Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '19

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın Gözde Dizileri

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 11 - 17 Kasım 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 26 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER:

PAZARTESİ (4 Dizi): Çukur (Show Tv), Vuslat (TRT1),  Yasak Elma (Fox Tv), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (4 Dizi) : Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Kadın (Fox), Çocuk (Star Tv), Elimi bırakma

ÇARŞAMBA (4 Dizi): Afili Aşk (Kanal D), Kurşun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Benim Adım Melek (TRT1) PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv),

CUMA (4 Dizi) : Hercai (Atv), Arka Sokaklar (Kanal D), Payitaht Abdülhamid (TRT 1), Sevgili Geçmiş (Star)

CUMARTESİ (4 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Kalk Gidelim (TRT1),  Her Yerde Sen (Fox), Benim Tatlı Yalanım (Star Tv)

PAZAR (4 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Aşk Ağlatır (Show Tv), Kimse Bilmez (Atv).  

TOTAL'İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total'in ilk sırasında Taner Ölmez'in rakipsiz dizisi Mucize Doktor 10.bölümünde Total grubunda 14,69 puan ile ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında Fox Tv'nin "Yasak Elma" dizisi 6,78 puanla yer alıyor.  

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total'de olduğu gibi AB'nin ilk sırasında da 15,83 puanla "Mucize Doktor" yer alıyor.  10.sırada ise bu hafta Atv'in "Hercai" 4,98 puanla yer alıyor.  

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Geçen hafta yeni sezon dizileri ekranlarda birer birer yer almaya başladılar. Eski dizlerin seyredilen dizilerin yanına yeni diziler de girdiler.  Bu yeni 2019 - 2020 sezonunda da kıyasıya bir rekabet olacak gibi duruyor.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE

Total ilk 10 Girenler:

1. Mucize Doktor 10.Bölüm (Fox)......................................14,69

2. Çukur 3.Sezon 8.Bölüm (Show).....................................10,27

3. Bir Zamanlar Çukurova 44.Bölüm (Atv)…………….......10,00

4. Kuzey Yıldızı 10.Bölüm (Show Tv)..................................8,88

5. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 147.Bölüm (Atv).......8,58

6. Hercai 21.Bölüm (Atv)......................................................8,29

7. Kadın 71.Bölüm (Fox)......................................................7,80

8. Savaşçı 82.Bölüm (Fox Tv).............................................7,38

9. Arka Sokaklar 531.Bölüm (Kanal D)................................7,26

10. Yasak Elma 56.Bölüm (Fox Tv).....................................6,78

AB’de ilk 10 Girenler:

1. Mucize Doktor 10.Bölüm (Fox).......................................15,83

2. Bir Zamanlar Çukurova 44.Bölüm (Atv)…………….........9,89

3. Çukur 3.Sezon 8.Bölüm (Show).......................................9,66

4. Yasak Elma 56.Bölüm (Fox Tv)........................................7,35

5. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 147.Bölüm (Atv)........7,05

6. Kadın 71.Bölüm (Fox).......................................................6,52

7. Benim Adım Melek 8.Bölüm (TRT1).................................5,65

8. Kuzey Yıldızı 11.Bölüm (Show Tv)....................................5,53

9. Payitaht Abdülhamid 96.Bölüm (TRT1)............................5,44

10 .Hercai 21.Bölüm (Atv).....................................................4,98

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması:

1. MUCİZE DOKTOR (FOX Tv) : Dizinin 9.bölümünde AB'de aldığı 15,83 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer almaya devam ediyor.

 Ali patolojiye alınmaktan mutsuzdur. Nazlı onu cerrahiye döndürmek için elinden geleni yapar. Ama Ferman aldığı kararın dimdik arkasında durur, Ali'i cerahide istemez. 

Adil Hoca da başka bir şeyi amaçlayarak sessiz kalır. Bir hastanın ailesi Ali’yi ameliyatlarında isteyince beklenmedik bir cerrahiye dönme fırsatı doğar. Ancak her şeyden önce, hangi bölümde çalışırsa çalışsın, Ali’nin hayatla ilgili alması gereken bir ders vardır.

