Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '17

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (20 - 26 Şubat 2017) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (20 - 26 Şubat 2017) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 20 - 26 Şubat 2017 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler:

İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Anne, Hayat Şarkısı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Poyraz Karayel, No:309, Cesur ve Güzel, Ölene Kadar, Cesur Yürek, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Dayan Yüreğim, Payitaht Abdülhamid (Yeni), Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, İçimdeki Fırtına, Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat benim, Baba Candır ve Bodrum Masalı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Geçen hafta Kanal D'nin "Vatanım Sensin" dizisi ekranlara gelmedi. Yeni bölümün yetiştirilemediği açıklaması yapıldı. Bu hafta da yine Perşembe akşamı yayınlanan Engin Akyürek ve Fahriye Evcen'in başrolü oynadığı "Ölene Kadar" Ziraat Türkiye Kupası Kayserispor - Fenerbahçe Canlı maç nedeniyle yayınlanamıyor. Yeni 8.bölüm haftaya 8 Mart akşamı yayınlanacak.

Haftanın dizilerinde Total'in ilk sırasında bu hafta, 12,90 reyting puanı ile TRT1'in Diriliş Ertuğrul ilk sırada yer aldı. Total'in 10.sırasında Kanal D'nin Adı Efsane 5,55 puanla yer aldı.

AB'nin ilk sırasında Total'de olduğu gibi TRT1'nin Diriliş Ertuğrul 14,68 reyting puanı ile zirvede yer aldı. AB'nin 10.sırasında ise, Star Tv'nin Kara Sevda 57.bölümünde aldığı, 4,55 puanla yer aldı.

 

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD GÖZ DOLDURDU:

e874f20a10d846b45 payitaht

TRT1'in yeni dizisi Payitaht Abdülhamid 1.bölümü Cuma akşamı ekranlara geldi. Güzel bir başlangıç yaptı. AB'de 5,85 - 15,84 reyting puanı ile dizilerde ilk sırada yer aldı. Yakın tarihimizde bir dönemi aydınlatması yönüyle izleyicinin ilgisini çekecek gibi duruyor. Deneyimli oyuncumuz Bülent İnal, Abdülhamid rolüyle bir padişahın ağırlığını ziyadesiyle vermiş.

 

PORAZ KARAYEL FİNAL YAPIYOR:

Poyraz-Karayel-Dizisi

Poyraz Karayel dizisi bu hafta 1 Mart Çarşamba akşamı final yapıyor. Dizi 2 sezondur devam ediyor, bu sezon 3.sezonundaydı. Tam 82.bölüm ekranlara geldi. Düşük reytingler nedeniyle sezon sonunu getiremedi. Peki ne oldu da Mayıs ayını beklenmeden dizi ekranlara veda ediyor. FragmanDizi Tv'nin yorumuna göre; Aslında her şey bu sezonun başında başladı. İlker Kaleli (Poyraz) dizi setine gelmediği için çekimler 1 ay geç başladı. Geciken çekimlerin ardından setteki tutarsızlıklar geç kalmalar çekimleri sürekli geciktirdi. İlker Kaleli'nin tutumu belkide diziyi kadro olarak bitirdi. Ayrıca diziden çıkan oyuncuların yerleri bir türlü doldurulamadı. Halbuki, 2016 yılında Poyraz Karayel En iyi Dizi, İlker Kaleli de En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv'lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 78.Bölüm (TRT1)...............................12,90 - 28,50

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 58.Bölüm (Atv)...9,94 - 22,59

3.İçerde 22.Bölüm (Show Tv).........................................9,34 - 22,59

4.Kırgın Çiçekler 72.Bölüm (Atv)....................................9,22 - 20,31

5.Arka Sokaklar 430.Bölüm (Kanal D)...........................8,18 - 18,39

6.Aşk ve Mavi 16.Bölüm (Atv).........................................8,10 - 18,59

7.Anne 16.Bölüm (Star Tv)..............................................7,42 - 16,72

8.Kalbimdeki Deniz 18.Bölüm (Fox Tv)..........................6,39 - 15,53

9.Kara Sevda 57.Bölüm (Star Tv)....................................5,63 - 12,48

10.Adı Efsane 5.Bölüm (Kanal D).....................................5,55 - 13,06

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 78.Bölüm (TRT1)...............................14,68 - 34,22

