Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (27 Kasım - 03 Aralık 2017) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (27 Kasım - 03 Aralık 2017) En Çok İzlenen Dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  27 Kasım - 03 Aralık 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 36 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi reytingleri aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Kayıt Dışı (Final), Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin (Yeni), Diriliş Ertuğrul, Meryem, Hayat Sırları, Nerdesin Birader, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Kalp Atışı, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, İsimsizler, Kalk Gidelim, Savaşçı, Cennetin Göz Yaşları, Dolunay, Çocuklar Duymasın, Ver Elini Aşk ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’in Diriliş Ertuğrul, 14,79 reyting puanı ile bu hafta yine 97. bölümünde birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Show Tv'nin ‘Çukur’ dizisi 6.bölümünde aldığı 6,72 puanla 1o. sırada yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi  bu hafta 97 bölümde aldığı 17,33 puanla birinci sırada yer almıştır. Fox TV’in "Bizim Hikaye" dizisi AB'de aldığı 5,78 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

KAYIT DIŞI; ERKAN PETEKKAYA'dan erken veda:

Pazartesi akşamlara ekranlara gelen Erkan Petekkaya'nın "Kayıt Dışı" 8.bölümde bu hafta final yaptı. Erkan Petekkaya'nın dizisi yanılmıyorsam ilk defa erken final yaptı. AB'de (1,75 - 3,99)  27.sırada, Total'de (1,37 - 3,02) 41.sırada yer aldı. Ekranlara veda etti.

Kanal D'nin "Ver Elini Aşk" dizisi de bu hafta final yapan diziler arasında yer aldı. AB'de 19.sırada, Total'de 33.sırada yer aldı.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 97.Bölüm (TRT1)..............................14,79 - 31,34

2.Söz 23.Bölüm (Star Tv)..............................................11,62 - 24,93

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 82.Bölüm (Atv)..9,91 - 21,42

4.Arka Sokaklar 459.Bölüm (Kanal D)...........................7,83 - 16,63

5.Savaşçı 23.Bölüm (Fox Tv)...........................................7,52 - 17,46

6.Bizim Hikaye 12.Bölüm (Fox Tv).................................7,16 - 16,12

7.Aşk ve Mavi 43.Bölüm (Atv)........................................6,95 - 15,17

8.Ufak Tefek Cinayetler 6.Bölüm (Star Tv)...................6,80 - 14,84

9.Kanatsız Kuşlar 24.Bölüm (Atv).................................6,73 - 15,78

10.Çukur 6.Bölüm (Show Tv).........................................6,72 - 14,74

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 98.Bölüm (TRT1)...............................17,33 - 35,67

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 82.Bölüm (Atv)...10,40 - 22,22

3.Ufak Tefek Cinayetler 6.Bölüm (Star Tv)....................10,31 - 22,19

4.İstanbullu Gelin 27.Bölüm (Star Tv).............................9,84 - 22,01

5.Vatanım Sensin 35.Bölüm (Kanal D)............................9,53 - 23,21

6.Söz 23.Bölüm (Star Tv).................................................8,86 - 17,78

7.Çukur 6.Bölüm (Show Tv)............................................8,45 - 19,23

8.Payitaht Abdülhamit 27.bölüm TRT1).........................7,64 - 17,21

9.Siyah Beyaz Aşk 7.Bölüm (Kanal D).............................6,91 - 15,36

10.Bizim Hikaye 12.Bölüm (Fox Tv)................................5,78 - 14,02

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1'in reyting rekortmeni dizisi bu hafta ekranlara gelen 97. bölümünde, haftanın dizileri arasında yine tekrar 17,33 puanla birinci sırada yer almaya devam ediyor.

