Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (14 - 20 Kasım 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (14 - 20 Kasım 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 14 - 20 Kasım 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Sezon bütün heyecanı ile devam ediyor. Bu hafta Cuma akşamı Hürrem Bağdat Fatihi IV.Murat, Fox Tv'de 2.sezonuna başladı. Ama ne yalan söyleyeyim beklenen performansı göstermedi. Çok kötü reytingleri geldi. AB'de; 15.sırada (3,27 - 8,35). Total'de; 25.sırada (2,34 - 5,47) yer aldı. Benim için hayal kırıklığı oldu. Sebebini bilemiyorum ama, izleyici kadro değişikliğini benimsemedi. Kösem Beren Saat gitti, Nurgül Yeşilçay yeni Kösem oldu. padişah IV.Murat olarak Metin Akdülger zayıf geldi desem o da değil. İlerleyen haftalarda gelen yorumlardan anlayacağız.

Kalitesi yapım olarak İçerde dizisi başı çekiyor. Bu dizide izleyici aradığı her şeyi buluyor ki, adı üstünde milyonları içeri alıyor. Yalnız, Ay Yapım ilk fragmanı vermekte geç kalıyor. YouTube'de en çok izlenen fragmanlar bu diziye ait. Geçen hafta; 9.Bölüm 1.fragmanı; 2.490 bin, 2.Fragmanı; 1.986.bin izlenmiş. Dizinin 9.Bölümü ise 2.490 bin kişi izlemiş. Anne, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel ve aşk ve Mavi kalitesi öne çıkan diziler olarak göze çarpıyor.

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Familya (Final yapacak), Yüzyıllık Mühür, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Yüksek Sosyete, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Kördüğüm, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Kösem IV.Murad, Bana Sevmeyi Anlat, Aşk ve Mavi, Sevda Kuşun Kanadında, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Altınsoylar, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Kalbimdeki Deniz, O Hayat Benim, Bodrum Masalı, Baba Candır ve Hayat Sevince Güzel devam eden diziler.

ekran-alintisiask-ve-mavi

Aşk ve Mavi: Emrah'ın başrolü oynadığı dizide gençlik yıllarını cezaevinde geçiren Aras'ın cezaevinden çıkmasıyla Mavi'ye olan aşkı ile başlar. Aşk ve Mavi Atv'de oldukça sevildi ki, Cuma Total'de gecesinin birinci sırasına yerleşti. NTC Medyanın yapımcılığını üstlendiği dizide Burcu Kıratlı ile oynuyor. Hakan Arslan'ın yönetmenliğini yaptığı, Cuma akşamı 3.bölümü ekranlara gelen dizi her iki kategoride de; Arka Sokaklar ve Kiralık Aşk'ı geride bıraktı.

Haftanın dizilerinde Total'de ilk sırasında 11,42 reyting puanı ile; TRT1'in Diriliş Ertuğrul yer alıyor. Total'ın 10.sırasında da Fox Tv'nin Kalbimdeki Deniz 6,50 puanla yer aldı.

AB'nin ilk sırasında TRT1'nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 15,20 reyting puanı ile zirvede yer alıyor. AB'nin 10.sırasında ise, Kanla D'nin Babam ve Ailesi yer aldı. Bülent İnal ve Ayça Bingöl'ün başrolü oynadığı çok güzel bir dizisi. Dizide, Kadir karakterine can veren, Caner Şahin istikbal vadeden oyuncu olarak göze çarpıyor. Mert karakterini can veren Sercan Badur'u daha önce "Güllerin Savaşı" dizisinde izlemiş, oyunculuğunu takdir etmişimdir.

Yüksek Sosyete takip ettiğim dizilerden biri. Perşembe günleri Star Tv'de ekranlara geliyordu. Cesur ve Güzel'e yer açmak için Cumartesi gecesine alındı. Yeni gününde her nasılsa beklenen ilgiyi görmedi. Reytinglerde oldukça gerilere düştü. Total'de ve AB'de 11.sırada yer aldı. Bu gidişe erken finale doğru gidebilir.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv'lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 65.Bölüm (TRT1)...............................11,42 - 26,0

2.Anne 4.Bölüm (Star Tv)..............................................10,57 - 23,97

3.İçerde 9.Bölüm (Show Tv)...........................................9,58 - 22,87

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 47.Bölüm (Atv)...8,70 - 21,25

5.Aşk ve Mavi 3.Bölüm (Atv)..........................................8,61 - 19,74

6.Arka Sokaklar 417.Bölüm (Kanal D)...........................7,67 - 17,78

7.Cesur ve Güzel 2.Bölüm (Star Tv)...............................7,08 - 16,99

8.Kırgın Çiçekler 59.Bölüm (Atv)...................................6,91 - 15,85

9.Vatanım Sensin 4.Bölüm (Kanal D)............................6,81 - 16,31

10.Kalbimdeki Deniz 5.Bölüm (Fox Tv).........................6,50 - 16,31

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 65.Bölüm (TRT1)..............................15,20 - 33,44