2. ÇUKUR (SHOW TV) : Bu hafta Çukur 3.sezon 8.bölümü ile haftanın dizileri arasında 2.sıraya yükseldi. Total grubunda 10,77 puan aldığını görüyoruz.   

Çukur 3. Sezonun 8. Bölümünde (75. Bölüm); Yaşanan sürpriz gelişmeler Yamaç, Selim ve Akın arasında büyük yüzleşmenin gerçekleşmesine neden olur. Yamaç’ın, Akın’ın aileden ve Çukur’dan tamamen kopmasına yol açan sözleri, Akın’da şok etkisi yaratır. Akın soluğu Kutay’ın karşısında alırken, onu kardeşi olarak gören Kutay, ihanetinin bedelini ağır öder ve onu yaralar. Azer, Fadik’i kurtaranın Yamaç olduğunu öğrenir. Selim, kızı Karaca’yı kurtarmak için Azer’in karşısına çıkar. Cumali, Murtaza’nın sadakatini sınarken, bu durum bazı güçlerin birleşmesine sebep olur. Aliço’yu kurtarmayı kafasına koyan Yamaç yeniden harekete geçer. Aliço ile Yavuz arasında yaşanan gergin dakikalar tansiyonu tırmandırırken, Vartolu ve Medet’in sonunda kavuşması ekran başındakileri hem duygulandırır, hem de güldürür. Yamaç’ın Aliço’ya ulaşır, onu babsının elinden kurtarır. 

Diğer taraftan Yamaç ile Nehir arasında yaşanacak sürpriz gelişmer olur, aşk duyguları kabarır. Yamaç Nehir'i ihtirasla öper ve bölüm burada biter.

3. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Haftanın dizileri arasında yer alan Bir Zamanlar Çukurova bu hafta da bir basmak gerileyerek 3.sırada yer alıyor. Total grubunda 10.00 puan aldığını gördük.

DEMİR'İN GAFUR'A AĞIR CEZASI

Demir Yaman, toplu sünnet töreninde Gaffur'un aldığı bayat tavuktan dolayı yemekte onlarca kişinin zehirlenmesi hazmedemez. Önce bir güzel döver, sonra da aşağılayıcı bir ceza verir.  Kahyalığını elinden alır ve karısı Saniye'ye Hanım Kahya yapar. Gaffur'un bu ceza çok ağırına gider.

Züleyha, Yılmaz'ın verdiği sözden vazgeçip kaçmalarını çok öfkelenir. Kocası, Demir' 4 elle sarılır, onun itibarını arttırmak için elinden geleni yapar. Diğer taraftan Çetin Gülten'den vazgeçmez, zehirlenmeden hastaneye düşen Gülten'e bir demet kırmızı gül ile geçmiş olsun ziyaretine gider. Gülten'in kalbini kazanır.

Yılmaz, hamile olan karısı Müjgan'a her şeyi anlatır. Müjgan bu itiraf karşınında dayanamaz, ağlayarak Çukurova'yı terk eder. İstanbul'a gider çocuğunu aldırmak ister, son anda narkoz yemeden karar değiştirir vazgeçer. Tam o anda peşinden Yılmaz da İstanbul'a gelir, Müjgan'ı ikna eder, Çukurova'ya getirir. Fekeli Hünkar hanımla konuşur ve iki aile arasındaki husumetin bitmesi için bir araya gelirler ama, uğraşılar sonuç getirmez.

