Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '15

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (21 - 27 Aralık 2015) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (21 - 27 Aralık 2015) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 21 - 27 Aralık 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.
 
Her hafta Diriliş Ertuğrul her iki kategoride birinci olarak rekor kırıyor. Total'de 9,11, AB'de 12,48 puan aldı. AB'de ilk ona giren dizilerde 10.sırada yer alan Aşk Yeniden 5,17 reyting puanı almıştır. Totalde, en düşük de 6,18 ile O Hayat Benim ilk 10'a girmiştir.
 
Yeni dizilerden Star Tv'de yayınlanan, baş rollerini Burak Özçivit ile Neslihan Atagül'ün oynadığı "Kara Sevda" gerçekten tutkulu bir aşk hikayesi ile çok iyi gidiyor. Bu hafta Nihan ile Ömer sinemaya gittiler. Delibal filmini birlikte seyrettiler. Böylece dizi içinde, bir sinema filmi reklamı yapılmış oldu. 2015 son haftasına geldik. Dizilerden kopmalar devam ediyor. Analar ve Anneler, Kara Ekmek final yaptı. Güllerin Savaşı iyi gidiyor ama, final yapacağı söyleniyor. Kocamın Ailesi, Çilek Kokusu, Küçük tatlı Yalancılar gibi diziler önceki haftalarda sona ermişti. Ceyda Ateş'in Gamsız Hayat dizisi de bitti. Ayrıca Kaderimin Yazıldığı Gün'de final yapması kesinleşti. Yarın akşam final bölümü yayınlanacak.
 
Meryem Uzerli ile Murat Yıldırımın yeni dizisi Gecenin Kraliçesi Ocak ayı içinde Star Tv'de yayına giriyor. Geçtiğimiz haftalarda  Kanal D'e yeni bir dizi başladı. Hayat Mucizilere Gebe, baş rollerini Hande Ataizi, Damla Colbay, Yiğit Dikmen, Yusuf Akgün ve usta oyuncu Işıl Yücesoy yer alıyor. İlginç konusu ile iyi de gidiyor. Fox Tvde İbrahim Çelikkol'un Kördüğüm alı yeni bir dizisi başlayacak.
 
Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.
 
Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.
 
Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:
 
Total ilk 10:
 
1.Diriliş Ertuğrul 39.Bölüm (TRT1)..............................9,11 - 21,85
 
2.Kırgın Çiçekler 26.Bölüm (Atv)..................................8,84 - 20,55
 
3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 16.Bölüm (Atv).8,37 - 20,24
 
4.Karagül 101.Bölüm (Fox Tv).......................................8,29 - 19,42
 
5.Kiralık Aşk 27. Bölüm (Star Tv)..................................8,21 - 19,58
 
6.Paramparça 46.Bölüm (Star Tv)................................7,90 - 18,50
 
7.Kurtlar Vadisi Pusu 277.Bölüm (Kanal D).................6,92 - 17,02
 
8.Kara Sevda 11.Bölüm (Star Tv)...................................6,58 - 15,92
 
9.İlişki Durumu Karışık 24.Bölüm (Show Tv)................6,39 - 15,38
 
10.O Hayat Benim 74.Bölüm (Fox Tv)...........................6,38 - 15,96
 
 
 
AB’de ilk 10:
 
1.Diriliş Ertuğrul 39.Bölüm (TRT1)................................12,48 - 29,72
 
2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 16.Bölüm (Atv)...8,31 - 21,09
 
3.Kiralık Aşk 27. Bölüm (Star Tv)......................................8,18 - 20,36
 
4.Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 7.Bölüm (Star)........8,13 - 21,25
 
5.Poyraz Karayel 38.Bölüm (Kanal D)...........................6,75 - 15,98
 
6.Paramparça 45.Bölüm (Star Tv).................................6,54 - 16,71
 
7.Kara Sevda 11.Bölüm (Star Tv)...................................6,03 - 14,56
 
8.Kırgın Çiçekler 26.Bölüm (Atv)....................................5,53 - 14,15
 
9.Karagül 101.Bölüm (Fox Tv).......................................5,53 - 13,10
 
10.Aşk Yeniden 33.Bölüm (Fox Tv)...............................5,17 - 13,02
 
 
 
 TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:
 
1-Diriliş Ertuğrul: TRT1'in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 39.bölümünde AB'de aldığı en yüksek reyting puanı 12,48 ile geçen hafta olduğu gibi gene 1.sırada yer aldı. Kayı ve Dodurga boyları arasında alevlenen düşmanlığı ve yükselen tansiyonu fırsat bilen Noyan, şimdi yeni planların peşindedir. Obadaki haini ortaya çıkarmaya çalışırken Tuğtekin ve alplerinin katili olarak gösterilen Ertuğrul’u neler beklemektedir? Kendisine isnat edilen suçtan dolayı yargılanmak için obaya dönen Ertuğrul’un büyük oyunu nedir? Tangut, peşinde olduğu sırrı öğrenince Noyan’a söyleyecek mi? Hayme Ana, hayatını kimin için tehlikeye atar? Düğün için gün sayan Gökçe, son yaşananlardan sonra ne yapacaktır? Obada büyük bir sarsıntı meydana getirecek olan olay nedir?
 
