Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (22 - 28 Şubat 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (22 - 28 Şubat 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 22 - 28 Şubat 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Total'de bu hafta 9,86 reyting puanı ile Kırgın Çiçekler dizisi ilk sırada yer alıyor. 10.sırasında ise Kanal D'nin "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi bulunmaktadır.

Bu hafta AB'de ilk onun ilk sırasında 12,96 reyting puanı ile Diriliş Ertuğrul yer alıyor. 10.sırada ise TRT1'nin Baba Candır dizisi yer alıyor.

Star Tv'nin yeni dizisi "Göç Zamanı" bu hafta ekranla gelen 5.bölümü Total'de 4,79 puan aldı. Ancak dereceye giremedi. Bu hafta Salı gecesi ekranlara gelen Kanal D'nin Hayat Şarkısı 3.bölümü ile Hem Total'de, hm de AB'de ilk 10'a girmeyi başardı. Dizi oldukça tutulmuşa benziyor.

Meryem Uzerli'nin dizisi Gecenin Kraliçesi yine beklenen başarıyı elde edemedi. Geçenin Kraliçesi Total'de ve AB'de 24.sırada yer aldı. Dizinin devamı bu gidişe pek gelecek gibi gözükmüyor.

Show Tv'nin oldukça iddialı dizisi ilk bölümü ekranlarda geldi. Ancak reytingleri oldukça düşüktü. Total'de 28. AB'de 23.sırada yer alabildi. Kış Güneşi'nde Şükrü Özyıldız ile Aslı Enver baş rolü paylaşıyor.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Kırgın Çiçekler 34.Bölüm (Atv)...................................9,86 - 22,83

2.Diriliş Ertuğrul 47.Bölüm (TRT1)...............................9,31 - 21,65

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 24.Bölüm (Atv)...9,04 - 21,76

4.Kara Sevda 19.Bölüm (Star Tv)...................................7,59 - 18,56

5.Karagül 110.Bölüm (Fox Tv).......................................7,24 - 17,66

6.Kiralık Aşk 35.Bölüm (Star)........................................7,16 - 17,48

7.Arka Sokaklar 390.Bölüm (Kanal D)..........................6,70 - 16,12

8.Paramparça 54.Bölüm (Star Tv)..................................6,63 - 15,55

9.Hayat Şarkısı 3.Bölüm (Kanal D)................................6,46 - 14,81

10.Kurtlar Vadisi Pusu 283.Bölüm (Kanal D)................6,30 - 15,09

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 47.Bölüm (TRT1)...............................12,96 - 30,64

2.Kiralık Aşk 35.Bölüm (Star).........................................9.00 - 22,53

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 24.Bölüm (Atv)....8,66 - 21,16

4.Poyraz Karayel 46.Bölüm (Kanal D)............................7,28 - 17,88

5.Hayat Şarkısı 3.Bölüm (Kanal D)................................6,86 - 16,01

6.Muhteşem Yüzyıl Kösem 15.Bölüm (Star Tv).............6,02 - 15,33

7.Kırgın Çiçekler 35.Bölüm (Atv)...................................6,01 - 14,93

8.Kara Sevda 19.Bölüm (Star Tv)...................................5,72 - 14,27

9.Paramparça 54.Bölüm (Star Tv)..................................5,19 - 12,98

10-Baba Candır 27.Bölüm TRT1......................................5,01 - 12,63

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta TRT1'in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul AB'de aldığı 12,96 puan ile ilk sırada yer aldı. Tarihi gerçekleri anlatan dizide Ertuğrul karakterini Engin Altan Düzyatan oynuyor. Sadettin Köpek obaya neden gelmiştir?Gündoğdu, Selcan’ı kurtarmış, Noyan’ı esir almıştır. Selcan, Gündoğdu’nun kendisini kurtarmasından çok mutlu olmuştur. Bu zaferin gerçekleşmesinde büyük payı bulunan Hamza Noyan tarafından şehit edilmiştir. Gündoğdu Noyan’ı bütün obanın önünde infaz etmek için obaya getirmiştir. Bu infazın diğer Türkmen boylarına güç ve cesaret vermesini amaçlamıştır. Obada yaptığı konuşma, büyük bir coşku meydana getirmiştir.

dirilis-ertugrul-47-bolum-fragm

 

