Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '19

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın Gözde Dizileri

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 25 Kasım - 01 Aralık 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 29 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (4 Dizi): Çukur (Show), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (5 Dizi) : Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Kadın (Fox), Çocuk (Star Tv), Azize (Kanal D), Elimi Bırakma (TRT1)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Kuruluş Osman (Atv), Afili Aşk (Kanal D), Kurşun (Fox), Benim Adım Melek (TRT1)

PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv)

CUMA (5 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Ferhat ile Şirin (Fox), Payitaht (TRT1), Sevgili Geçmiş (Star Tv)

CUMARTESİ (3 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Benim Tatlı Yalanım (Star Tv)

PAZAR (6 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Aşk Ağlatır (Show Tv), Güvercin (Star Tv), Kimse Bilmez (Atv), Toz Koparan (TRT1)  

TOTAL'İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total'in ilk sırasında Taner Ölmez'in dizisi Mucize Doktor yine yüksek bir puanı olan Total grubunda 14,93 ile ilk sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında Fox Tv'nin "Savaşçı" dizisi 7,27 puanla yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total'de olduğu gibi AB'nin ilk sırasında da 17,73 puanla Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise Kanal D'nin "Arka Sokaklar" 4,94 puanla yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE: Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 12.Bölüm (Fox).....................................16,79

2.Kuruluş Osman 2.Bölüm (Atv)......................................14,93

3.Bir Zamanlar Çukurova 46.Bölüm (Atv)……………......11,53

4.Çukur 77.Bölüm (Show Tv)………………………..........10,20

5.Arka Sokaklar 533.Bölüm (Kanal D)...............................9,14

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv)........................8,64

7.Kuzey Yıldızı 12.Bölüm (Show Tv).................................8,53

8.Hercai 23.Bölüm (Atv)....................................................8,23

9.Yasak Elma 58.Bölüm (Fox Tv)......................................7,40

10.Savaşçı 84.Bölüm (Fox)...............................................7,27  

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 12.Bölüm (Fox).....................................17,73

2.Kuruluş Osman 2.Bölüm (Atv)......................................14,59

3.Çukur 77.Bölüm (Show Tv)…………………………........8,73

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 149.bölüm (Atv)......8,30

5.Bir Zamanlar Çukurova 46.Bölüm (Atv)……………........8,24

6.Yasak Elma 58.Bölüm (Fox Tv)......................................7,02

7.Kadın 73.Bölüm (Fox).....................................................5,92

8.Payitaht Abdülhamid 98.Bölüm (TRT1)..........................5,25

9.Kuzey Yıldızı 12.Bölüm (Show Tv)................................ 4,94

10.Arka Sokaklar 533.Bölüm (Kanal D)........................... 4,94

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayının 12.Bölümünde AB'de aldığı 17,73 yüksek reyting puanı ile haftanın dizileri arasında her hafta olduğu gibi ilk sırada yer alıyor.

Nazlı için karar anı gelip çatmıştır. Acil gecesi yanlış entübe ederek ölümüne sebebiyet verdiği hastayı araştırmak için bakanlık tarafından görevlendirilmiş bir heyet hastaneye gelir. Adil’in Nazlı’yı koruma çabaları çabucak boşa çıkar. Ambulans şoföründen başhekimine hastanedeki herkes topun ağzındadır.

Nazlı’yı kurtarabilecek tek savunmaysa Ferman Hoca öğrencisi Nazlı'yı korumak için ifadesinde suçu hastaneye yüklemesini ister. Ama Nazlı çalıştığı hastaneye suçu atmayı vicdanı elvermez. Ama bu da Beliz’i ve ekonomik durumu yeni yeni düzelen hastaneyi ateşe atmak anlamına gelir. Nazlı korka korka kurula çıkar.

Ama sonunda ona umut veren beklenmedik bir tanık Ali Vefa vardır.Onu kurtaran ve aklanmasını Ali Vefa kurula yaptığı konuşma sebep olur. Ve Juri Nazlı'yı sadece bir uyarı cezası verir.

 

2.KURULUŞ OSMAN (Atv) : Burak Özçivit başrolü oynadığı Osmanı Deletinin ilk yılları kuruluşunu anlatan dizinin geçen hafta 2.bölümü Atv ekranlarına geldi. Önceki hafta 2.sıradan haftanın dizileri arasına girmişti. Yine geçen hafta 2.sıradaki yerini korudu. Total grubunda 14,93 puan aldığını görüyoruz.

