi olarak yarışına devam ediyor. Bu hafta AB'de gecenin birinciliğin Paramparça'ya kaptırdı. Paramparça'da Nurgül Yeşilçayır'ın diziden 52.Bölümde ayrılacağı söyleniyor.  Ayrıca Kaderimin Yazıldığı Gün'de final yapabileceği söyleniyor.

Meryem Uzerli ile Murat Yıldırımın yeni dizisi Gecenin Kraliçesi Ocak ayı içinde yayına giriyor. Bu hafta Kanal D'e yeni bir dizi başladı. Gamsız Hayat, baş rollerini Hande Ataizi, Damla Colbay, Yiğt Dikmen, Yusuf Akgün ve usta oyuncu Işıl Yücesoy yer alıyor. İlginç konusu ile dikkati çekiyor. Fox Tvde İbrahim Çelikkol'un Kördüğüm alı yeni bir dizisi başlayacak. Yeni diziler başlarken eskilere yavaş yavaş yol gözüküyor.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 15.Bölüm (Atv)..9,43 - 23,19

2.Diriliş Ertuğrul 38.Bölüm (TRT1)..............................8,90 - 20,88

3.Karagül 100.Bölüm (Fox Tv).......................................8,59 - 20,25

4.Kiralık Aşk 26. Bölüm (Star Tv)..................................8,43 - 19,60

5.Kırgın Çiçekler 25.Bölüm (Atv)..................................8,14 - 19,06

6.Paramparça 45.Bölüm (Star Tv)................................7,46 - 17,63

7.Kara Sevda 10.Bölüm (Star Tv)...................................6,88 - 16,38

8.Kurtlar Vadisi Pusu 276.Bölüm (Kanal D).................6,89 - 16,48

9.Asla Vazgeçmem 30.Bölüm (Show Tv).......................6,51 - 15,74

10.O Hayat Benim 73.Bölüm (Fox Tv)...........................6,46 - 16,11

 

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 38.Bölüm (TRT1)..............................13,69 - 31,43

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 15.Bölüm (Atv)...8,87 - 22,84

3.Kiralık Aşk 26. Bölüm (Star Tv)..................................8,38 - 20,87

4.Paramparça 44.Bölüm (Star Tv).................................6,68 - 15,85

5.Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 6.Bölüm (Star)........6,50 - 17,17

6.Kara Sevda 10.Bölüm (Star Tv)...................................6,48 - 15,18

7.Poyraz Karayel 37.Bölüm (Kanal D)...........................6,34 - 14,61

8.Kırgın Çiçekler 25.Bölüm (Atv)..................................6,06 - 14,45

9.Karagül 100.Bölüm (Fox Tv).......................................5,69 - 14,35

10.Aşk Yeniden 33.Bölüm (Fox Tv)...............................5,26 - 13,10

 

 TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1'in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 38.bölümünde AB'de aldığı en yüksek reyting puanı 13,69 ile geçen hafta olduğu gibi gene 1.sırada yer aldı. Ertuğrul’un ön gördüğü gibi Noyan, obaya casuslarını yerleştirerek obayı içeriden yıkmak için çalışmalarına başlamıştır. Obadaki hırs ve ihtiras kavgalarının giderek büyümesi Noyan’ın tam da olmasını istediği şeydir. Bu duruma kadınların birbiriyle olan çekişmesi de eklenince Noyan’ın iki obayı yıkma planı daha da kolaylaşmaktadır.

dirilis-ertugrul-38-bolu

2-Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca'nın dizisi Total'de aldığı 9,43 reyting puanı ile 2.sırada bulunuyor. Çakırbeyli Ailesi için felaketin biri bitmeden diğeri başlar. Meryem Çakırbeyli hayatında ilk kez "önce ben" diyerek ailesinden uzak kalma pahasına bir karar verir ve tutukluluk günleri başlar. Meryem'in hapse girmesiyle birlikte Nazlı için de zor günler başlar. Karısının tutuklanmasına sebep olan kişinin sevgilisi olması Hızır için felakettir. Nazlı yaşadıklarının sona ermesi için Hızır'dan artık bir tercih yapmasını beklemektedir. Annesinden uzak kalan Zeyno'nun da yaşananlara tahammülü kalmamıştır. Babasına açıkça tavrını belli eder. Hızır ise Meryem hapisteyken boş durmaz. Bir yandan karısını kurtarmak için planlar yaparken bir yandan da ona ve ailesine yaşatılan acıların hesabını sorumlularından tek tek soracaktır.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-15-bolu

 

3- Karagül : Bu hafta Karagül, Total'de aldığı 8,59 puanla 3.sırada yer aldı. Kenan’la konuşmasından sonra sorularına bir cevap bulabilmek için kendisini amcasının yanında bulur.Ondan duymak istediği cevaplarla içini bir nebze de soğutmak istese de Kendal’ın söyledikleri karşısında kendini kaybeden Baran belki de artık geri dönemeyeceği bir yola girer.Bunun bedelini tüm konak ahalisi ödeyecektir.

karagul_100bolume_son_

 

4-Kiralık Aşk : Star Tv'nin oldukça sevilen dizisi bu hafta Total'de 8,14 reytingle 4.sırada yer aldı. Defne ve Ömer karşı karşıya geliyor! Dizinin son bölümünde  Yasemin’le Sinan büyük bir anlaşma için yarışmaya başlayınca Defne ve Ömer karşı karşıya geldiler. Defne alt katta çalışırken, Ömer üst kattaydı. Kapılar çarptı, asansörde kapışmalar oldu. İkili bir yandan kazanmak için uğraşırken, bir yandan da hiç durmadan didiştiler. Sonunda yaralı eline rağmen Ömer'in çizdiği tasarımlar yarışmada birinci gelir.

kiralık aşk 26

 

5- Kırgın Çiçekler: Total'de aldığı 8,85 reyting ile bu hafta 5.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Feride ve Toprak arasında telefon krizi açmaza girer. Toprak, Feride’nin peşinde biri var korkusuna kapılır. Cenk, Meral’i annesiyle tanıştırmak üzere evine davet eder. Büyük bir heyecanla eve giden Meral beklemediği şeylerle karşılaşır. Eylül, hapishaneye gidip Kemal’e bütün nefretini haykırır. Mesude ve Eylül arasında artık her şey kopma noktasına gelir.

 kırgın çiçekler 25

 

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler:

Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Karagül ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 Dizi. Atv ve Fox 2'er dizi. Kanal D, Show ve TRT1 bir dizi ile yer aldılar

AB grubunda: Star Tv 4 dizi. Atv ve Fox 2'er dizi. Kanal D ve TRT1  birer dizisi ile yer aldıklarını görüyoruz.

Bu hafta kanallarda gene Star Tv haftasıydı. AB'de 4, Total'de de 3 dizisi ile yer aldı.

Bu hafta, Star Tv'nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 6.bölümü ekranlara geldi. Total'de ilk ona giremedi ama, AB'de Perşembe gecesinin birincisi oldu. Düşük reytingler nedeniyle Beren Saat'in diziye girişi öne alınacak ve Saat'i Kösem Sultan olarak izleyeceğiz. Show Tv'de bu Pazar akşamı yayınlanan Seçkin Özdemir'in Güney Kore uyarlaması Acı Aşk yayınlandı. Beklenen reytingleri alamamış. Total'de 21, AB'de 33.olmuş. Ben seyredemedim. Merak ettiğim için internetten seyredeceğim.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..