Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (19 - 25 Mart 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (19 - 25 Mart 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  19 - 25 Mart 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 33 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Yasak Elma (Yeni), Siyah Beyaz Aşk, 8.Gün (Yeni), Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Mehmed 'Bir Cihan Fatihi' (Yeni),Diriliş Ertuğrul, Börü, Sen Anlat Karadeniz, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Fi (Yeni), Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Gülizar (Final), Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Jet Sosyete, Tehlikeli Karım (Yeni) ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz 9.bölümünde aldığı 16,55 reyting puanı ile bu haftada ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında Atv'nin "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisi aldığı 7,029 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta "Diriliş Ertuğrul" 111.bölümünde aldığı 18,69 reyting puanı ile AB'nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. Kanal D'nin "Vatanım Sensin" dizisi AB'de aldığı 6,90 puanla 10.sırada yer alıyor.

EKRANLARA VEDA EDENLER ve YENİ GELENLER :

ATV'nin 19 bölümdür ekranlara gelen "Bahtiyar Ölmez" geçen hafta 19.bölümünde final yaptı ve ekranlara veda etti.

Kanal D'nin yeni dizisi Gülizar henüz 10 bölüm ekranlara geldi ve final yaptı. Çağan Irmak'ın yönetmeni olduğu dizi iddialı başladı ama, reyting canavarına yenik düştü.

Zeynep Farah Abdullah ve Ömer Berk Cankat başrolü paylaşmışlardı.

Bu iki dizi final yaptı ama, yerine tam beş dizi erkanlara geldi. Pazartesi gecesine; Yasak Elma (Fox Tv), 8. Gün Atv

Salı gecesine; Mehmed 'Bir Cihan Fatihi' İlk bölümde Kosova muharebesi sahneleri oldukça inandırıcıydı.

Perşembe gecesine; Fi (Show Tv). Pazar gecesine; Tehlikeli Karım (Show Tv) Bu 5 dizi reyting yarışına girdi.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 9.Bölüm............................16,55 - 34,61

2.Diriliş Ertuğrul  111.Bölüm (TRT1).............................14,81 - 30,41

3.Kadın 21.Bölüm (Fox Tv)............................................10,86 - 24,63

4.Çukur 21.Bölüm (Show Tv)..........................................9,90 - 21,96

5.Söz 38.Bölüm (Star Tv).................................................9,24 - 20,43

6.Savaşçı 37.Bölüm (Fox Tv)...........................................8,97 - 18,01

7-Yeni Gelin 42.Bölüm (Show Tv)..................................7,68 - 18,08

8.Arka Sokaklar 474.Bölüm (Kanal D)............................7,62 - 16,99

9.Bizim Hikaye 26.Bölüm (Fox Tv).................................7,18 - 16,90

10.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 95.Bölüm (Atv)...7,09  - 15,42

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 111.Bölüm (TRT1)...............................18,69 - 37,69

2.Sen Anlat Karadeniz 9.Bölüm (Atv).............................12,37 - 25,52

3.Çukur 21.Bölüm (Show Tv)..........................................12,29 - 26,93

4.Kadın 21.Bölüm (Star Tv)............................................11,15 - 23,17

5.Ufak Tefek Cinayetler 21.Bölüm (Star Tv)....................9,58 - 20,12

6.İstanbullu Gelin 42.Bölüm (Star Tv).............................9,19 - 21,64

7.Mehmed 'Bir Cihan Fatihi' 1.Bölüm (Kanal D).............8,79 - 19,07

8.Jet Sosyete 6.Bölüm (Star Tv).....................................8,06 - 17,78

9.Söz 38.Bölüm (Star Tv).................................................7,43 - 16,62

10.Vatanım Sensin 49.Bölüm (Kanal D)..........................6,90 - 16,89

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in sevilen dizisi AB'de aldığı 20,07 reyting puanı ile bu hafta tekrar  1.sırada yer aldı, birinciliği Sen Anlat Karadeniz dizisinden geri aldı.