Kuruluş Osman'ın bu haftaki bölümünde Osman, Bamsı Bey'in oğlu Aybars'ın katillerinin kalede yuvalanan bir ihanet şebekesi olduğunu düşünerek gizlice kaleye girer ve kalede güvendiği tek kişi olan Kulucahisar Tekfur'u Yorgopolos ile gizli bir anlaşma yapar. Ancak bu anlaşmadan hemen sonra öldürülen tekfurun cesedi, Osman'ın ayaklarının dibine düşer. Katillerin peşine düşen Osman, bataklıkta kendini kurtaran rahibelerle burun buruna gelir.

 

3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Geçen hafta olduğu gibi dizimiz üçüncü sıradaki yerini koruyor. Total grubunda 11,53 puan almıştır. 70'li yılların Çukurova'sında geçen dizimiz tam bir o yıllardaki Yeşilçam filmleri tadında... Oldukça da seviliyor ve seyrediliyor.

Züleyha'nın gözyaşları! Yılmaz ile Müjgan'ın mutlu aile tablosu Züleyha'yı gözyaşlarına boğuyor. Bir Zamanlar Çukurova 46. son bölümü izleyicisini ATV ekranlarının başına çaktı. 46.bölüm Perşembe akşamına damga vurdu. Demir'in annesine hesap sorup, Fekeli ile aranızda ne var? Sorusu ana-oğul arasına kara kedileri soktu.

Şermin Hünkar Hanımdan intikam almak için, Fekeli ile çektiği resimleri yazı ekinde basına vermesi ile kıyamet kopacak gibi duruyor.

 

4.ÇUKUR (SHOW) : Bu hafta da haftanın dizileri arasında Total grubunda aldığı 10,20  reyting puanı ile 4 sırada yer alıyor. Çatapatı çok olan dizi bu nedenle eleştiri alsa da çok sevilen bir dizi...

Efsun’un müdahalesiyle Yamaç ve Azer kapışmalarına kısa bir ara vermek zorunda kalırken Akın kendini eski müttefiklerine kabul ettirmenin bir yolunu arayacak.

Kendisini kimin kurtardığını arayan Yamaç’ın kafası Nehir’in mahalleye sürpriz ziyaretiyle iyice karışacak. Aliço kendine gelip İdris’i sorunca bütün aile bir kez daha İdris’in yokluğuyla yüzleşmek zorunda kalacak. Ziya’dan öğrendikleriyle birlikte kafasındaki soru işaretleri artan Vartolu’nun, babasının katiline bir adım daha yaklaşmak için neler yapacağı merakla beklenecek.

 

5.ARKA SOKAKLAR (ATV) :   Atv'nin uzatmalı dizisi Arka Sokaklar Televizyonların gediklisi oldu. Konular bitmiyor, art arda polisiye olalar devam ediyor bu nedenle dizi seyrediliyor ki, haftanın dizileri arasında 5.sırada yer alıyor. Total grubunda 9,14 puanla yer aldığını görüyoruz.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda ; Atv 4 dizi. Fox Tv 3 dizi. Show  Tv 2 dizi. Kanal D 1 dizi ile yer alıyorlar.

AB'de ; Fox Tv. ve Atv 3 dizi ilk sırada. Show Tv 2 dizi. Kanal D ve TRT1 birer dizi ile yer aldıklarını görüyoruz.  

ATV ;  Total'de 4 ve AB'de 3 dizi ile haftanın kanalı olmaya hak kazanmıştır.

 

TRT1'in Tozkoparan dizisi haftalar sonra tekrar yayında. Yeni sezona 35.bölümden itibaren geçen hafta yayına girdi.  Ama reytinglerde başarılı olmadı.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN REYTİNG KURBANI

Engin Altan Düzyatan'ın Diriliş Ertuğrul dizisinden sonraki Fox Tv.de yayına giren yeni dizisi Kurşun ilk 6 bölümünde başarılı olamadı. Bu nedenle bu hafta 7.bölümde erken final kararı aldı ve final yapıyor. 2019-2020 sezonunun ilk erken final yapan dizisi oluyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..