Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (25 - 31 Aralık 2017) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (25 - 31 Aralık 2017) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  26 - 31 Aralık 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 31 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Hayat Sırları, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Kalp Atışı, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Dostlar Mahallesi, Kalk Gidelim, Çocuklar Duymasın, Dolunay ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Diriliş Ertuğrul 100.bölümü yayınlandı. 16,73 reyting puanı ile yine ilk sıradaki yerini aldı. Total'in 10.sırasında Star Tv’nin ‘Ufak Tefek Cinayetler’ dizisi 10.bölümünde aldığı 6,64 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında,  bu hafta Diriliş Ertuğrul 100. bölümünde aldığı 20,68 puanla AB'nin birinci sırada yer aldı.. Star Tv'nin "Fazilet Hanım ve Kızları" dizisi AB'de aldığı 6,45 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul  100.Bölüm (TRT1)............................16,73 - 35,23

2.Söz 27.Bölüm (Star Tv)...............................................10,66 - 23,14

3.Çukur 10.Bölüm (Show Tv)..........................................9,60 - 20,98

4.Arka Sokaklar 463.Bölüm (Kanal D)...........................9,24 - 19,82

5-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 86.Bölüm (Atv)...8,77 - 19,17

6.Yeni Gelin 10.Bölüm (Show Tv)...................................7,97 - 17,91

7.Bizim Hikaye 16.Bölüm (Fox Tv).................................7,83 - 17,65

8.Aşk ve Mavi 47.Bölüm (Atv)........................................7,09 - 15,34

9.Kadın 10.Bölüm (Fox Tv).............................................6,77 - 14,94

10.Ufak Tefek Cinayetler 10.Bölüm (Star Tv).................6,64 - 15,06

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 100.Bölüm (TRT1)..............................20,68 - 41,09

2.Çukur 10.Bölüm (Show Tv)...........................................10,39 - 23,19

3.Vatanım Sensin 39.Bölüm (Kanal D).............................9,91 - 23,75

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 86.Bölüm (Atv).....9,07 - 19,69

5.İstanbullu Gelin 31.Bölüm (Star Tv)..............................8,75 - 20,38

6.Ufak Tefek Cinayetler 10.Bölüm (Star Tv).....................8,72 - 19,52

7.Söz 27.Bölüm (Star Tv)...................................................7,86 - 17,45

8.Payitaht Abdülhamit 31.bölüm TRT1)............................7,84 - 18,10

9.Kadın 10.Bölüm (Fox Tv)................................................6,87 - 14,95

10.Fazilet Hanım ve Kızları 29.Bölüm (Star Tv)................6,45 - 15,50

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in iddialı sevilen dizisi her hafta olduğu gibi haftanın dizileri arasında AB'de aldığı 20,68 reyting puanı ile 1. sırada yer alıyor.

100.Bölüm Özet: Nikea’dan gelen Tüccar Niko ve Bizans askerî kafilesini basan Ertuğrul, onların kılığında kaleye girip fethi başlatmak için hazırlanmıştı. Hazırlıklar tamamlanıp harekete geçmek üzereyken Yağız Alp, Gündüz’ün kaçırıldığı haberini getirmişti. Ertuğrul, Gündüz’ün kaçırılması üzerine ne yapacak? Kaleye fetih hareketini erteleyecek mi? Gündüz’ü kurtarmak için nasıl bir plan yapacak? Gündüz kurtulabilecek mi? Titan’ın Gündüz’ü obadan kaçırıp kaleye getirmesine sevinen Ares, Gündüz’ün kendinden beklenmeyecek bir hamleyle gözüne taşla vurması sonucu gözünden yaralanmıştı. Ares’in gözü kör mü olacak? Ares, Gündüz’e karşı nasıl bir tavır gösterecek? Gündüz’ü kaçırdıktan sonra Ertuğrul’a karşı yeni hamleleri ne olacak? Gündüz’ü elinde tutup planladığı gibi bundan sonra bir şövalye olarak yetiştirebilecek mi? Bahadır Bey, Sancar ve dağdaki alplarıyla beraber Çavdar Obası’nı ele geçirmek için harekete geçmiş, kendilerini takip edip planlarını öğrenen Kırca’yı da öldürmüştü. Bahadır Bey obayı ele geçirmek için ne yapacak? Turgut ve Aslıhan, Bahadır Bey’e mani olabilecek mi? Bu kalkışma, Çavdar Obası’nda ne gibi gelişmelere sebep olacak?

