Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (26 Mart - 01 Nisan 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (26 Mart - 01 Nisan 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 26 Mart - 01 Nisan 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Yasak Elma, Siyah Beyaz Aşk, 8.Gün, Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Mehmed 'Bir Cihan Fatihi', Diriliş Ertuğrul, Sen Anlat Karadeniz, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Fi, Avlu (Yeni), Mehmetcik Kut'ül Amare, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar (final), Payitaht Abdülhamid, İnsanlık Suçu (Yeni), Masum Değiliz (Yeni), Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Kalk Gidelim, Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Jet Sosyete, Tehlikeli Karım ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz 10.bölümünde aldığı 16,85 reyting puanı ile bu haftada ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında Kanal D'nin "Mehmed "Bir Cihan Fatihi" dizisi aldığı 6,33 puanla yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta "Diriliş Ertuğrul" 112.bölümünde aldığı 17,49 reyting puanı ile AB'nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. Kanal D'nin "Vatanım Sensin" dizisi AB'de aldığı 6,48 puanla 10.sırada yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 10.Bölüm............................16,85 -  35,35

2.Diriliş Ertuğrul  112.Bölüm (TRT1)..............................13,90 - 29,23

3.Kadın 22.Bölüm (Fox Tv)............................................10,98 - 24,43

4.Çukur 22.Bölüm (Show Tv)..........................................10,06 - 18,92

5.Söz 39.Bölüm (Star Tv).................................................8,55 - 18,92

6.Arka Sokaklar 475.Bölüm (Kanal D)............................7,43 - 16,40

7.Bizim Hikaye 27.Bölüm (Fox Tv).................................7,42 - 16,79

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 96.Bölüm (Atv)...7,34 - 16,42

9.Savaşçı 38.Bölüm (Fox Tv)...........................................6,90 - 16,50

10.Mehmed 'Bir Cihan Fatihi' 2.Bölüm (Kanal D)..........6,33 - 13,51

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 112.Bölüm (TRT1)...............................17,49 - 37,88

2.Çukur 22.Bölüm (Show Tv)..........................................12,72 - 13,76

3.Sen Anlat Karadeniz 10.Bölüm (Atv)............................12,02 - 25,94

4.Kadın 22.Bölüm (Star Tv).............................................10,80 - 22,99

5.İstanbullu Gelin 43.Bölüm (Star Tv).............................9,17 - 20,94

6.Ufak Tefek Cinayetler 22.Bölüm (Star Tv)....................9,13 - 19,48

7.Mehmed 'Bir Cihan Fatihi' 2.Bölüm (Kanal D).............8,28 - 17,31

8.Payitaht Abdülhamid 44.Bölüm (TRT1).......................7,25 - 16,50

9.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 96.Bölüm (Atv)....7,08 - 15,22

10.Vatanım Sensin 50.Bölüm (Kanal D)..........................6,47 - 14,58

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in sevilen dizisi AB'de aldığı 20,07 reyting puanı ile bu hafta tekrar  1.sırada yer aldı, birinciliği Sen Anlat Karadeniz dizisinden geri aldı.

Ertuğrul, bir oyun kurarak Ahmet’in Kritos’u kurtarmasını sağlamış ve bu sayede Ahmet, Kritos’un güvenini kazanmıştı. Bu yüzden Kritos, Ahmet’i Köpek’in yanına elçi olarak göndermişti. Ahmet ise Köpek’in canını kurtararak onun da güvenini kazanmıştı. Günalp, Ertuğrul’un onu öldüreceğini düşünürken kendini onunla birlikte Söğüt’te bulmuştu. Köpek, Ertuğrul’un ipini çekebilmek için sultanı Ertuğrul’a karşı dolduruşa getirmeye çalışmış ve devlet erkanını da yanına almıştı. Bu sayede de Ertuğrul’un uç beyliğinin elinden alınması için sultana ferman imzalatmıştı. Aslıhan’ın ve beylerin Söğüt’e göçme konusundaki endişeleri ise artmıştı. Ertuğrul ve Kritos Söğüt’te karşı karşıya gelmiş ve Kritos, Ertuğrul’un eline geçmişti. Sonrasında saraydan gelen bir fermanla, Ertuğrul’un uç beyliğinin elinden alındığı ve Günalp’a verildiği anlaşılmıştı…

Ertuğrul, Köpek’in kendisine karşı çevirdiği oyunların üstesinden gelebilecek mi? Uç beyliğinin Ertuğrul’dan Günalp’a geçmesiyle, bu ikili arasındaki ilişki nereye varacak? Ahmet, Köpek’in yanında neler yapacak? Marya’nın akıbeti ne olacak?

