Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '21

 
Kategori
İlişkiler
 

Geçici İnsanlar Kalıcı Dersler

Geçici insanlar kalıcı dersler verir. Şuraya herkese akıl verip kendisine laf anlatamayanların dramını çizelim. Kağıt küçük, kalem büyük geldi taştı, çizemedim.
 
Hayatı fazla umursayınca üzülüyoruz biraz da oluruna bırakmalı, çırpındıkça batıyor insan zaten kimseye de yaranılmıyor. Kendimizden başka kimseden fayda yok. Sağlık olduktan sonra gerisi yaşanıyor, acı tatlı her gün gelip geçiyor.
 
Mutluluk, aklındaki beklentilerle içinde bulunduğun yaşam realitesinin benzer frekanslarda olmasıdır. Yani hayattan beklentilerin ile yaşadığın hayat arasındaki fark ne kadar az ise o kadar mutlu olursun.
 
İnsanlık herkeste güzel durmuyor, bazılarına yakışan sadece mesafe. İnsanın zehirsiz olanına pek tanık olmadım. Kendi menfaatleri söz konusu olduğu zaman hiçbir ölçü tanımayan insanların arasında yaşıyoruz. Dört bir yanımız yanılgılarla dolu.
 
Kimse hakkında kötü düşünmekten yana değilim. Fakat hayatımda acıya sebep olan herkesin aynısını yaşadığını da görmek isterim, çünkü bazen anlamak yaşamaktan geçer. Benim iyi ve kötü günümde benim için hangi duyguları beslemişlerse benden onlara iki katı gitsin. Tokat atana diğer yüzümü çevirmem, iyilik edene de nankörlük etmem. Vefasızlığım asla yoktur, vefasıza da tahammülüm yoktur. Almadan vermekte Allaha mahsustur. Sırf insanlar mutlu olsun diye içime sinmeyen seyleri yapmaktan vazgeçtiğim ve hayır demesini öğrendiğim günden beri çevremdeki insan sayısı azalsa da huzurum arttı.
 
Hep olmayanın peşinden gitmek doyumsuzluktur. Seçenekler çoğaldıkça sıkılıyor, değişim istiyoruz. Bazen de imkansızı istiyor buna ulaşmak için bile içimizde umut biriktiriyoruz. Bazen de elimizde olanlardan sıkılıp ümidimizi yitiriyoruz. Elimizde olan rezil, başkasında olan vezirmiş gibi.
 
Cahil, acımasız ve haddini bilmeyen insanlar her istediğini söylüyorlar. Herkesle konuştuğu dilden konuşmak gerekiyor. Söylemek bana düşer algılamak sana, sözleri yerinden alıp göklere de çıkarırsın, ayaklar altına da alırsın, o senin anlama şekline kalmıştır.
 
Gözlerinizi görmek istemediğiniz şeylere kapatabilirsiniz ama kalbinizi hissetmek istemediğiniz şeylere kapatamazsınız. Herkes bir şeyler anlatıp doğruyu bulmaya çalışıyor oysa doğru çok derinlerimizde.
 
Haddinden fazla kıymet verip, gereğinden fazla ısrar ettiğin herkes seni buna pişman ediyor. Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür.
 
İnsanları sırtınızda taşıdığınız kadar değerlisiniz. Ne zaman ki, size yanlış gelen bir şeye karşı çıkar, geri çevirirsiniz sizden kötüsü olmaz. Kim ne düşünürse düşünsün önemli olan vicdanınızın sesini dinleyerek doğru olanı yapmaktır. Mesele mükemmelliyetçilik değil, doğru olanın yapılmasıdır.
 
İnsanların söylediği sözler, kurduğu cümleler, kalplerinde taşıdığı malzemenin kalitesini gösterir. Yaşamda iz bırakabilmek kolay iş değildir ama iz bırakmak içinde çok büyük şeyler yapmaya kalkışmak ya da çok büyük paralar harcamak gerekmiyor. Her insan anılır, kimi yaptıklarıyla, kimi yapmadıklarıyla. İyi olmakta, kötü olmakta elimizde.
 
Herkesi hak ettiği yere koy, yeri kadar vakit ayır, değdiği kadar umursa, ederi kadar önemse, verdiği güven kadar itimat et, fazlası hem zarar, hem yorar.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..