Sultan Alaeddin’e sarayda hainler olduğunu, Turgut ve Aslıhan’ın zehirlenler ile kendisini zehirleyenlerin de bu hainlerle bağlantılı olduğunu söyleyen Emir Saadeddin, bunları bulup ifşa etmek için sultandan mühlet ve yetki almıştı. Ertuğrul’un bütün bildiklerini sultana anlatacağını düşünen ve hayatının tehlikede olduğunun farkında olan Emir Saadeddin, Sultan Alaeddin’i öldürmek için harekete geçmişti. Emir Saadeddin, sultanı öldürmek için ne gibi planlar yapacak? Bunun için kimlerle temas kuracak? Ertuğrul’la sultanın buluşmasını engelleyebilecek mi? Yoksa planında başarısız olup bütün oyunları açığa çıkacak mı? Gündüz’ün acısı, Kayı Obası’nda ne gibi bir tesir uyandıracak? Yüreğine evlat acısı düşen Halime ne yapacak? Ertuğrul, Gündüz’ü obaya getirebilecek mi?
 

2.SÖZ : Star Tv’nin sevilen dizisi Söz 27.bölümünde Total’de aldığı 10,66 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada yer alıyor.

Yavuz, gerçekle yüzleşiyor...
F16’ların hedefinde Hatice’yi bulan Yavuz zor bir karar vermek zorundadır. Diğer tarafta ise TİM sınır kapısına yaklaşan intihar bombacılarını etkisiz hale getirmek için büyük bir risk alacaktır.

Tüm bunlar olurken mühendis Yücel Ertürk Büyükelçinin adamları tarafından kaçırılır. Uçaklarımızın kontrolüne sızmayı amaçlayan Büyükelçi, Çolak için güvenli bir yol hazırlamaya çalışmaktadır. Çolak ise topladığı yüzlerce adamıyla sınırı geçmek için hazırlık yapmaktadır.

Yücel Ertürk’ü kurtarmak için yola çıkan Yavuz ve Tim, Çolak’ın yarattığı tehdidi önlemek için zamana karşı mücadele verecektir. Yavuz ise operasyonunun sonunda hiç beklemediği bir gerçekle yüzleşecektir.

 

3.ÇUKUR : Show Tv'nin mafyavari dizisi Çukur bu hafta AB'de aldığı 10,39 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sırada yer aldı.

Çukur'un 10. bölümünde Yamaç, Sena ve Serdar namlunun ucundadır. İçlerinden biri vurulur, ama hangisi? Nefeslerin tutulduğu bu esnada Koçovalı kadınlarını da büyük bir tehlike beklemektedir. Serdar’ın adamları İdris’in evine baskın düzenler. Sultan ve diğer kadınları kaderi, o sırada karşılarına çıkan Vartolu’nun elindedir. Celasun için hayatını tehlikeye atan Karaca’nın durumu kritiktir. İyice köşeye sıkıştığını hisseden ve öfkesinin bedelini Serdar’a ödetmeye karar veren Selim ise Yamaç karşısında zor anlar yaşar. Tansiyonun gittikçe yükseldiği sırada Baykal’ın Yamaç’ı köşeye sıkıştırmak için attığı hamle, Yamaç’ı hayatının en zorlu kararlarından biriyle karşı karşıya bırakacaktır.

 

4.VATANIM SENSİN: Kanal D'nin "Vatanım Sensin" AB'de aldığı 9,91 reyting puanı ile 4.sıraya yükseldi.

Vatanım Sensin 39. Bölümde İsmet Paşa’nın İzmir’e gelişiyle, Milli Mücadele adına yeni kararlar alınıyor!

Ankara Hükümeti’nin düzenli orduya katılması için davet gönderdiği Dağıstanlı bu teklifi reddetmişti. Üstelik Dağıstanlı’ya, Ankara’ya kadar eşlik edecek askerleri de kendi ordusuna dahil etmişti. Bu hadise Ankara Hükümeti tarafından hoş karşılanmaz. İsmet Paşa, İzmir’e gelir ve Cevdet ile görüşür. Amaçlarının yalnızca savaş kazanmak değil, aynı zamanda fikir inşa etmek olduğunu dile getiren İsmet Paşa, Milli Mücadele’de bunun Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde olacağını ifade eder.

Öte yandan Azize’nin İzmir’de görülmesi, Spiros’u harekete geçirir. Azize ve bebeğinin başına gelenleri Cevdet’e anlatmaya karar veren Spiros, karşısında Charles Hamilton’ı bulur. Hamilton, Milli Mücadele için buna engel olmaya çalışır.

İzmir’deki kargaşa giderek artmaya başlar. Artık hiç kimse kendisini güvende hissedememektedir. Yapılan baskınlar artarken Hilal’i de büyük bir tehlike beklemektedir.

