Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gecenin Bir Vakti Canınız Atıştırmak İsterse...

Gecenin Bir Vakti Canınız Atıştırmak İsterse...
 

Aslında hepimiz biliyoruz... Gecenin bir vakti aklınıza geliveren ya da bedeninizin ihtiyaç duyduğu atıştırma isteğine teslim olmamak gerekiyor. Çünkü sağlıklı kalmak, kilo korumak ya da kilo vermek için yapılması gereken bu. Ama bazen öyle anlar geliyor ki, gece ilerleyen saatlerde bir şeyler yemek gerekiyor. "Aslında aç değilim. su içmeliyim" diye düşünmek ve bunu denemek de işe yaramıyor.
 
Peki böyle zamanlarda ne yapılmalı? Elbette kendimizi açlıkla terbiye etmeyeceğiz, bir şeyler yiyeceğiz. Peki ama gecenin bir vakti ne yiyebiliriz? Ya da işler, toplantılar yüzünden yemek bile yiyemediğimiz bir günün gecesinde hangi yiyecekleri tüketebiliriz? 
 
İşte şimdi size bunları anlatacağım. Her ne kadar akşam yemeklerini belli bir saatte bitirmek zorunda olsak da bazen böyle uç durumlar ortaya çıkabiliyor. İşte öyle zamanlar için "can simidi" olan besinler var. Neler mi bunlar?
 
 
Rengarenk sebze tabağı
Özellikle de gece saatlerinde ağzınıza atacağınız her lokmaya olağanüstü bir dikkat göstermeniz gerekir. Bu konuda hemen imdada yetişecek olan besin grubu ise sebzeler. Havuç, kereviz, yeşillik, salatalık, domates gibi besinlerden hem rengarenk hem de hafif bir tabak hazırlayabilirsiniz kendinize. Sebzeler hem lif içerdiği için sizi uzun süre tok tutar hem de kolayca sindirilir. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sebzelere fazla miktarda tuz ve yağ eklememek.
 
Sebzeler, kinoa ve ılık salata
Diyelim ki o gün çok yoğundunuz ve onca dikkatinize rağmen öğün atlamak zorunda kaldınız. Aslında akşam yemeğini çoktan yemiş olmanız gereken bir saatte aç hissettiniz kendinizi. İşte böyle durumlar için size kolay ve sağlıklı bir tarif vereceğim şimdi. Kinoalı ılık Akdeniz salatası. Taze ıspanağı çok kısa bir süre buharda pişirin, üzerine biraz domates ve bir miktar kinoa ilave edin. İşte size hem sağlıklı hem hafif hem de kolay sindirilebilir bir salata. 
 
Protein kaynağı mantar
Genellikle ana yemeklerde garnitür olarak kullanılan mantar da sağlıklı bir gece atıştırmalığı. Çok besleyici ve aynı zamanda hafif bir yiyecek mantar. En önemli özelliği de bol bol protein içermesi. 
 
Patlamış mısır sadece sinemada yenmez 
Fazla zarar görmeden gece tüketebileceğiniz besinlerden biri de patlamış mısır. Ama tabii ki uymanız gereken kurallar var. Öncelikle sınırsız tüketim söz konusu değil. En fazla iki avuç tüketebilirsiniz. Üstelik patlamış mısırı evde kendiniz hazırlamalı ve içine yağ ya da tuz koymamalısınız. 
 
Meyvelere dikkat
Gece tüketebileceğiniz sağlıklı besinler arasında meyveler de var kuşkusuz. Ama meyvelerin de şeker içerdiğini düşünürsek bunları tüketirken de dikkatli olmak gerek. Bana sorarsanız ekşi elma, çilek, yaban mersini gibi yüksek oranda şeker içermeyen meyveleri tercih etmenizde fayda var. 
 
 
 
Toplam blog
: 82
: 76
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Manchester Metropolitan Üniversitesi Medya ve Kurumsal İletişim Bölümü'nden mezun oldum. Uzun sür..