97.Bölüm Özet: Obaya dönen Ertuğrul, Hanlı Pazar’a gidip satışı durdurmuş ve Dündar’ın aldığı göç kararını da bozarak Kayıları gene eski düzenine kavuşturmuştu. Sultan’ın fermanıyla uç beyliği alametlerini Oğuz beylerinin önünde Emir Saadeddin’in elinden almıştı. İlk iş olarak satışı bozduğu esnada kendisine kılıç çeken ve iki Çavdar alpının ölümüne sebep olan Bahadır Bey’in oğlu Sancar’ı sürgün etmişti. Sultan tarafından tam yetki verilen Ertuğrul’un bundan sonraki hamleleri ne olacak? Kendisine tuzak kuranın Ares olduğunu Ares’e söyleyecek mi? Karacahisar Kalesi’ni fethedebilecek mi? Sultan tarafından Konya’ya çağırılan Emir Saadeddin’in bundan sonraki planı ne olacak? Tekfur Ares ile ittifakı devam edecek mi? Bahadır Bey’e karşı tavrı ne olacak? Ertuğrul’un Karacahisar Kalesi’ni fethetmesini engellemeye çalışacak mı? Ares, Ertuğrul’dan tuzak meselesini öğrenebilecek mi? Ertuğrul’a dostluk elini mi uzatacak yoksa savaş hazırlıklarına devam edip taarruza mı geçecek? Tehlikeli savaşçı Titan’a ne görevler verecek? Aslıhan, amcası Bahadır Bey ile olan beylik çekişmesinde onu yenebilecek mi? Bahadır Bey, Ertuğrul’un gelişinden ve oğlunun sürgün edilişinden sonra ne yapacak? Dündar’ın sürgün edilip ona destek veren beylerin beylikten azledilmesinden sonra Kayı obasında yeni düzen nasıl olacak? Yeniden Ertuğrul’un gölgesine giren Kayıları bundan sonra neler bekliyor?

 

2.SÖZ : Star Tv’nin sevilen dizisi Söz 23.bölümünde Total’de aldığı 11,62 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da yine 2.sırada yer aldı.

Bahar tetikçiyle karşı karşıya...
Bataklıktaki köylüleri çıkarmak için canları pahasına mücadele eden Tim için tehlike henüz geçmiş değildir. Hiç beklemedikleri bir anda ölümün eşiğine geleceklerdir.

Tetikçi ile baş başa kalan Bahar ise ondan kurtulmanın bir yolunu aramaktadır. Yavuz’u da bu durumdan haberdar etmesi ile Tim ve Tetikçi karşı karşıya gelir. Yavuz ise Tetikçinin kendisi ile ilgili büyük bir sırrı sakladığından habersizdir.

Bir türlü haber alınamayan Hafız, herkesten habersiz, uzun bir yolculuğa çıkarken, Erdem’e gelen bir istihbarat ile Tim, sınır ötesindeki büyük bir operasyon için hazırlıklara başlar.

Büyük planın en önemli iki ismi Agâh ve Çolak sözde yeni devletin yol haritasını çıkarmak üzere yabancı güçlerle bir araya gelir. Yavuz önderliğindeki Tim toplantı yerini bulabilecek midir?

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin Salı akşamları ekranlara gelen macera dizisinin 82.bölümünde Total’de aldığı 10,40 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da 3.sırada yer aldı.

"Ailemden birinin bile başına bir şey gelirse önce seni öldürürüm!"

Hızır Çakırbeyli hastane dönüşünde Mürsel'in tuzağına düşmüş, Ünal Kaplan'ın yardımı sayesinde bu tuzaktan sağ kurtulmayı başarmıştır. Yaraladığı Mürsel'in ölüm haberini almadan rahat edemeyecek olan Hızır, pimi çekilmiş bir bomba gibi patlayacağı yeri arar. Yaptığı iyilikle hayatını kurtaran Ünal'ı dahi tehdit etmekten geri kalmaz.

Yaşar da içerden, dışarıdakilerin güvenliğini sağlamak için çabalamaktadır. Kimsesiz dostları sayesinde edindiği bilgileri Tipi'nin yakınlarıyla paylaşacak, Mürsel'e bir adım daha yaklaşmalarını sağlayacaktır. Herkesin ortak derdi haline gelen kara bela ortadan kalkmadan kimse rahat uyumayacaktır.

Kızının katillerini bulmayı kendine takıntı haline getiren Meryem ise bunu başarana kadar eylemlerine devam etmekte kararlıdır. Planları dahilinde Hızır Ali ve Selda'yı nişanlamak istemesi, Hızır için bardağı taşıran son damla olacaktır...

 

4.UFAK TEFEK CİNAYETLER: Star Tv'de oynayan "Küçük Kadınlar" dizisini anımsatan Ufak Tefek Cinayetler, AB'de aldığı 10,31 puanla 4.sırda yer alıyor.

Oya'nın muhteşem dönüşü...