2.İçerde 22.Bölüm (Show Tv)........................................12,04 - 26,69

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 58.Bölüm (Atv)...9,06 - 22,11

4.Anne 16.Bölüm (Star Tv).............................................6,57 - 16,08

5.Cesur ve Güzel 15.Bölüm (Star Tv)..............................6,53 - 16,80

6.Adı Efsane 5.Bölüm (Kanal D).....................................6,07 - 16,13

7.Kırgın Çiçekler 72.Bölüm (Atv)....................................6,03 - 13,49

8.Payitaht Abdülhamid 1.Bölüm (TRT1).........................5,85 - 15,84

9.Kalbimdeki Deniz 18.Bölüm (Fox Tv).........................4,99 - 13,21

10.Kara Sevda 57.Bölüm (Star Tv)...................................4,55 - 10,62

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1. DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan'ın başarı ile canlandırdığı Ertuğrul Bey karakteri ile TRT1'in tarihi dizisi "Diriliş Ertuğrul" bu hafta da, 78.bölümü ile AB'de aldığı 14,68 reyting puanı ile ilk beşin birinci sırada haftalardır yer almaya devam ediyor.

x240-CIg Diriliş ertuğrul 78.bölüm

Oyuna karşı oyun
Yaptıkları oyunlarla Ural’ı ölümden kurtaran Vasilius ve Sadettin Köpek kazandıklarını zannederken aslında Ertuğrul’un büyük oyununda kaybetmişlerdir. Ertuğrul zor olanı yapmış, evladına kıyan, alplarını öldürten Ural’ı sulh diyetiyle serbest bırakmıştır. Ertuğrul için zor olsa da, bu durum ileriye dönük planlarına ulaşabilmesinin yolunu açmıştır. Aliyar, bey olmuş, böylece iki obanın birliği temin edilmiştir. Peki şimdi, çıkarı zedelenen, Ural’ın bey olması için iki adamını bile gözünü kırpmadan harcayan Vasilius’un hamlesi ne olacaktır? Sadettin Köpek nasıl bir yöntem izleyecektir?
Diğer yandan Aslıhan, Batuhan tarafından saldırıya uğramıştır. Batuhan, Ural’ın kirli işlerinde kullandığı en sadık adamıydı? Ural için Aliyar’a karşı duran Aslıhan, hakikatleri Batuhan’dan işitince nasıl bir tavır izleyecektir? Batuhan’ın Aslıhan üzerinden planı ne olacaktır? Evleneceği kadının kaçırıldığını duyan Emir Saadettin neler yapacaktır?
Vasilius’un gün geçtikçe artan duygusal yönelimlerine karşı kalede sıkışıp kalan Helena’nın akıbeti ne olacaktır? Onu içinde bulunduğu bu çıkmazdan kim kurtaracaktır?

 

2.İÇERDE : Show Tv'nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvedeki yerini koruyor. AB Grubunda 22.bölümünde aldığı 12,04 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut'u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal'e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal'in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf'a çalışıyor. Sarp, Celal'in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

24db7f7d92178d72f839d04a1a21ff65_840

“İçerde”nin 22. bölümünde; Sarp’ın hapse girmesinin ardından Yaşar’ın polisten aldığı paraların bulunması, Sarp’ın hemen aklanması Celal’in kafasında bazı şüpheler oluşturmuştur. Polise kendisini satıp satmadığından emin olmak istemektedir. Sarp’ı çok tehlikeli bir sınav bekliyordur. Celal, Mert’e gelecekle ilgili büyük planlarından bahseder. Mert’in bilmediği ise Celal'in hedefine ulaştığında ailesini ve gerekirse kendisini gözden çıkartacağıdır. Eylem adım adım Mert’in izini sürmektedir. Bulduğu her yeni ipucu Mert’ten daha fazla şüphelenmesine sebep olur.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca'nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 58.bölümü ile Total'de aldığı 9,94 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

