Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '18

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (30 Temmuz - 5 Ağustos 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Geçen Haftanın (30 Temmuz - 5 Ağustos 2018) En Çok İzlenen Dizileri!
 

Geçen hafta sadece 9 dizi ekranlardaydı. Bu yaz günlerinde bütün sezon dizileri yaz tatilinde. Ağustos ayı sonlarında ve Eylül ayı içinde ekranlardaki yerlerini alacaklar.

TNS ölçümlerine göre 30 Temmuz – 5 Ağustos 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 9 dizi arasında, Total’de ve AB’de öne çıkan dizilerin durumunu anlatacağım.

Erkenci Kuş (Star Tv), Darısı Başımıza (Show Tv), Kalbimin Sultanı (Star Tv), Masum Değiliz (Atv), Meleklerin Aşkı (Show Tv),  4N1K (Fox Tv), Kalk Gidelim (TRT1),Elimi Bırakma (TRT1) ve Nefes Nefese (star Tv)  dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLER
Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

GEÇEN HAFTA TOTAL'DE EN ÇOK İZLENEN DİZİLER:
1.Erkenci Kuş 6.Bölüm (Star Tv).........................................8,88 - 14,87
2.Meleklerin Aşkı 5.Bölüm Show Tv)..................................4,77 - 17,02
3.4N1K 5.Bölüm (Fox Tv)....................................................4,16 - 14,40
4.Elimi Bırakma 3.Bölüm (TRT1).......................................4,06 - 13,56
5.Kalk Gidelim 31.Bölüm (TRT1)........................................5,04 - 20,19
6.Ege'nin Hamsisi 3.Bölüm (TRT1)....................................3,87 - 13,68
7.Nefes Nefese 1.bölüm (Star Tv)........................................3,70 - 14,07
8.Darısı Başımıza 5.Bölüm (Show Tv)................................2.49 - 8.90
9.Masum Değiliz (Atv) 6.Bölüm.........................................0,57 - 4,56

AB’DE SIRALAMA :
1.Erkenci Kuş (Star Tv) 5.Bölüm.............................................8,87 - 29,35
2.Kalk Gidelim (TRT1) 31.Bölüm............................................5,04 - 20,39
3.Nefes Nefese 1.bölüm (Star Tv)............................................4,58 - 18,10
4.Egenin Hamsisi (TRT1) 3.Bölüm.........................................4,14 - 14,87
5.Meleklerin Aşkı (Show Tv) 5.Bölüm....................................4,08 - 15,02
6.Elimi Bırakma (TRT1) 3.Bölüm...........................................3,76 -12,17
7.4N1K (Fox Tv) 6.Bölüm........................................................3,09 - 11,63
8.Darısı Başımıza (Show Tv) 5.Bölüm....................................1,92 - 7,09

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri  yüksek olan Haftanın ilk 4 sıralaması :
ERKENCİ KUŞ
: Star Tv’nin yeni sevilen dizisi bu haftaki 6.Bölümünde Total'de aldığı 8,88 puanla birinci sıradaki yer alıyor.

Can’ın kadın derneği için çektiği, Sanem’in modellik yaptığı kampanya şehrin bilboardlarına asılmıştır. Sanem ve Can’ın aşkının sessiz sembolu olan bu bilboardlar Sanem’i de harekete geçirir. Sanem hislerini ne olursa olsun Can’a anlatmaya karar verir.

Mahallede ise bilboardlar yüzünden olay farklı şekilde karışır. Osman ve Sanem’i nişanlı zanneden Zebercet, Osman’ın bilboardları Sanem fotoğraflarıyla donattığını düşünerek Don Kişot edasıyla bilboardlara saldırır. Mahallede olaylar çığrından çıkar.

Motivasyon kampında Aylin’in kurduğu sinsi plan, Can’ın fotoğrafçılık kariyerini tehlikeye atacak kadar önemli sonuçlar doğurur. Can odasından fotoğrafları kimin çaldığının peşine düşer. Sanem o fotoğrafları bir tek Emre’nin gördüğünü bilmektedir. Sanem bugüne kadar kendisini kandırdığını anladığı Emre’nin sırrını saklayacak mı? Yoksa artık kartlarını açık oynayacak ve sevdiği adama her şeyi anlatacak mı?

2. KALK GİDELİM:  TRT 1'in kıdemli dizisi  Kalk Gidelim dizisinin 31.bölümü yayınlandı. 5,04 reyting puanı ille AB'de 4,77 puanla 3.sırada yerini aldı.

