Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (23 - 27 Temmuz 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (23 - 27 Temmuz 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

Bu yaz, yaz dizileri yönünden çok fakir bir sezon yaşıyoruz. Bir aydır benim için her hafta görev haline gelen haftanın çok izlenen dizilerini yazamadım. Çünkü yazmaya değmeyecek kadar az dizi ekranlarımıza geliyor.

Geçen hafta sadece 10 dizi yayınlandı.

TNS ölçümlerine göre 23 - 29 Temmuz 2018 Tarihleri arasında Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 10 dizi arasında, Total’de ve AB’de öne çıkan dizilerin durumunu ele alacağım.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Ege'nin Hamsisi (TRT1), Erkenci Kuş (Star Tv), Darısı Başımıza (Show Tv), Kalbimin Sultanı (Star Tv), Masum Değiliz (Atv), Meleklerin Aşkı (Show Tv), Kocaman Ailesi (Atv), 4N1K (Fox Tv), Kalk Gidelim (TRT1) ve Elimi Bırakma (TRT1)  dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK DİZİLERİ GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA TOTAL'DE EN ÇOK İZLENEN DİZİLER:

1.Erkenci Kuş 5.Bölüm (Star Tv).........................................8,50 - 27,81

2.Meleklerin Aşkı 4.Bölüm Show Tv)..................................4,84 - 17,31

3.Ege'nin Hamsisi 3.Bölüm (TRT1).....................................3,87 - 13,68

4.Elimi Bırakma 2.Bölüm (TRT1).......................................3,71 - 13,69

5- 4N1K 4.Bölüm (Fox Tv)..................................................3,71 - 12,80

6-Kalk Gidelim 30.Bölüm (TRT1).......................................3,63 - 14,01

7.Darısı Başımıza 4.Bölüm (Show Tv)................................3,29 - 11,69

8.Kocaman Ailem (Atv) 8.Bölüm........................................1,71 - 6,14

9.Kalbimin Sultanı 7.Bölüm (Star Tv).................................1,48 - 5,31

10.Masum Değiliz (Atv) 5.Bölüm.........................................0,57 - 4,56

 

AB’de sıralama:

1.Erkenci Kuş (Star Tv) 5.Bölüm.............................................8,87 - 29,35

2.Kalk Gidelim (TRT1) 30.Bölüm............................................4,71 - 18,15

3.Elimi Bırakma (TRT1) 2.Bölüm...........................................4,67 - 16,53

4.Egenin Hamsisi (TRT1) 2.Bölüm.........................................4,56 - 17,04

5.Meleklerin Aşkı (Show Tv) 4.Bölüm....................................3,85 - 14,46

6.Darısı Başımıza (Show Tv) 4.Bölüm....................................3,45 -  12,90

7.4N1K (Fox Tv) 4.Bölüm........................................................2,33 - 8,89

8.Kalbimin Sultanı (Star Tv) 7.Bölüm....................................2,05 - 7,76

9.Kocaman Ailem (Atv) 8.Bölüm............................................1,25 - 4,74

10.Masun Değiliz (Atv) 5.Bölüm.............................................0,48 - 4,10

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 4 sıralaması :

1.ERKENCİ KUŞ : Star Tv’nin yeni sevilen dizisi bu haftaki 5.Bölümünde AB'de aldığı 8,87 puanla birinci sıradaki yer alıyor.

Can’la Sanem partiyi el ele terk ettiğinde Fabbri kendisine hakaret edildiğini düşünür. Bunun üzerine Fikr’i Harika ajansla çalışmaya devam etmeyeceğini açıklar. Ancak Ceycey son anda dahiyane bir fikirle ortaya çıkar.

Ajans çalışanları ve eşleri o hafta sonu markanın çalıştığı diğer ajanslarla birlikte motivasyon kampına davet edilir. Sanem ise bu kampa nişanlısı ile katılmak zorunda kalır.

Mahallede ise Nihat, bakkalı kaybetmenin huzursuzluğu içindedir, Mevkibe ise bu duruma çare olmaya kararlıdır.

 

2.MELEKLERİN AŞKI: Show Tv'nin yeni dizisi Meleklerin Aşkı, Total'de aldığı 4,84 puanla 2.sırada yer almıştır.

