Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen haftanın (30 Mayıs - 5 Haziran 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen haftanın (30 Mayıs - 5 Haziran 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 30 Mayıs - 5 Haziran 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

TRT1'in Diriliş Ertuğrul bu hafta 60.bölümü ile Total'de aldığı 8,77 reyting puanı ile 1.sıradaki yerini aldı. Total'nin 10.sırasında ise, Star Tv'nin Kiralık Aşk dizisi 4,40 reyting puanı ile yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında 12,62 ile Total'de olduğu gibi Diriliş Ertuğrul dizisi yer aldı. AB'de 1o.sırasında ise, 4,03 ile Star Tv'nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi yer almıştır.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, bu hafta 7.bölümünde Total'de 4,03 puanla 3.sırada yer aldı. AB'de ise hayli gerilerde 10.sırada yer almıştır.

Fox Tv'nin 3 sezondur devam eden Karagül, nihayet önümüzdeki Cuma günü 125.bölümü ile final yapıyor. Bu hafta Total'de Arka Sokaklar'ın ardından 3.sırada yer aldı.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D'nin Hayat Şarkısı 17.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Tutulan dizi bu hafta tekrar haftanın ilk 5 dizisi arasında yer aldı.

Tatlı İntikam 11.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Total'de ve AB'de Cumartesi dizilerinde ilk sırada yer aldı. Star Tv'nin yeni dizisi Hanım Köylü bu hafta hayli gerilerde kaldı.

Star Tv'de ekranlara gelen Ay Yapım'ın sevilen dizisi Kara Sevda, bu hafta AB'de ilk ona giremedi. Total grubunda ise 7.sırada yer aldı. Sürprizlerle yeni bölümleri devam ediyor.

Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir'in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 4 haftadır devam ediyor. Reytinglerde bu hafta toparlandı. AB'de 4,60 puanla ilk onu 5.sırasında yer almayı başardı.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 60.Bölüm (TRT1)...............................8,77 - 22,97

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 38.Bölüm (Atv)..7,44 - 20,03

3.Kırgın Çiçekler 48.Bölüm (Atv)..................................7,14 - 19,49

4.Arka Sokaklar 404.Bölüm (Kanal D).........................6,90 - 19,29

5.Karagül 124.Bölüm (Fox Tv)......................................5,44 - 15,07

6.Kurtlar Vadisi Pusu 298.Bölüm (Kanal D)................5,22 - 14,85

7.Kara Sevda 33.Bölüm (Star Tv)..................................5,12 - 13,83

8.Paramparça 68.Bölüm (Star Tv)...............................5,08 - 13,69

9.Hayat Şarkısı 17.Bölüm (Kanal D)............................4,75 - 13,35

10.Kiralık Aşk 49.Bölüm (Star Tv)...............................4,40 - 12,18

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 60.Bölüm (TRT1)...............................12,62 - 31,92

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 38.Bölüm (Atv)...6,68 - 17,75

3.Hayat Şarkısı 17.Bölüm (Kanal D)...............................5,56 - 15,30

4.Kırgın Çiçekler 48.Bölüm (Atv)...................................4,93 - 12,13

5.Hayatımın Aşkı 4.Bölüm (Kanal D)............................4,60 - 13,02

6.Kiralık Aşk 49.Bölüm (Star Tv)...................................4,59 - 13,50

7.Tatlı İntikam 11.Bölüm (Kanal D)................................4,55 - 15,41

8.Paramparça 68.Bölüm (Star Tv).................................4,34 - 12,13

9.Kördüğüm 22.Bölüm (Fox Tv)....................................4,07 - 12,88

10.Muhteşem Yüzyıl Kösem 29.Bölüm (Satar Tv)........4,03 - 12,49

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1.Diriliş Ertuğrul : Bu hafta her iki kategoride ilk sıradaki yer aldı. 60.bölümünde AB'de aldığı 12,62 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yerini aldı. Diriliş “Ertuğrul”un 60.Bölümünde Ertuğrul, Noyan’ı yakalayarak bir kez daha Saadettin Köpek’in oyununu bozmuştur. Ertuğrul, Noyan’ı öldürmediği gibi, Turgut’un öldürmesine de izin vermez. Bu karara öfkelenen Turgut, hem Ertuğrul’un yanından hem de obadan ayrılmıştır. Ertuğrul ise Noyan’ı öldürmeyerek, Saadetin Köpek’le olan işbirliğini ortaya çıkarmak niyetindedir. Diğer yandan Noyan ve Boğaç’ın Ertuğrul’un eline geçtiğini öğrenen Saadetin Köpek, telaşlanır. Noyan ve Boğaç’ın konuşması, bütün yaptıklarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.

dirilis-ertugrul-60-bolu

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca'nın fenomen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta da Total'de aldığı 7,44 ile 2.sırada yer alıyor.