Harekete geçme vakti! Oya geri döndü, yerleşti. Şimdi Sarmaşık'ın kızlar grubuna bombayı atıyor. Yıllardır bozulmayan şer birliğini, bir gecede bozuyor Oya. Arzu, Merve ve Pelin ayrı taraflara savrulup, düşman oluyorlar birbirlerine. Pelin, Merve kapışması görülmeye değer. İkisi de birbirini Sarmaşık'tan dışlatma peşinde. Bir de işin içine Burcu girince, hepten karışıyor ortalık! Arzu diğer yanda, nihayet evini elinde tutabilmek için harekete geçiyor. Arzu'yu pasif ve aptal sananlar için şok edici günler başlıyor.

 

5.İSTANBULLU GELİN : Star Tv'nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin bu hafta AB'de aldığı 9,84 reyting puanı ile yine 5.sırada yer alıyor.

Öğrendiği büyük sır Esma'yı harekete geçiriyor!
Faruk ve Süreyya'yı büyük bir sürpriz bekliyor

Gün yüzüne çıkan tehlikeli gerçekle şok olan Esma iki koldan harekete geçer. Yeni öğrenilen bir gelişme Süreyya ve Faruk arasında büyük gerilim yaşanmasına sebep olur. Süreyya, Faruk’u zor bir durumla yüzleşmek zorunda bırakır. Arka arkaya aldığı umulmadık darbelerle sarsılan Adem kritik seçimlerin eşiğine gelir. Akif ve Senem kalkıştıkları işte çetin bir mücadele verirler. Gün sonunda gerçekleşen bir buluşma hem Faruk’ta hem de Süreyya’da soğuk duş etkisi yaratacaktır.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Söz (Star), Çukur (Show) , Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Ufak Tefek Cinayetler (Star), Diriliş Ertuğrul (TRT1) ve Bizim Hikaye (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: ATV 3 dizi. Fox ve Star 2 dizi. TRT1, Show ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 3 dizi. TRT1 ve Kanal D ikişer dizi. Atv, Fox ve Show Tv birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı;   Star Tv Total'de 2 dizi ve AB'de 3 dizi ile bu hafta da, haftanın kanalı olmuşlardır.

 

ÇUKURDERE (Fox Tv) :

Pastel Film'in (Yaşar İrvül - Efe İrvül) yapımcısı olduğu, Hamdi Alkan'ın yönetmenliğini yaptığı, Fox Tv'nin  Çukurdere dizisinin senaryosunu Can Sinan yazıyor.

Oyuncular: Furkan Palalı, Su Kutlu, Cihan Ünal, Ahu Sungur, Ayşegül Günay, Meral Çetinkaya, Murat Daltaban, Bala Atabek, Anıl İlter, Rıdvan Aybars Düzey, Dilhan Aras, Elif Gizem Aykul, Oral Özer, Rozet Hubeş, Funda Eskioğlu, Tahsin Lale, Bulut Akkale, Cansu Kurgun, Sekvan Serinkaya, Fahri Öztezcan, Binnaz Ekren, Elif Akdemir, Halil Demir, Poyraz Saygılı, Tuğçe Çelik, Anıl Yıldız, Ebru Emre

Konusu : Çukurdere de büyüyen Damla yanında büyüdüğü Maksude’nin yanında evlatlık gibi değil evin hizmetçisi gibi yaşam sürmektedir. Günler umutsuzluk ve yoksulluk içinde geçerken, bir gün kapılarını Yiğit adında genç bir avukat çalar. Anne ve  babasının kim olduğunu bilmeyen Damla’ya dedesinin ülkenin sayılı zenginlerinden Azim Sancaktar olduğunu ve kendisine yeni bir hayat vermek istediğini söyler. Ancak Yiğit sadece Damla’ya bambaşka bir dünyanın kapılarını aralamayacak ona aşık olacaktır.

Fox Tv'nin yeni dizisi, 2018 Ocak ayı başında ekranlarda olacaktır.

Görünüşe göre 2017 dizilerinde yaprak dökümü devam ediyor. 2018 yılında yepyeni diziler ekranlarınızda olacak.

 

Yüzünü ekranlarda eskittiren Çağatay Ulusoy 2018'de büyük çıkış yapacak

Benim merakla beklediğim Çağatay Ulusoy'un Netflix'in Türk dizisi "Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi" 2018'in Dünya ülkelerinin flaş dizisi olarak ekranlara gelecek!

 

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..