Meleklerin Aşkı’nın 4. Bölümünde; Yağmur, yıllardır izini sürdüğü annesinin kapısının önündedir artık fakat kapıyı çaldığında çok büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Yağmur’un, yıllardır içinde taşıdığı ve büyüttüğü boşluk kapanacağına daha da büyümüştür. Fakat Yağmur, Melek’le ilk kez bu kadar yakınlaşmıştır, tek tesellisi budur. Fakat İstanbul’dan çıkıp gelen davetsiz misafirler bu duruma da çomak sokar. Ve bu kez tek sorun Deniz değildir, Yağmur’un rakibi de Alaçatı’dadır. Ancak bu misafirlerin hiçbiri Yağmur ve Melek’in arasını bozmaya, tadını kaçırmaya yetmez. İkisi nihayet birbirlerine korkmadan yaklaşabilmiş ve birbirlerini tanıma fırsatı bulmuşlardır. Fakat Rukiye’nin Nuri’yi kullanarak yaptığı plan herşeyi mahveder. Çünkü Yağmur yine çok büyük bir yanlış anlaşılmanın baş rolündedir. Melek, yine Yağmur’u en yakın arkadaşıyla birlikte görmüştür. Yağmur’un öne sürdüğü gerekçeler hafifletici sebep olsa da bunu herkese anlatamaz. Çünkü iş artık çığırından çıkmış araya kızın abisi, ailesi gibi faktörüler girmiştir. Ve Yağmur, birden bire namlunun ucuna gelmiştir. Yağmur, tahmin bile etmediği bir kızla bir yanlış anlamanın içine düşmüştür. Bu yanlış anlamanın içinden sıyrılmak için Yağmur’un herşeyi kabul etmekten başka şansı yoktur. Yağmur bu sefer Melek’i sonsuza kadar kaybedecektir…

 

4.ELİMİ BIRAKMA : TRT1'in diğer bir dizisi Elimi Bırakma, AB'de aldığı 4,67 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

Azra ve Mert, en sonunda Gönül ablanın yanına sığınırlar.Cenk’in, büyük umutlarla gittiği holdingdeki ilk iş gününde büyük bir sürprizle karşılaşır. Azra’nın Mert’e bakabilmek için yaşadığı olaylar, Cenk’le hayatlarının daha çok kesişmesine sebep olur.

Yönetmenliğini: Sadullah Celen, Yapımcılığnı: Süreyya Önal yapıyor. Oyuncular : Alina Boz, Alp Navruz, Seray Gözler, Dolunay Soysert, Cemre Gümeli, Burak Tamdoğan, Gökçe Yanardağ, Ertuğrul Postoğlu, Ebru Aykaç, Batuhan Ekşi.

 

4.EGENİN HAMSİSİ: TRT1'nin iddialı komedi dizisi Egenin Hamsisi AB'de 2.bölümünde aldığı 4,56 puanla 4.sırada yer alıyor.

Ege ve Karadeniz’in büyüleyici coğrafyasının güzelliklerini gözler önüne seren dizi, komik, esprili sahneleriyle olduğu kadar duygu yüklü senaryosuyla da izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı.

Yapımcılığını Köprü Film-Ferhat Eşsiz’in üstlendiği dizinin, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan, senaryosunu ise Bahar Filiz Ekinci kaleme aldı.

Usta oyuncularla sanat dünyasının genç yeteneklerini harmanlayan kadrosuyla göz dolduran Ege’nin Hamsisi’nde; İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Uraz Kaygılaroğlu, Bestemsu Özdemir, Asuman Dabak, Eser Eyüpoğlu, Haldun Boysan, Uğur Demirpehlivan, Hakan Bilgin, Cem Cücenoğlu, Mustafa Şen, Bengi Öztürk, Utku Ateş, Eylül Demirpehlivan, Kemal Zeydan, Ali Akdal, Buse Meral, Celal Öztürk, Büşra Şenol, Muharrem Bayrak, Selahattin Töz ve Ceyda Saltadal rol alıyor.
Yörelerinin muhteşem lezzetlerini sunan Karadenizli ve Egeli iki restoran sahibinin çevresinde gelişen komik, duygusal ve eğlenceli olayları anlatan Ege’nin Hamsisi’nin 23 Temmuz Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1’de yayınlanacak olan 2. bölümünde neler olacak?