4. KUZEY YILDIZI (SHOW TV): Geçen haftada olduğu gibi yine 4.sırada yer aldı. Bu hafta Total grubunda 8,88 puan aldı. 

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ın 10. Bölümünde; Yıldız’ın yirmi yıldır hayalini kurduğu an gelip çatmış, Yıldız dünyanın en mutlu kadını olmuştur. Ama Şule’nin gelişiyle birlikte dünyası başına yıkılmıştır. Çünkü Şule sadece Kuzey’i terk edip giden, sorun teşkil etmeyecek olan bir eski eş değildir. Kuzey için ne kadar önemsiz olursa olsun Kuzey’le Şule kâğıt üzerinde hala boşanmamıştır. Kuzey’in bile neredeyse unuttuğu bu bilgi, Yıldız’ı ters köşe yapar. Bir kere daha aldatılmış, bir kere daha hevesleri yarıda kalmıştır. Yıldız’ın payına hep gözyaşı düşmektedir. Artık gerçekten her şeyden vazgeçecektir. Kuzey, Yıldız’ı ikna etmek için, Yıldız’ı kendine inandırmak için her şeyi yapar. Ama Yıldız’ın ikna olmaya niyeti yoktur. Kuzey, bir taraftan aşkı için mücadele ederken bir taraftan Şule’yi ikna etmeye çalışır. Şule’nin şimdilik sorun çıkarmaya niyeti yoktur. Uzlaşma içinde bir ayrılıktan başka bir beklentisi yoktur. Kuzey, bu yüzden tüm enerjisini Yıldız’a yoğunlaştırır. Yıldız Nuh der, peygamber demez. Tekrar tekrar yara almaktan fazlasıyla yorulmuştur. Bu yüzden, bu duruma kesin bir son vermek için büyük bir karar verir.

5. EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ (ATV) : Hercai dizisi bu hafta ilk 5'e giremedi, yerini "Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz" Total'de 8,58 puanla girdi.

Tufan bir oyun oynar, bu kez silahların saklandığı depoyu öğrenmek için kuran Altan, ne kadar ciddi olduğunu Tufan'ın gözleri önünde yeğeni Kemal'i öldürerek kanıtlayacaktır. 

Altan yaptığı eylemlerle Çakırbeylilerin sabrını sınarken, Melike Meftun da yeğenleriyle planlar yapmaya devam eder. Ablasının oyunlarından sıkılan Feyyaz ise Meftun ailesinin kontrolünün kendisinde olduğunu bu kez sert bir dille gösterecektir.

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda; Fox Tv 4 dizi, Atv 3 dizi. Show Tv  2 dizi ve Kanal D bir  dizi ile sıralanıyor.

AB'de; Fox Tv 3 dizi. Atv  3 dizi. Show Tv ve TRT1 2'er dizi.

Fox Tv: Total 4 ve AB'de 3 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı  olmuştur.

 

KURULUŞ OSMAN NİHAYET EKRANLARDA

Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun anlatılacağı "Kuruluş Osman", izleyici karşısına çıkmak için gün sayıyor. Kuruluş Osman'ın geçtiğimiz günlerde 1.bölüm fragmanlarının yayınlandı. İlk bölüm için izleyenlerin sabırsız bekleyişi başladı. Burak Özçivit'in yer aldığı dizinin ilk bölümünü izlemek isteyenler için ilk bölüm 20 Kasım Çarşamba akşamı ATV ekranlarında olacak.

Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosunda başrolde Burak Özçivit dizide "Osman" karakterine can veriyor. Dizinin diğer rollerinde; Saruhan Hünel (Alişar)  - İsmail Hakkı Ürün (Samsa)  - Özge Törer ( Bala Hatun)  - Abdül Süsler (Kalanoz) - Ragıp Savaş (Dündar) -  Alma Terziç (İsodora) Ayşegül Günay Demir (Zöhre) -  Nurettin Sönmez (Bamsı) Seda Yıldız - Şeyh Edebali

Mehmet Bozdağ resmi Twitter hesabından 2 gün önce attığı twette;
"Bu savaşı güvercin gibi teyakkuzda olanlar değil, kartal gibi, şahin gibi taarruzda olanlar kazanacak! Hayallerimizden bir devlet çıkacak!" Diye yazmıştır.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever        

 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..