Mustafa Ali ve Nurcan evlilik yıldönümleri için köyden kalkıp gelenlerle küçük çaplı bir parti düzenlerken eve Meryem gelir. Beklenmedik bir misafir olan Meryem’in ev halkına, özellikle de Nurcan’a büyük bir sürprizi vardır. Nurcan, Meryem’in hamlesi sonucu kendini oldukça kötü hisseder. Nurcan kötü hissedince haliyle Mustafa Ali’ye de Nurcan’ı teselli etmek düşer. Seyfettin de kardeşinin ailesini bir arada tutmak için çabalarken Nurcan’ın bir isteği Mustafa Ali’yi oldukça zor durumda bırakır. Hacı Hüseyin ve Hatice İstanbul’a gelmişken Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret etmek ister. Bunu fırsat bilen Damat Halil ben götürürüm diye işe koyulur fakat yolda türlü musibetler peşlerini bırakmaz. Badegül, Dudu ve Cennet İstanbul’u gezmek isterler. Canberk ile Melisa kaçmayı planladığından ve Halim, Samim ve Şakir de bu kaçışa yardım edeceğinden kızlara çaktırmadan kaçırma planını işlerler. Her şey yolunda giderken Şakir başını derde sokacak bir hamle yapar.

3.MELEKLERİN AŞKI: Show Tv'nin yeni dizisi Meleklerin Aşkı, Total'de aldığı 4,77  puanla 3.sırada yer almıştır.

Meleklerin Aşkı’nın 5. bölümünde Yağmur, Melek’e aşkını itiraf edeceğini, onunla güzel günler göreceğini hayal ederken kendini psikopat bir abinin pençesinde bulmuştur. Yağmur içine düştüğü yanlış anlamadan bu sefer öyle kolay kurtulamayacaktır. Çünkü Mehtap’ın abisi, gözünü karartmıştır. Yağmur’la kardeşini baş göz edecektir. Evdeki herkes Yağmur’un, Hamdi’nin suyuna gitmesini, şimdilik onun söylediklerini yapmasını istemektedir. Fakat Yağmur bunu yapamaz. Çünkü her geçen saniye Melek’ten biraz daha uzaklaşmakta, aşkıyla arasına aşılmaz engeller girmektedir. Bütün ev halkı Yağmur’u, Hamdi’nin elinden kurtarmanın yollarını arar. Sonunda Hamdi bir şekilde ikna edilmiş, tehlike bir süreliğine de uzaklaştırılmıştır. Artık Yağmur’un kaybedecek vakti yoktur. Yeni bir tehlike ya da yanlış anlama baş göstermeden Melek’e aşkını itiraf edecektir. Melek, eve gelir gelmez onu dışarı çıkaracak ve Melek ne derse desin asla aşkından vazgeçmeyecektir. Yani Yağmur, amacına ilk defa bu kadar yaklaşmıştır. Ve fakat kader ağlarını örmeye devam etmiş, Melek’i çok büyük bir ikilemde bırakmıştır. Melek vicdanına yenik düşmüş,  eve;  herkesi ve her şeyi terk etme kararıyla gelmiştir. Yağmur, hayallerine adım atacağını sandığı anda Melek’i sonsuza kadar kaybetme gerçeğiyle karşı karşıyadır.

4.NEFES NEFESE : TRT1'in  yeni dizisi Elimi Bırakma, AB'de aldığı 4,67 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

Rüya Kıran (Melisa Şenolsun) o sabah Berlin'deki evinden Suriye'ye doğru yola çıktığında ölümü çoktan göze almıştır.

Aynı sabah, “bir daha dönmem,” diyerek ailesini terk eden Yusuf Alacan'ın (Şükrü Özyıldız) altı yıl sonra ilk kez Antakya'ya, baba evine döneceği gündür.

Yine o gün, Yusufların arazisinden Suriye'ye geçmeye çalışan kaçak bir konvoy yakalanmış, Mit görevlisi Selma Çelik (Şebnem Hassanisoughi) Atmaca lakaplı uluslararası büyük bir kaçakçının peşine düşmüştür. O akşam Yusuf ve Rüya'nın yolları Suriye sınırında çakışır.

Rüya karşıya geçebilmek için Boran'la (Nik Xhelilaj) buluşmaya, Yusuf ise arazideki sorun yüzünden kaçırılan babasını kurtarmaya gelmiştir. Yusuf'un tetiği çekmesiyle birlikte kıyamet kopar. Boran Yusuf'un babasını, Yusuf ise babasına karşılık Rüya'yı rehin alır. İkisinin de bilmediği, konvoyun sahibi Atmaca lakaplı uluslararası kaçakçının, Berlin'de çok sevilen bir lokantacı olan Rüya'nın babası Ayaz Kıran (Uğur Yücel) olduğudur.

 

HER İKİ GRUPTA İLK DÖRTTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta ilk dörtte yer alın 4 dizi de her iki kategoride yer alıyor.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Bu haftanın kanalı; TRT1  Total’de ve AB'de 3'er dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 Fragman: https://www.youtube.com/watch?v=1O_eV42meR8

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..