dirilis-ertugrul-39-bolumu-
 
 
2- Kırgın Çiçekler: Total'de aldığı 8,84 reyting ile bu hafta 2.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Kemal tutuklanır. Polis Nazan’ın evinde parmak izi ararken Defne yakalanma korkusu yaşar. Mesude, Nazan’a şikayetini çeksin diye yalvarır. Cemre, Zeyno’yu kızlarla tanıştırır. Feride ve Toprak arasında telefon krizi açmaza girer. Toprak, Feride’nin peşinde biri var korkusuna kapılır. Cenk, Meral’i annesiyle tanıştırmak üzere evine davet eder. Büyük bir heyecanla eve giden Meral beklemediği şeylerle karşılaşır. Eylül, hapishaneye gidip Kemal’e bütün nefretini haykırır. Mesude ve Eylül arasında artık her şey kopma noktasına gelir…
 
kirgin-cicekler-26
 
 
3-Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca'nın dizisi Total'de aldığı 8,37 reyting puanı ile 3.sırada bulunuyor. Silah ticaretinin yürütüldüğü masa açıkça devletin gazabına uğramıştır. Sadece Hızır Çakırbeyli ve diğer üyeler değil, onların aileleri de bu savaşın parçası olacaktır. Hızır, ateş hattının ortasında gibidir. Bir yandan Nevzat Çankırı ile mücadele ederken diğer yandan masaya kabul görmeyenlerin isyanlarıyla uğraşır. Meryem'i elleri kelepçeli görmek ise tüm aileyi derinden sarsar. Meryem'in gözaltına alınması Nazlı'nın aileye kendini kabullendirmek adına sarf ettiği tüm çabaları çöpe atar. Hızır da açıkça tepkisini gösterir Nazlı'ya. Hızır'ın bütün derdi Meryem'in "masumum" deyip serbest kalmasıdır. Meryem vicdanı ile ailesi arasında gelgit yaşamaktadır.
 
eikıya dünyaya 16.bölüm
 
 
4- Karagül : Bu hafta Karagül, Total'de aldığı 8,29 puanla 4.sırada yer aldı. Yaşadığı büyük yıkımın intikamını almak istercesine öfkesini Kendal’a ve fabrikaya yönelten Baran, çıkardığı yangınla sadece kendi hayatını değil, onun için ölümü göze almaktan çekinmeyen annelerinin ve kız kardeşi Maya’nın hayatını da tehlikeye atmış olur. Fabrikayı saran alevlerden ya hep birlikte kurtulacaklar ya da o alevlere beraber teslim olacaklardır. Şamverdi ailesinin her bir üyesi bu yangından kaderine düşen yıkımı yaşamak zorunda kalırken, bir zamanlar avlusunda türküler söylenen konak, meskeni olduğu nice sır ve günahın bedeli ödercesine, doğan yeni günde bambaşka bir acının çığlığıyla sarsılacaktır.
 
karagül 101.bölüm
 
 
5-Kiralık Aşk : Star Tv'nin oldukça sevilen dizisi bu hafta Total'de 8,21 reytingle 5.sırada yer aldı. Defne ve Ömer arasındaki uzaklık aşk olduğu için mesafe tanımıyor. Kiralık Aşk 26. Bölümünde Ömer Sude’ye çok acı bir oyun oynamış ve isteğini elde etmişti. 27. Bölümde ise Sude tam anlamıyla bunalımdaydı, Ömer ve Sinan Sude ile konuşmuyordu. Defne cephesinde de işler karışıktı. Defne’nin ağabeyi ve yengesi Nihan halaları Dudu’dan hala sitem ediyorlardı. Kiralık Aşk’ın son bölümünde Dudu’yu istemeye gelen Şair ruhlu adam İso’nun gelişiyle hayal kırıklığına uğradı. Necmi Bey Sude’yi elinden tuttuğu gibi Ömer’in yanına götürdü ve konuşmaları gerektiğini söyledi.
 

kiralık aşk 27.bölüm

 
Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler:
 
Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Karagül ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.
 
Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:
 
Total’de ilk onda: Star Tv 3 Dizi. Atv ve Fox 2'er dizi. Kanal D, Show ve TRT1 bir dizi ile yer aldılar
 
AB grubunda: Star Tv 4 dizi. Atv ve Fox 2'er dizi. Kanal D ve TRT1  birer dizisi ile yer aldıklarını görüyoruz.
 
Her hafta olduğu gibi bu hafta kanallarda gene Star Tv haftasıydı. AB'de 4, Total'de de 3 dizisi ile yer aldı.
 
Bu hafta, Star Tv'nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 7.bölümü ekranlara geldi. Beren Saat, pat diye Anastasia'nın yerine geçti. Seyirci biraz yadırgadı ama, isyancılara yaptığı konuşma ile isyanı bastırdı ve göz doldurdu. AB'de Perşembe gecesinin birincisi oldu. Show Tv'de bu Pazar akşamı yayınlanan Seçkin Özdemir'in Acı Aşk 2.bölümü yayınlandı. Beklenen reytingleri maalesef alamadı.alamadı. Medcezir'in yakışıklı oyuncusu Çağatay Ulusoy'u 6 aydır ekranlarda yoktu. Bu hafta yeni sinema filmi Delibal ile sinema seyircisi ile buluştu. Çok yakında yeni bir dizide olacağı müjdesini de verdi.
 
Keyifli Seyirler.
 
Saygılar ve sevgiler.
 
Abdurrahman Balcılar
 
Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmışt

 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..