111.Bölüm Özet: Ertuğrul’un sultan tarafından masum olduğuna karar verilmiş ve Ertuğrul; Artuk, Turgut, Bamsı ve Sungur’u kurtarmış, Günalp’a da haddini bildirmişti. Altunaba, Kılıçarslan ve anasını katletmiş, Emir Saadettin ise Altunaba’yı öldürerek iyice güçlenmişti. Halime ise, Ertuğrul’a gebe olduğu muştusunu vermişti. Ahmet, Ertuğrul’dan aldığı vazife için yola çıkmış ve cehennem savaşçılarının lideri olmuştu. Bu sayede de Kritos’a kendini kabul ettirmeye muvaffak olmuştu. Günalp ve Tekfur Kritos, sulh anlaşmasını yapacakları sırada Ertuğrul gelmiş, oyunu bozmuş ve Günalp ile Kritos’u zapt etmişti…

Emir Saadettin’e koşulsuz itaati yüzünden gaflet içine düşen Günalp, içine düştüğü bu durumu anlayabilecek mi? Günalp ve Kritos’un akıbeti ne olacak? Ahmet, verilen vazifeyi yerine getirebilecek ve Emir Saadettin’in güvenini yeniden kazanabilecek mi? Söğüt’e göçme hususunda Kayılar ve Çavdarlar arasında yaşanan anlaşmazlık ve Aslıhan’ın endişeleri nereye varacak? Turgut ve Aslıhan arasındaki gerginlik ne olacak?

Emir Saadettin ile Mahperi’nin oyunları, devleti nereye sürükleyecek? Emir Saadettin’in devletin içinde ve sultan üzerinde kurduğu tahakküm, bertaraf edilebilecek mi? Gıyaseddin’in Emir Saadettin’e karşı bir hamlesi olacak mı?

 

2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv'nin iddialı dizisi  bu hafta da 6.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total'de aldığı 19,25 puanla 2.sıraya geriledi.

Karadeniz'in zor imtihanı!

Abisinin ihanetini öğrenen Tahir, Karadeniz gibi köpürür. Yaşadığı büyük acıyla dalgalanırken, onu sakinleştiren tek şey, artık limanı bildiği Nefes'in "sana ihtiyacım var" demesi olacaktır.

Nefes daha Mustafa'nın ihanetini sindiremeden, kendisi gibi bir şiddet mağduruyla karşılaşarak bir kez daha sarsılır. Sürmene'de çıkan dedikodulardan Osman Hoca'nın Nefes'e evini açtığını duyan bir kadın, kendisini medreseye atmıştır. Nefes, kendi acılarını bir yana bırakarak bu yaralı kuşu iyileştirmeye girişir. Ama bir yandan kabusları, bir yandan Vedat'ın Nazar üzerinden giriştiği merhamet oyunu, bir yandan köydeki dedikodular, Koca Karadeniz'e sığmaya çalışan minicik kadını iyice nefessiz bırakır. Nefes'in imtihanına bir de Saniye'nin büyük şiddeti eklenince, abisinin ve annesinin ihanetini sindiremeyen Tahir, bir kez daha kendini feda eder: "Bu topraklar bana memleket sana gurbet Nefes. Bırak gurbete düşen ben olayım!" Kaleliler dağılıyor mu? Bağrına mazlum bir ana-oğlu sığdıramayan Karadeniz ailesi bunu nasıl ödeyecek? Bir yandan Sayar-Dağdeviren ittifakının sonuçlarıyla uğraşan, bir yandan iyice yalnızlaşan Mustafa neler yaşayacak? Karadeniz bu imtihandan sınıfta mı kalacak?