Hızır, Nazlı'ya kestiği ceza sonucunda kucağında bebeğiyle kalakalır. Bir sonraki hamlesi Meryem için sürpriz olacaktır. Yavaş yavaş aşkını kaybettiğini düşünen Nazlı, bebeğinin de elinden alınmasından sonra ne yapacağını bilemez. Hızır'ın affı ise kolay olmayacaktır. İşlerin daha da sarpa sarmasına neden olacak atak ise Meryem'e karşı bitmek bilmeyen nefretiyle Nurten'den gelir. Toprak'ın intikam hırsıyla dolu yeğeni Hakan vakit kaybetmeden planlarını teker teker uygulamaya başlar. Alparslan'ın düştüğü tuzakla bu davanın ilk kanı dökülecektir.

E.D.H.O.38.BÖLÜM

 

3.Kırgın Çiçekler : Bu hafta Total'de aldığı 7,14 reyting puanı ile bu hafta 3.sırada yer aldı.

Eylül, gergin bir şekilde mahkemeyi beklerken bütün arkadaşları onu desteklemektedir. Serkan, mahkemede Eylül'e şahitlik yapması için Nazan'dan yardım ister. Köşeye sıkışan Kemal, kendini kurtarmak için planlar yapar. Eylül'ün Kemal'i mahkemeye verdiğini öğrenen mahalle halkı Kemal ve Mesude'ye düşman olur. Defne, tiyatro oyununda rolünü kapmak için Songül'ü Eylül'ün Kemal tarafından taciz edildiğini okula yaymakla tehdit eder. Meral, İhsan'ın silahını ele geçirerek gözünü karartır. İhsan'ı öldürmek üzere yanına gider.


kirgin-cicekler 48.BÖLÜM

 

4.Arka Sokaklar : Kanal D'nin gedikli dizisi Arka Sokaklar bu hafta da ilk beşte tekrar yer aldı. Total'de aldığı 6,90 reyting ile 4.sıradaydı.

Azmi, Erdal ve Haldun’u karşısına almış, Tarık’ın hem kendisini atlatması hem de Efsun’un kurtarılması ile ilgili tüm öfkesini kusar. Yolda örgüte giden tırın şoförünün polisle iş birliği içerisinde olduğunu öğrenirler. Azmi hemen örgüte haber verilmesini ve gerekli önlemin alınmasını ister. Ali’nin içerisinde olduğu artık tehlikededir.

arka-sokaklar-404-yeni

 

5.Hayat Şarkısı : Bu hafta Hayat Şarkısı, beşinciliği Kara Sevda'nın elinden aldı. Total'de aldığı 5,56 puanla 5.sıraya tekrar yerleşti.

Filiz, Nurgül ve Mahir; Hülya ve Kerim ile karşılaşmıştır. Hem ablasının desteği hem de miras yoluyla sahip olduğu servet Filiz’in özgüvenini yükseltmiştir. Filiz’i Almanya’da bir klinikte sanan Kerim ile Hülya, bu karşılaşmada şaşkına dönerler. Mahir hem bu gelişmeleri Hülya ile paylaşmamıştır hem de Hülya’ya uzak, mesafeli bir tavır sergilemiştir. Hülya, büyük bir endişeye kapılır, Mahir taraf mı değiştirmiştir?

hayat-Şarkısı-17.-bölüm

Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv ve Kanal D 3'er dizi. Atv 2 dzi. Trt1 ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Kanal D 3'er dizi. Atv 2 sizi. TRT1 ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Kanal D ve Star Tv, Hem Total, hem de AB'de yer aldıkları 3'er dizi ile haftanın birinciliğini paylaşmışlardır.

 

Bu hafta, Star Tv'nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB'de kendi gününde 4,03 ile gecenin 3.sırasında yer aldı. Total'de 12.sırada... Bu tarihi dizi 30.Bölümde sezon finali yapacak. Eylül 2016'da 2.sezon da devam edecek.

Önümüzdeki Haziran içinde ekranlara gelecek yaz dizileri şöyle. Show Tv; Aşk Laftan Anlamaz. Kanal D; Bodrum Masalı, Star Tv; Yüksek Sosyete, Şahane Damat. TRT1; Hangimiz Sevmedik, Atv; Rengarenk. Fox Tv; Hayat Sevince Güzel.

Daha sonra yeni yaz dizileriyle ilgili bir yazı hazırlayacağım.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..