Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gecikmeli alerjik gıda reaksiyonu

Yaklaşık %40’ı bulan bir nüfus kesiminin gıdalara karşı gecikmeli alerjik reaksiyon (Tip III alerji) verdiği tahmin ediliyor. Bu alerjik reaksiyon, alerjen gıda maddesinin tüketilmesinin üzerinden birkaç saat veya gün geçmeden ortaya çıkmaz. Bu noktada klasik gıda allerjisinden ayrılır. Bu gecikme, gerek hasta gerekse doktorların, baş gösteren sağlık sorunlarının bir gıda
maddesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını ya da eğer bir gıda maddesi şüphesi varsa, hangi gıda maddesinden kaynaklandığını tespit etmelerini
güçleştirmektedir.

Gıdalara karşı gecikmeli alerjik reaksiyon (Tip III alerji), diğer aduyla gıda duyarlılığı aşağıdaki sorunlara yol açabilir.

• Kronik mide-barsak sorunları: İritabl barsak sendromu, ishal, gaz, kabızlık
• Nörodermatit gibi deri sorunları
• Yüksek tansiyon
• Baş ağrıları ve migren
• Obezite

Alerjen gıda alımı ve hastalık belirtisi ortaya çıkışı arasındaki zaman farkı alerjik reaksiyon teşhisini zorlaştırmaktadır. Kronik reksiyonlarn çıkış süresi olan 72 saat içinde birçok gıdayı tüketmiş olduğunuz için reksiyona tam larak hangi gıdanın sebep olduğunu bimeniz mümkün değildir.

 
Toplam blog
: 19
: 491
Kayıt tarihi
: 26.05.10
 
 

Diyetisyen akademisyen..