 

3.ÇUKUR : Show Tv'nin fenomen dizisi bu hafta 19.bölümünde 3.sıradan 4.sıraya düştü. Haftanın dizileri arasında AB'de aldığı 12,73 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

Vartolu’nun dönüşü sadece Çukur için değil, Baykal için de bomba etkisi yaratır. Çukur’un 21.bölümünde kayıplar Yamaç’ı derinden sarsar ve hayatını sorgulamasına yol açar. Kendini kapana kısılmış hisseden Yamaç, gidenlerin intikamını alabilmek için şaşırtıcı bir iş birliği yapacaktır.

Aliço, Hale’yi öldürenin kim olduğunu araştırırken geçmişin gizemli perdesini de aralayacak. İdris ise Vartolu’nun tüm mahallelinin önünde İdris’in babası olduğunu itiraf etmesiyle derinden sarsılacak.

Kartların yeniden dağıtılacağı ‘Çukur’un yeni bölümünde beklenmedik güçler birleşecek ve büyük sürprizler yaşanacak.

 

4.KADIN : Fox Tv'nin ilgi çeken dizisi Kadın, bir basamak yükselerek 4.sırada yer aldı. AB'de aldığı 11,90 reyting puanı ile haftanın dizileri arasına bu hafta 4.sırada yer alıyor.

Telefonda duyduğu şeyden sonra Şirin ile Sarp’ın sevgili olduğunu düşünen Bahar ne yapacağını bilemez ve Şirin’in peşine düşer. Bahar bu olaydan sonra herkese karşı güvenini de yitirmiştir. Pırıl, Bahar ve çocukların yaşadığını öğrendikten sonra ise Sarp ile beraber Amerika’ya dönmek için elinden geleni yapar. Enver, Bahar’ın ona karşı aldığı tavır yüzünden çok üzülür. Ama ne olursa olsun Bahar’ı yalnız bırakmamakta da kararlıdır. Hastalığı yüzünden sürekli ağrıları artmaya başlayan Bahar, sakat kalma riski ile de karşı karşıyadır.

 

5.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv’nin Ufak Tefek Cinayetler 19.bölümünde AB’de aldığı 10,27 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta 5.sıraya geriledi.

Sarmaşık’ta soğukkanlı bir katil var!

Artık Sarmaşık’ta kimseye rahat bir uyku yok. Çünkü içlerinden biri her an öldürülebilir! Düğünde yaşanan felaketten sonra herkes şundan emin: Sarmaşık’ta soğukkanlı bir katil var! Peki, katil kim? Merve, Pelin ve Arzu birbirlerinden şüpheleniyor. Kavga ciddileşiyor, Sarmaşık birden siyaha çalıyor derken Merve duruma el koyuyor. Ancak olaylar hiç olmadık biçimde gelişiyor ve Merve’nin güç gösterisi, bir aile dramına yol açıyor. Geçmişte toprağın altına gömülen şeytanlar da bir bir çıkıyor ve gözünü kin bürümüş Tunç, bir türlü Merve’yle Pelin’in peşini bırakmıyor.

Herkesin “Katil kim?” sorusunun peşine düştüğü yeni bölümüyle Ufak Tefek Cinayetler Salı akşamı Star’da

 

İLK BEŞTE HER İKİ GRUPTA YER ALAN DİZİLER:

Çukur (Show), Söz (Star), Kadın (Fox), Diriliş Ertuğrul (TRT1) ve Sen Anlat Karadeniz (Atv) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv. 3 dizi. Atv ve Show 2 dizi. Trt1, Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv  5 dizi. Kanal D 2 dizi. TRT1, Show Tv ve Atv birer dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv  Total'de  bir ve AB'de 5'er dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

Haftanın dizilerini göz atarsak, ilk beşe giren dizilerin sıralaması aynı. Bu hafta da hemen hemen aynı dizilerin yer aldığını görüyoruz. Bu diziler en çok seyredilen izleyicinin bırakmadığı dizilerdir.

Keyifli Seyirler...

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..