2.Anne 4.Bölüm (Star Tv).............................................11,59 - 25,89

3.İçerde 9.Bölüm (Show Tv).........................................11,36 - 26,74

4.Vatanım Sensin 4.Bölüm (Kanal D)...........................10,22 - 25,31

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 47.Bölüm (Atv)...8,41 - 20,14

6.Cesur ve Güzel 2.Bölüm (Star Tv)...............................7,18 - 17,88

7.Kalbimdeki Deniz 5.Bölüm (Fox Tv)..........................6,07 - 15,99

8.No:309 21.Bölüm (Fox Tv)..........................................7,89 - 21,04

9.Kara Sevda 44.Bölüm (Star Tv)..................................5,36 - 12,12

10.Babam ve Ailesi 9.Bölüm (Kanal D).........................5,10 - 12,19

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in tarihi dizisi "Diriliş Ertuğrul" 65.bölümü ile bu hafta AB'de aldığı 15,20 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sırada yer alıyor.

images-dirili-65-bolum

Beklenmeyen teklifler, beklenmeyen cevaplara gebedir…
Candar Bey’in davetiyle Çavdar Obasına misafir olan Ertuğrul Bey, Candar Bey’den beklenmedik bir teklif almıştır. Candar Bey’in yaptığı ortak kilimhane teklifine Ertuğrul Bey ne cevap verecek? Bir tarafta Kayı Obasının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı, diğer yanda ise baştan beri Ertuğrul Bey’ le bir türlü yıldızı barışmayan Ural Bey’in varlığı… Ertuğrul Bey’in alacağı kararda bu etkenlerden hangisi daha ağır basacak?

Her karanlığın ardında bir aydınlık gizlidir…
Yeni toprakların yeni kuralları Ertuğrul Bey ve Kayılar için hiç de iyi olmayan sonuçlar meydana getirmiştir. Kervanın basılması ve verilen şehitlerin üzüntüsünün yanında Ertuğrul Bey’in alacağı hangi haber otağda umutların yeniden yeşermesini sağlayacak? Uzun zamandır beklenen ancak beklenmeyen zamanda meydana gelen bir gelişme, Kayı Obasının yeni topraklardaki kaderini nasıl etkileyecek? Kervanın basılması sonucu ağır yaralanan Turgut Alp hakkında herkesi şok edecek gelişme ne olacak? Bütün bunların yanında hayatını Ertuğrul Bey’e borçlu olan Haçaturyan ise borcunu ödemek için atacağı son adımda başarılı olabilecek mi?

İyinin ve kötünün bitmeyen mücadelesi…
Batuhan’ın kervan baskını sırasında düşürdüğü hançerin Aliyar’ ın eline geçmesi Ural Bey’ in aklını ziyadesiyle kurcalamaktadır. Ural Bey, bu olayın gizemini çözmeye çalışırken atacağı adım ne olacak? Öte yandan Ertuğrul Bey’ i Hanlı Pazar’ da dahi görmeye tahammülü yokken, beklenmeyen ortaklık teklifi karşısında nasıl bir tavır sergileyecek? Hançerin Ertuğrul Bey’ in eline geçmesine engel olarak Kayı Obası ve Çavdar Obasının arasında çıkacak bir çatışmayı engelleyen Aliyar ise Toktamış Bey’in ölümü ardındaki sır perdesini aralayabilecek mi?

Kapalı yüzlerin savaşı devam ediyor…
Hanı ve pazarı hükmü altında tutan Simon, ticari savaşı aleni yürütürken, haçlılar için gizliden yürüttüğü savaşta da boş durmamaktadır. Sultanın casusunu öğrenme yolunda çok büyük bir adım atan Simon bu hedefine ulaşabilecekler mi? Bütün bu olaylar olurken yaşanacak hangi gelişme Simon, Ural Bey ve Ertuğrul Bey üçlüsünü aynı masa etrafında toplayacak?


2.ANNE : Star Tv'nin drama dizisi Anne bu hafta 4.bölümünde Salı gecesi her iki kategoride birincisi oldu ve haftanın dizileri arasına yine girdi. Ve AB'de aldığı 11,59 puanla 2.sırada yer aldı.

71013-anne-4-bolum

Zeynep, Turna’yı korumak için her şeyi göze alır. Anneliğin gerektiğinde kendinden vazgeçmek olduğunu bir kez daha anlayan Zeynep, Ali’nin teklifini kabul eder. Ali ve Zeynep yüz yüze geldiğinde, Zeynep gerçeklerin sandığından bambaşka olduğunu öğrenir... Turna’ya normal bir hayat vermek isteyen Zeynep, onu okula kaydetmek ister. Ancak bunu başarmak düşündüğünden çok daha zordur. Pes etmek üzere olan Zeynep’in imdadına Gönül yetişir. Gönül sayesinde okula başlayan Turna, aradığı mutlu hayata adım atmanın sevincini yaşar... Şule Melek’in defterinde gördüğü Zeynep adının peşine düşer. Zeynep’in numarasını bulan Şule kızının peşinden İstanbul’a gelir ve Zeynep’e ulaşır... Zeynep tüm tehlikeleri bertaraf etmiş, Turna, Cahide ve ailesiyle daha güçlü bağlar kurmuştur. Ancak gelecek bir telefonla, tüm dengeler paramparça olur.