 

5.ARKA SOKAKLAR : Kanal D'nin uzun soluklu dizisi Total'de aldığı 9,24 reyting puanı ile 5.sıraya geriledi.

29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlanan Arka Sokaklar'ın 463. yeni bölümünde; Bahar rehin alınıyor; Arda'nın durumu kritik!

Ekip, çocuk kaçıran Harun isimli bir kişiyi yakalamıştır. Harun'un son kaçırdığı çocuğun babası eski bir komandodur ve cezasını kendisi vermek ister. Harun hastaneden çıkarıldığı sırada acılı baba elindeki silahla ekibimize dert olur. Harun'u öldürmek üzere ateş ettiği sırada Arda vurulur. Ekipten Bahar ve Ali adamın peşine düşer. Bahar hastanenin kalorifer dairesinde bu adam tarafından yakalanır. Adam Bahar'ı rehin alır ve Harun ile takas yapmak ister. Bahar'ın hayatı tehlikededir!

Selin, üvey kardeşi Erdal'ın yaptıklarının ceremesini çekiyor. Mesut, Erdal'ın peşine düşer ve uyuşturucu satışının yapıldığı depodan çıktığını görür. Mesut, Erdal'ı yakalar ve sorguya çekilir. Fakat, onu içeri atacak delillere ulaşılamadığından serbest bırakılır. Dışarı çıkan Erdal borçları yüzünden sıkıntılı bir duruma düşünce Selin'den tekrar para ister. Selin, Erdal'a para vermeyi reddeder. Bunun üzerine mekandan çıkan Erdal, Selin'in arabasından silahını çalar. Bu silahla bir cinayet işler.

Hüsnü ve Gonca evlilik için büyük adımlar atar. Nikahtan bir gün önce Gonca kendi eşyalarını Çoban Ailesinin evine yerleştirmeye başlar. Hüsnü'nün çocukları bu hızlı geçişe hazır değildir. O an tepki göstermeseler bile rahatsızlıkları yüzlerinden okunur. Tekin, kesinlikle bu evliliğe karşıdır. Nikah günü gelir. Gonca heyecanlı bir şekilde hazırlık yaparken Hüsnü'den gelen bir mektup ile şok yaşar...

 

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON'DA YER ALAN DİZİLER :

Söz (Star), Çukur (Show) , Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Kadın Ufak Tefek Cinayetler (Star) ve  Bizim Hikaye (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv, Atv, Star Tv ve Show Tv 2 dizi. Kanal D ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 4 dizi. TRT1, iki dizi. Atv, Show Tv, fox ve Kanal D birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv Total'de 2 dizi ve AB'de 4 dizi ile Star Tv haftanın kanalı olmuştur.

 

GÜLİZAR (Kanal D) :

O3 Medya'nın yapımcılığını üstlendiği; Gülizar ve başarılı veteriner hekim Murat, farklı yönlere hareket etmek üzere olan iki ayrı treni beklerken yaşamları asırlık bir çiftlikte kesişecek iki gençtir. Gülizar dünya yıkılsa şarkı söylemekten vazgeçmeyecek, Murat kıyamet kopsa o kızı o  aleme yar etmeyecektir. Üstelik Gülizar düne kadar varlığını bilmediği bir ailenin ve dev süt ürünleri imparatorluğunun varisidir, Murat ise Gülizar’ın üvey kız kardeşi ile 16 yaşından beri sözlüdür ve çiftliğin belkemiğidir. Bu sevda çiftlikteki herkesin, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, yıllanan peynirlerin, saf tereyağların ve berrak derelerin ve yemyeşil çayırların bile huzurunu kaçıracaktır.

Oyuncular:

Farah Zeynep Abdullah (Gülizar), Berk Cankat (Murat), Ebru Cündübeyoğlu (Suzan), Şerif Sezer (Hayriye), Berkay Ateş (Fettah), Zuhal Gencer (Candan), Sevtap Özaltun (Mine), Berk Erçer (Tuğrul), Osman Alkaş (Veysel), Mahperi Mertoğlu (Şerife Abla), Ayşe Tunaboylu (Zemzem), Goncagül Sunar (Nazan), Gonca Cilasun (Muazzez), Emre Taşkıran (Teksoy), Pelin Abay (Fatoş), Sinem Yener (Perihan), Feriha Eyüboğlu (Şükriye), Baran Can Eraslan (Fuat)

Usta yönetmen Çağan Irmak yıllar sonra Gülizar ile televizyon ekranına geri dönüyor. Proje tasarımı, senaryosu ve yönetmenliği Çağan Irmak’a ait olan “Gülizar” ın etkileyici hikayesi yakında Kanal D ekranında izleyici ile buluşacak.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..