“Melahat’ın Fendi Şevket’i Yenecek mi?”

“Fırtına Şevket’in Muhlaması” dükkanının açılışında kasaba birbirine girer. Çıkan kargaşada Melahat’ın “Enginarın Kalbi” restoranı büyük hasar görür. Şevket karakolluk olur. Melahat, Şevket’in yaptıklarını yanına bırakmamaya kararlıdır. Ona dava açar. Artık Şevket ve Melahat arasında bir büyük bir savaş başlamıştır. Ancak Melahat’ın bu savaşta hesap edemediği bir şey vardır. Şevket’in oğlu Ömer… Ömer bu savaşta arabulucu görevini farkında olmadan üstlenecektir.

Rize’de kalan Şevket’in ablası Fikret ise Şevket’e küsmüştür. Ama sevdiklerini merak eden Fikret,  Şevket’ten haber almak için müthiş bir plan hazırlar. Melahat ve Şevket’in ‘lezzet’  savaşları sürerken Şevket’in kızı Zeynep ile Melahat’ın oğlu Deniz aynı iş yerinde çalışmaya başlarlar. Ailelerine düşkün bu iki genç, anne ve babalarının arasındaki gerginlikten etkilenerek bu tatlı savaşta yeni bir cephe açarlar .”

 

HER İKİ GRUPTA İLK BEŞTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta ilk dörtte yer alın 4 dizi de her iki kategoride yer alıyor.

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Bu haftanın kanalı; TRT1  Total’de ve AB'de 3'er dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

 

STAR TV'den Yeni Dizi  NEFES NEFESE :

Yönetmen koltuğunda ve başrolünde usta oyuncu Uğur Yücel’in yer aldığı, senaryosunu Yabancı Damat, Canım Ailem ve Aramızda Kalsın gibi başarılı işlerin de senaristliğini yapan Selin Tunç’un yazdığı, Nefes Nefese 1 Ağustos Çarşamba 20.00'da Star TV ekranında izleyicisiyle buluşacak.

Başrollerinde Uğur Yücel, Şükrü Özyıldız, Melisa Şenolsun’un yer aldığı, başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Nefes Nefese’de; Gülçin Santırcıoğlu, Şebnem Hassanisoughi, Caner Şahin, Ezgi Şenler, Nik Xheliau, Zeyno Eracar, Macit Sonkan, Deniz Hamzaoğlu, Sezer Avcı, Hülya Duyar, Serkan Genç, Mehmet Akif Özdemir, Yelda Püsküllü, Nur Güven, Seçkin Şahin, İpek Ayaz Kortunç, Zeynep Anacan, Pınar Erincin, Burak Zereyalp, Doğukaan Uğurlugülbüken, Derin Oflaz, Asil Yıldırım rol alıyor.

Çekimleri Adana ve Antakya’da devam eden Nefes Nefese, Berlin'de, babası Ayaz Kıran'la (Uğur Yücel) sakin bir hayat süren Rüya'nın (Melisa Şenolsun) bir gün hiç görmediği annesinin Suriye'de olduğunu öğrenmesiyle başlıyor. Annesinin hayatta olduğunu öğrenen Rüya için işgal altındaki köye girmenin tek yolu Boran'la (Nick Xhelilaj) sahte bir evlilik yapmak. O güne kadar babasının dizinin dibinden ayrılmayan Rüya bu tehlikeli yolculuğa çıkmayı kafasına koyar. Ve yolu, altı yıl sonra ilk kez evine dönen Yusuf'la (Şükrü Özyıldız) kesişir. Suriye'deki annesini ararken Antakya'da kalabalık bir ailenin ve bambaşka bir maceranın içinde bulur kendini. İçine düştüğü tehlikeli maceranın baş mimarı, karanlık yönünü hiç bilmediği Atmaca lakaplı babasıdır. Dizinin fagmanı yayınlandı.(1)

Nefes Nefese dizisi ilk bölümü 1 Ağustos Çarşamba günü Star TV'da.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 (1) https://www.youtube.com/watch?v=1O_eV42meR8

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..