 

3.İÇERDE : Show Tv'nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 9.bölümünde aldığı 11,36 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 3.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut'u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal'e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal'in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf'a çalışıyor. Sarp, Celal vede çevresindeki düşmanları ile amansız bir mücadeleye giriyor.

fe13653cf68acfef7491dfe70cc35e17_k

İçerde'nin 9. bölümünde; Sarp, ailesini kurtarmak için mahalleye Celal ile yüzleşmeye gider. Elindeki tek kozu Melek’tir. Mert, Füsun ve Eylem’in kaçırılmasına sebep olduğu için çok üzgündür. Onlara bir zarar gelmemesi için plan yapar. Yusuf’tan gizli olarak ekibini alıp Melek, Füsun ve Eylem’in takas yerine gider. Mert’in bu hamlesini Yusuf öğrenince bilgisi dışında iş çevrildiği için çok kızar. Mestan’ın ölümünden dolayı Sarp’ın peşinde, sadece Celal ve adamları yoktur ayrıca polis de Sarp’ın peşindedir. Sarp kimseye yakalanmadan kendisini aklamak zorundadır.


4.VATANIM SENSİN : Kanal D'nin yeni dizisi bu hafta 4.bölümü ile haftanın dizileri arasında kalmayı başardı. 4.Bölümünde AB'de aldığı 10,22 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

582ec095ac1fe33438e4e292

Vatan haini Cevdet'i hedef alan yangın, Azize ve ailesinin hayatını ummadık şekilde değiştirir. Azize'nin yıllardır binbir zorlukla bir arada tutmaya çalıştığı ailesi dağılmaktadır. Cevdet; kızı Hilal ve annesi Hasibe’nin canı ile sınanmış, bir karar almak zorunda kalır. Bundan böyle ailesini yanında, Yunan Konağında ikamet ettirecektir. Diğer yandan Cevdet resepsiyonda tanıştığı Eftelya’nın peşine düşer. Cevdet'in silahların peşinde olduğunu öğrenen Tevfik ise Cevdet'in hayatını tehlikeye atacaktır. Yunan kumandanın oğlu Teğmen ile Cevdet komutanın kızı arasında aşk rüzgarları eser.


5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv'nin iddialı dizisiydi, birinciliği yeni başlayan Anne dizisine kaptırdı. Bu hafta 47.bölümünde Total'de aldığı 8,70 reyting puanı ile 5.sıraya yer aldı.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-47-bolum

Ünal Kaplan, Refik'in de ölümüyle haini bulmak amaçlı kurduğu stratejik planlarını gün geçmeden devreye sokar. Devletle ortak düşman olan Gülmezlerin yarattığı kaotik ortama son verebilmek adına masa her şeyi kabul etmeye razıdır, Hızır hariç. Çünkü devletle ittifak kurmaya yönelik bu planlar en çok O'nu ve ailesini etkileyecektir. Arkasındaki büyük gücün istekleri doğrultusunda planlar yapan Özkan'ın hedefi bu kez istihbaratın başı Davut, silahı ise yine Gülmezlerdir. Hızır'ın öfkesinin yol açacaklarının farkına henüz varamamış Salih ise kan kaybetmeye devam eder. Zeynep'in oynadığı tehlikeli aşk oyunu O'nu ailesiyle karşı karşıya getirir. Kabul görmeyen bu ilişki evdeki huzursuzluğu arttıracaktır. Bir yandan kızını korumaya çalışan Meryem diğer yandan Ceylan derdiyle uğraşır. Hızır ise bu kadın savaşının ortasında yine savunmasız kalacaktır.


Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

İçerde, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Cesur ve Güzel, Vatanım Sensin ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 dizi. Star ve Kanal D 2 dizi. TRT1, Fox ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Kanal D ve Fox 2 dizi. TRT1, Show Tv, Kanal D ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB'de 3, Total'de 2 Dizi ile Star Tv olmuştur. Atv; Total'de 3, AB'de 1 dizi ile 2.sırada yer almışlardır.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82
 

Kerem Bursin'in yeni dizisi "Bu Şehir Arkandan Gelecek" partneri Leyla Lydia Tuğutlu oldu. "Tatlı İntikam" dizisi final yapan Leyla Lydia Tuğutlu ile anlaşma sağlandığı açıklandı. Dizinin 2.frargmanı yayınlandı. Kerem Bursin dizide Gürkan Uygur'un oğlu olarak geliyor. Kuru yük gemisinde dövüş sahneleri yer alıyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..