2.Kırgın Çiçekler: Pazartesi gecelerinin reyting birincisi Kırgın Çiçekler Paramparça ile yarışa devam ediyor. Total'de aldığı 9,86 puan ile bu hafta 2.sırada yer aldı. Otelde Kemal'i bulamayan Mesude panik yaşayarak eve döner. Yurtta Eylül'ün yokluğunu fark eden kızlar merak içindedir. Serkan, Eylül'le tekrar eskisi gibi olabilmek için gönlünü almak ister. Eylül, Kemal'den tamamen kurtulmak için kimseye haber vermeden ani bir karar alır. Küçük kızını göremeyen Banu, yaşadığı çaresizlikten Kader'i sorumlu tutar. Anne kız arasında ipler gerilir. Kader ciddi bir tehlike altında kalır...

kirgincicekler-34_640

 

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca'nın yeni dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere bırakmıyor. Bu hafta Total'de aldığı 9,04 ile 3.sırada yer alıyor. Devlet Hızır Çakırbeyli ile bir anlaşma yapmak ister. Ünal Kaplan'ın yerine onu oturtmak ister. Ünal Kaplan Hızır'dan şüphelenince masadakileri kışkırtıp Hızır'a istihbaratçı Nevzar Çankırılı'yı öldürtmek ister ancak Hızır bu cinayeti işlemez, Nevzati saklar Ünal da Hızır'ın güçlenmesinden korktuğu için Hızır'ı hapse attır. Hızır ordan çıkar çıkmaz masadakileri kendi tarafına çeker. 10. Bölümde Alparslan Ünal'ın kızını çatışmadan kurtardığı için Ünal Hızır'ı masanin lideri yapar. 20. bölümde Ünal'ın kızının ölümünün ardından Ünal yerini Hızır'ın yeğeni Alparslan'a bırakır. Ancak artık Ünal Kaplan'ı kimse durduramayacaktır

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-24-bolu

 

4.Kiralık Aşk: Başrollerini Elçin Sangu ve Barış Arduç'un oynadığı Cuma gecelerinin sevilen Sevilen dizi Kiralık Aşk, Total'de aldığı 9,00 reyting puanı ile bu hafta 4.sırada yer almıştır. Birlikte yaşamak, Ömer ve Defne arasındaki aşk ateşini büyütüyor. Sinan’ın Yasemin’e müthiş bir sürprizi var! Yasemin ise bu sürpriz karşısında şaşkın! Fikret Gallo için verilen resepsiyon yaklaşıyor. Passionis’in Gallo’ya ihtiyacı var. Herkes Ömer’i Fikret Gallo ile görüşmesi için ikna etmenin çılgın yolları peşinde!

kiralik-ask-35-bolum-fragm

 

5.Kara Sevda: Çarşamba gecelerinde çok sevilen Kemal-Nihan aşkı izleyicisini ekran başına oturtuyor. Total'de aldığı 7,59 puan ile 5.sıradan listeler girdi. Sezinlerin evindeyse Zeynep'in yerini sağlamlaştırma çalışmaları devam etmektedir. Zeynep, bir düğün talebiyle çıkar karşılarına. Bu talep Vildan'ı delirtse de, gerçekleşir. Tek sorun, Zeynep'in yalnız olmasıdır. Zeynep, ailesini düğüne gelmeleri için iknaya çalışır. Kemal dahil bütün ailesi bunu reddeder. Ama düğün günü Kemal fikrini değiştirmek zorunda kalır. Kemal oynadığı harmandalı ile herkesin dikkatini çeker. Düğün gecesi, Kemal kuracağı şaşırtıcı bir bağlantıyla cinayet düğümünü çözmeye adım adım yaklaşır. Karen'in katiline artık bir adres uzaklığındadır.

maxresdefault

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Poyraz Karayel ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv ve Kanal D 3 dizi. Atv 2 dizi. TRT1, ve Fox Tv birer dizi ile yer alıyor.

AB grubunda: Star Tv 4 dizi, TRT1, Atv ve Kanal D 2 dizi yer almıştır.

Her hafta olduğu gibi Star Tv haftanın birincisi. Hem Total'de 3 dizi, AB'e 4 dizisini soktu.

Bu hafta, Star Tv'nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem oldukça heyecanlı bölümler devam ediyor. AB'de 6,02 ile gecenin 2.sırasında yer aldı.

Show Tv'de dün akşam yayınlanan Seçkin Özdemir'in Acı Aşk'ın reytingleri gene düşüktü. Aslında takip edenler için dizi güzel. Totalde 15.sırada, AB'de 22.sırada yer aldı.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..