Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (14 - 20 Mayıs 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (14 - 20 Mayıs 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 14 - 20 Mayıs 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 27 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Yasak Elma, Siyah Beyaz Aşk, Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Sen Anlat Karadeniz, Diriliş Ertuğrul, Bizim Hikaye, Avlu, Mehmetcik Kut'ül Amare, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Senin, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Kalk Gidelim, İnsanlık Suçu (Final), Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları ve Aslan Ailem (Final) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta geçen hafta olduğu gibi "Sen Anlat Karadeniz" dizisi birinci oluyor. Total'de 12,88 reyting puanı ile bu hafta ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında Fox Tv'nin dizisi  "Yasak Elma" bu hafta 9.bölümde aldığı 6,00 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta "Diriliş Ertuğrul" 118.bölümünde aldığı 12,55 reyting puanı ile AB'nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. Star Tv'nin "Avlu" dizisi AB'de aldığı 5,64 puanla 10.sırada bu yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 17.Bölüm...........................12,88 - 30,46

2.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 118.Bölüm..............................10,77 - 25,50

3.Kadın 29.Bölüm (Fox Tv).............................................10,08 - 26,25

4.Savaşçı 45.Bölüm (Fox Tv)...........................................6,97 - 15,98

5.Söz 46.Bölüm (Star Tv).................................................6,92 - 17,12

6.Çukur 29.Bölüm (Show Tv)..........................................6,82 - 16,89

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 103.Bölüm (Atv)..6,65 - 17,50

8.Arka Sokaklar 481.Bölüm (Kanal D)............................6,50 - 16,99

9.Bizim Hikaye 34.Bölüm (Fox Tv).................................6,28 - 16,50

10.Yasak Elma 9.Bölüm (Fox Tv).....................................6,00 - 14,92

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 118.Bölüm...............................12,55 - 29,91

2.Kadın 29.Bölüm (Fox Tv)............................................11,05 - 28,41

3.Sen Anlat Karadeniz 17.Bölüm (Atv)............................8,51 - 20,27

4.Çukur 29.Bölüm (Show Tv)..........................................8,38 - 21,52

5.Ufak Tefek Cinayetler 28.Bölüm (Star Tv)....................7,74 - 10,70

6.İstanbullu Gelin 50.Bölüm (Star Tv)............................7,02 - 18,54

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 103.Bölüm (Atv)...6,38 - 16,51

8.Yasak Elma 9.Bölüm (Fox Tv)......................................6,06 - 15,51

9.Bizim Hikaye 34.Bölüm (Fox Tv).................................5,69 - 14,80

10.Avlu 8.Bölüm (Star Tv)................................................5,64 - 14,62

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv'nin sevilen iddialı dizisi  bu hafta da 17.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total'de aldığı 12,88 puanla bu hafta birinci sıraya yükseldi. Diriliş Ertuğrul'un elininden biriciliği aldı.

"Evlendiğimize pişman olacaksın demiştim!"

Tahir ile Nefes'in sevda türküsü, Mercan için yakılan ağıtlarla kesilir. Vedat'ın şeytani planının kurbanı olan Mercan, masumiyetinin bedelini hastanede hayata tutunmaya çalışarak ödemektedir. Cemil ise her şeyden habersiz, teselliyi kızının canına kasteden Vedat'ın dostluğunda, intikamıysa kızını kurtaran Tahir'e nefretinde bulur. Canından çok sevdiği Nefes için kendini siper edip, ona deva olan Tahir ilk kez bu kadar dağılmıştır. Tüm Karadeniz'i susturan cesareti tek bir şeye söz geçiremez; vicdanına! Sevdiğine deva olma sırası Nefes'tedir. Tahir'in deli fırtınasını sadece Nefes'in şefkati ve inadı dindirecektir. Tahir vicdanı ve sevdası arasında çıkmazdayken bir yandan da Ceylan'ı, Nefes'e kavuşturmanın mücadelesini vermektedir.

Bilmediği şeyse nefretten gözü dönmüş Cemil'in, intikam için peşinde olduğudur. Tahir'in merhameti mi, Cemil'in intikam ateşiyle parlayan nefreti mi galip gelecektir?

 

2.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan'ın sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bu hafta da birinciliğini "Sen Anlat Karadeniz" dizisine kaptırdı ve 2.sıraya düştü. 118.Bölümünde AB'de 12,55 puan almıştır.

Halime, Kayı Obası’nda toprağa verilmiş ve Ertuğrul bunun üzerine bir süre yalnız kalmak istemişti. Osman’a bir süt anası bulunabilmesi için civar obalara alplar gönderilmişti. Ancak uygun bir süt anası bulunamamıştı. Ertuğrul, ormanlık alanda evladını yeni kaybetmiş olan Sugay Hatun’a rastlamış ve onu Kayı Obası’na gelip Osman’ın süt anası olmaya ikna etmişti. Noyan, ilk hamlesini yapmış ve önce Ahmet’in sonra da Almıla ile birlikte Tekfur Kritos’un canını almıştı.