9_d 58.bölüm eşkıya

Suzi için kurulan tuzağın kurbanı Handan olmuştur. İlyas her ne kadar evdeki kadınları koruyabilmek adına büyük gayret sarf etmiş olsa da planlanan eylemin büyüklüğü karşısında çaresiz kalır. CIA ile hareket eden İstihbarat içindeki unsurlar her yere sızmışlardır ve bu düşmanlarla başa çıkmak kolay olmayacaktır.Çıkan çatışmanın izlerinden bu hainlerle ilgili fikir sahibi olan Davut ile Nevzat operasyon için düğmeye basarlar. Suzi ve Ünal yapılan eylemler üzerine düşündüklerinde onlardan bir adım önde olan düşmanlara, yakın çevreden birilerinin muhbirlik yaptığını sezerler. İçlerinde Davut'un eviyle birlikte Çakırbeyli ailesinin de dinlenmesini sağlayan bir hain vardır. Hızır yaşanan felaketlerin sorumlusunun kim olduğunu öğrendiğinde yıkılır. Bu aldatılmışlıkla nasıl yaşayacağını bilemez. Tüm sevdiklerini birer birer kaybeden Alparslan'ın artık plan yapacak gücü kalmaz. Bastırdığı duygular şiddete dönüşür. Ondan hiç beklenmeyecek fevri çıkışları ileride başlarına gelebilecek belaların nedeni olacaktır. Ceylan'a ablasıyla ilgili kötü haberi verme görevi yine Meryem'e düşer. Kızı Esra'nın hayatından endişe eden Nadide ise İlyas'ı bir seçim yapmaya zorlayacaktır. Yaşananlardan kendini sorumlu tutan İlyas hayati bir kararın eşiğindedir.

 

4.KIRGIN ÇİÇEKLER : Atv'nin yürek parçalayan darama dizisi bu hafta 72. bölümde Total'de aldığı 9,22 puanla, haftanın dizileri arasında yine aynı sırada 4.sırada yer aldı.

Eylül'ü sen kaçırmışsın!

1_d kırgın çiçekler 72.bölüm

Kızlar, Eylül'ü Kemal'in kaçırdığını öğrenerek, durumu polise bildirirler. Kemal sorguda tüm suçlamaları reddeder. Peşinde polis olduğu için Eylül'ün yanına gitmez. Eylül ise aç ve susuz bir şekilde yaşam mücadelesi vermektedir. Mesude, Kemal'e fark ettirmeden ayağa kalkar. Songül, Zehra'nın oyununa gelerek Sadullah'a karşı çok zor durumda kalır. Güney, Songül'ü kaybetmemek için evlenme teklif eder. Cemre ve Serkan Eylül'ü bulmak için Kemal'i takip ederken tuzağa düşerler. Kemal, Cemre ve Serkan'ı ölüme terk ederek kaçar.

 

5.ARKA SOKAKLAR : Kanal D'nin yılların uzatmalı dizisi Arka Sokaklar, bu hafta Total'de aldığı 8,18 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

Arka-Sokaklar-dizisi-430

Oktay kız kardeşinin hala ortaya çıkmamasından dolayı gergindir. Müjde, istihbaratın ayarladığı gizli evlerden birinde saklanır. Abisi izine bile rastlayamaz. Kenan ve adamları, Müjde’yi tuzağa düşürüp yakalamak üzerelerdir. Son anda ellerinden kaçırırlar. Samir isimli terörist, askeri bir araca pusu kurar. Çok sayıda sivil ve asker hayatını kaybeder. Olayı öğrenen herkes dehşete düşer. Rıza Baba ve ekibi bu olayın yakasını bırakmaz. Saldırganın peşine düşerler.

 

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi, Kanal D ve Star ikişer dizi. Fox, TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star 3 dizi. TRT1 ve Atv 2 dizi. Show, Kanal D ve Fox birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total'de 3 dizi ve AB'de 2 dizi ile Atv. AB'de 3 ve Total'de 2 dizi ile Star Tv. birinciliği paylaşmışlardır.

 

YENİ BAŞLAYACAK DİZİLER :

Bu hafta 3 yeni dizi ekranlara geliyor!

2 Mart Perşembe akşamı Fox Tv'de, Çoban Yıldızı (Şükrü Özyıldız - Selin Şekerci).

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

3 Mart Cuma akşamı Star Tv'de İstanbullu Gelin (Özcan Deniz - Aslı Enver).

istanbullu-gelin-dizisi-oyuncul

 

5 Mart Pazar akşamı, Show Tv'de Aşk ve Gurur (Damla Sönmez - Mert Fırat).

indir aşk ve gurur

Bu hafta ekranlara gelecek bu üç dizi de gerek oyuncu kadrosu, gerekse ilginç konuları bakımından kaliteli yapımlar gibi duruyor. Ama sizi hangisi keyif verecekse onu seyredin derim.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..