Uç beyliğinin kaybedilmesinden sonra Kayı Obası’nda ahval ne olacak? Söğüt’e göçme hususunda Çavdarların tavrı ne olacak? Köpek’in gitgide artan nüfuzu, devleti tamamen ele geçirmesini sağlayacak mı? Günalp’ı Ertuğrul’a karşı kışkırtmayı başarabilecek mi? Köpek, Altunaba’dan sonra hedefine kimi alacak? Sultan Gıyaseddin’in Köpek’e karşı hamlesi ne olacak?

2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv'nin iddialı dizisi  bu hafta da 6.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total'de aldığı 19,25 puanla 2.sıraya geriledi.

Tahir gemileri yakar ve onun sevdiği kadına zulmeden ailesiyle hesaplaşır. Vedat zulmedince boğazına sarılmaktadır ama öz anası, abisi yapınca gitmekten başka çaresi kalmamıştır. Tahir'in daha fazla canı yanmasın diye burdan götürmek için ısrar ettiği Nefes'in ise aklını kurcalayan büyük bir soru vardır. Kaleli Konağı'nda, Asiye'nin grevi vardır.

Asiye, kaynanasını ve kocasını cezalandırmak için ev işleri boykotuna gider. Ancak Mustafa'nın bütün ailesine bir sürprizi olacaktır. Vedat ise Truva atı misali kullandığı Berrak'la, şimdiye kadar ilmek ilmek hazırlandığı planını devreye sokar. Nefes'i derinden sarsacak büyük plan, nihayet başlamaktadır.

 

3.ÇUKUR : Show Tv'nin fenomen dizisi bu hafta 19.bölümünde 3.sıradan 4.sıraya düştü. Haftanın dizileri arasında AB'de aldığı 12,73 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

Çukur'un 22. Bölümünde Vartolu’nun, Koçovalılarla birlikte Baykal’a oynadığı oyunun beklenmedik ve ağır bir bedeli olacaktır. Asıl mücadelenin yeni başladığı Çukur’da Yamaç ve İdris’i dişli bir düşman beklemektedir. Baykal’ı kurtarmak için Koçovalıların karşısına geçen Elvis yeni bir fırtınaya sebep olacaktır.

Aliço, Hale’nin intikamı peşinde koşarken geçmişi ile yüzleşecek, Nazım ise kırılan gururunu onarmak için kurduğu planı emin adımlarla ilerletecektir. Çukur’un yeni bölümünde gerilim doruk noktasına çıktı.

 

4.KADIN : Fox Tv'nin ilgi çeken dizisi Kadın, bir basamak yükselerek 4.sırada yer aldı. AB'de aldığı 11,90 reyting puanı ile haftanın dizileri arasına bu hafta 4.sırada yer alıyor.

Şirin ile yüzleşen Bahar ona karşı nefretle doludur. Şirin ise her zamanki gibi tüm soğukluğuyla Bahar’ın karşısındadır. Olanlardan sonra herkese karşı güvenini yitiren Bahar, etrafındakileri affetmemekte de kararlıdır. Sadece Bahar’ın iyiliğini istediği için susan Arif ise bunu daha fazla kabullenemez ve içindeki hisleri açıkça Bahar’a söyler. Bahar ve çocukların yaşadığını öğrenen Pırıl ise bir şekilde onları görmek ister. Ama Bahar hiç düşündüğü gibi bir kadın çıkmayacak ve Alp’i kaybetme korkusu daha da artacaktır.

 

5.İSTANBULLU GELİN : Star Tv’nin "İstanbullu Gelin" 43.bölümünde AB’de aldığı 9,17 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta 5.sırada yer alıyor.

Süreyya ile Dilara’nın arkadaşlığı sınavda!
Faruk, Fikret’in havayolu şirketi hamlesini öfkeyle karşılar. Bunun dışında Osman nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığı ile mücadele etmektedir. Adem’in annesi ile görüşmeyi reddetmesi Reyhan’ın Boranlara karşı öfkesini yükseltir. Süreyya ile Dilara’nın arkadaşlığı ise hala sınavdadır. Süreyya, Dilara yüzünden kendi gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalır. Süreyya İpek, Esra üzerinden kurduğu planı işletir ve amacına bir adım daha yaklaşır. Fakat bu sefer hiç beklemediği bir haber ile karşı karşıya kalacaktır.

İLK BEŞTE HER İKİ GRUPTA YER ALAN DİZİLER:

Çukur (Show), Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Mehmed 'Bir cihan Fatihi' (Kanal D), Diriliş Ertuğrul (TRT1) ve Sen Anlat Karadeniz (Atv) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv. 3 dizi. Atv ve Kanal D 2 dizi.  TRT1, Show ve Star Tv bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv AB'de 3 dizi.  Atv, TRT1 ve Kanal D 2 dizi. Kanal D 2 dizi. Show Tv bir dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv  Total'de  bir ve AB'de 3'er dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

Haftanın dizileri fire vererek devam ediyor. Boşalan yerler yeni dizilerle dolduruluyor.

Keyifli Seyirler...

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..