Almıla ise tekfurun kellesini Ertuğrul’a getirmiş ve onun güvenini kazanmıştı. Bu sırada alplar da Ahmet’in cenazesini getirmiş ve herkes büyük bir şok yaşamıştı Halime’nin vefatının ardından aç kalan Osman, sıhhatine kavuşabilecek mi? Sultan Gıyaseddin, Ertuğrul’u Ögeday’a ne amaçla elçi olarak gönderecek? Ertuğrul’u bekleyen bu çetin vazifenin sonu nereye varacak? Almıla, amacı doğrultusunda neler yapacak? Tekfur Kritos’un ardından Kayı Obası’nın başına kim musallat olacak?

 

3.KADIN : Fox Tv'nin ilgi çeken dizisi Kadın, bu hafta AB'de aldığı 11,05 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sıradaki yerini korumuştur.

Her ne olursa olsun Bahar’ın ailesinin zarar görmesini istemeyen Alp, Şirin ile konuşmaya gider. Levent ise Şirin’in Alp’e olan tavırlarından ve heyecanından rahatsız olur. Hastalığının ilerlemesi üzerine iyice halsizleşen ve ağrıları artan Bahar, çocuklarının üzülmemesi için de her şeyi yapmaya hazırdır. Alp’in Amerika’ya dönmeyeceğinden emin olan Pırıl, geri dönmeye karar verir. Jülide’nin eline Alp’in hayatıyla ilgili bir koz geçmesi üzerine de Pırıl cephesinde işler iyice karışacaktır. Bahar’ın bozulan telefonunu tamirciye götüren Enver ise inanamayacağı bir gerçekle yüzleşir...

 

4.ÇUKUR : Show Tv'nin  fenomen dizisi Çukur bu hafta 29.bölümünde AB'de aldığı 8,38 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 4.sıraya yükseldi.

Çukur’un 29. bölümünde; Selim’in Cemil’i öldürmesi Çukur’da var olan büyük gerçeklere bir yenisini ekler. Selim’in bu hayati hatasının bedelini ödeyip ödemeyeceği merakla beklenirken Koçovalı Ailesi’nde herkes düğünün ani iptaliyle derinden sarsılır.

Vartolu, Selim, Emrah ve Nazım arasındaki iş birliği giderek güçlenirken Yamaç’ın bu gizli ittifaktan nasıl etkileneceği akıllarda büyük bir soru işareti yaratır. Sezon finaline beş bölüm kala Çukur’un tüm sakinleri yeniden büyük yüzleşmeler yaşarken Yamaç ve adamlarının silah deposuyla ilgili yaptıkları hamle onları tehlikeli bir sürprizin içine sürükleyecek.

 

5.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv'nin ilgi ile izlenen dizisi bu hafta 28.bölümünde  5.sırada yer aldı. Haftanın dizileri arasında AB'de aldığı 7,74 reyting puanı ile 5. sırada yer alıyor.

Sarmaşık’ta yaza merhaba partisi için geri sayım başladı!

Sarmaşık’ı meşhur yaza merhaba partisi heyecanı sarmış durumda! Bu partide resmen bir cinayet işlenecek. Çünkü bir şeyi saklamanın en iyi yolu, onu herkesin içinde yapmaktır. Parti günü yaklaşırken herkesin cebinde bir cinayet motivasyonu var, bakalım hangisi gerçekleşecek?

Merve, Pelin’in Oya-Serhan aşkını çok önceden beri bildiğini öğrendi, işte şimdi kıyamet kopacak! Serhan da Oya konusunda nihayet ipin ucunu yakalıyor. Soruşturmanın kapatılması baş komiser Kemal’i durdurmaya yetmiyor. Kemal ne yapacak edecek, o katili bulacak. Bu bölüm kimin ölmediğine dair kartlar açılmaya devam ediyor; bakalım kimlerle yüzleşecek Kemal?

 

HER İKİ GRUPTA İLK BEŞTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta sadece 7 dizi her iki kategoride yer alabilmiştir. Çukur (Show), Yasak Elma (Fox), Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv) Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv) ve Bizim Hikaye (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk on: Fox Tv 4 dizi. Atv 2 dizi. TRT1, Kanal D, Star Tv ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk on: Star Tv ve Fox Tv 3 dizi. Atv  2 dizi. TRT1 ve Show Tv birer dizi yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Fox Tv  Total'de  4 ve AB'de 3 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı olmuştur.

BU HAFTA 2 DİZİ FİNAL YAPTI

Kanal D'nin Cumartesi  geceleri ekranlara gelen "İnsanlık Suçu" dizisi oyuncularından Gizem Karaca'nın hapis kararı çıkması ile apar topar finale gitti. Ben bu acele kararı yadırgadım. Daha gerekçesi mahkeme kararı çıkacak, itiraz sonucu karar kesinleşirse hapse girer, dizi yarım kalır. Bu ne korku? Ve dizi 8.Bölümü ile ekranlara veda etti.

TRT1'in "Aslan Ailem" de reyting kurbanı oldu. 31.bölümünde final yaptı. Son zamanlarda reytingleri yerlerde sürünüyor, genellikle 2'nin altında geliyordu.

Atv'nin Kanatsız Kuşlar da 46.bölümü ile final yapıyor.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..