Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Geçim sıkıntısı Aile mutluluğunuzu engelliyor mu?

Geçim sıkıntısı Aile mutluluğunuzu engelliyor mu?
 

geçim sıkıntısı


Başlangıçta bu soruya hem “evet”, hem de “hayır” diye yanıt verebiliriz. Ama bizim kesin bir "evet" ya da "hayır"a ihtiyacımız var! Öyleyse her iki durumu da bir süreliğine gerçekmiş gibi deneyip, anlamaya çalışmak mantıklı bir yol gibi gözüküyor! Bir deneyelim bakalım bu mantık çerçevesinde analiz etmeyi! Hedefimiz yükarıdaki soruya kesin bir "EVET" ya da "HAYIR"! 

Önce "HAYIR" diyelim: "GEÇİM SIKINTISI İÇİNDE BİR AİLE MUTLULUĞUNDAN SÖZEDİLEMEZ, EN AZINDAN BİR EKSİKLİK KALIR !"  

Ama bu bizim zaten günlük yaşamımızda doğru kabul edip sonuçlarını yaşadığımız bir durum. "Geçim sıkıntısı içinde mutluluk mu olur?" görüşünün sonuçlarını biz zaten yaşıyoruz. Ama memnun muyuz? Eğer değilsek, şimdi bir de öbür yolu deneyelim mi? 

"EVET" veya "GEÇİM SIKINTISI İÇİNDE MUTLU BİR AİLE OLABİLİR" 

diyelim bir kez ve bir de bunun sonuçlarına bakalım! Hatta “İki gönül bir olunca samanlık seyran olur!” da diyelim. Bu durumu bir süreliğine, buna inanıyormuş gibi yaşayarak gözlemleyebiliriz, ya da bu doğrultuda oturup düşünerek, zihnimizle de bunu yapabiliriz! Her mekanın bir bedensel kıyafeti, bir de ruhsal kıyafeti vardır! Siz bir mahkeme salonunda kendinizi bir pijamayla düşünemeyeceğiniz gibi, huzurlu bir ruh halinde de hayal edemezsiniz değil mi? Peki biz akşamları eve döndüğümüzde, çıkarken giydiğimiz iş kıyafetlerimizle ruh hallerini de birlikte çıkarıp, ev için uygun olan ruhsal ve bedensel kıyafetlerimizi giymeyi akıl ediyor muyuz? Peki akıl edip, eve uygun bir ruh haline büründüğümüzü düşünelim! Ailemizle birlikteyiz işte, yuvamızdayız! Burada bizi mutsuz edecek ne var? İşte ancak şimdi bu soruya varabiliriz! Eğer hiçbir şey yoksa, "e mutlu olabiliriz istersek" demektir bu! 

Mutlu olmak bir aile bireyinin ailesine karşı en büyük, en anlamlı, en önemli sorumluluğudur! 

Eğer sizi yuvada, aile içinde rahatsız eden bir durum varsa ve bu da bir başka bireyin geçim sıkıntısını dert etmesiyle ortaya çıkıyorsa, onu bu konuda rahatlatmak sorunu çözecektir! "nasıl rahatlatırım ben de aynı sıkıntıdayım" mı diyorsunuz? Öyleyse önce kendinizi rahatlatın, şimdi iş bitti, eve geldiniz! Şimdi eşinizle, çocuklarınızla hoşça vakit geçirmenizi engelleyen “ruh halleri” dışında bir probleminiz yok. Bu ruh hallerini kapıda, ayakkabınızla birlikte çıkarın. Eğer sizin para kazanmanıza yarıyorlarsa, yarın sabah işe giderken yine giyersiniz. Gerçekten kendinizi geçim sıkıntısından kurtarmak istiyor musunuz? O zaman şimdiye kadar yapmakta olduğunuzu yapmaktan vazgeçin ve öbür şıkkı deneyin! 

Önce mutlu olmayı deneyin! 

Kuşkusuz, bir aile babası iseniz ve parasal sıkıntı içindeyseniz, evde güzel bir ruh halinde olmak zordur! Ancak geçim sıkıntısı içinde olan biri için para kazanmak da zordur. Bu zorluklar zincirleme ilişki halinde bulunur. Siz bir zorluğu aştığınızda bu zincir de kopar. Hangi halkayı bugün, bu akşam koparmayı başarabilirsiniz? Aile içinde güzel bir ruh halinde olmak, para kazanmaktan daha kolaysa eğer, geçim sıkıntısından kurtulmak için bu yolu seçin bir de. Başarmak için, başarısızlıkla sonuçlanan bir yolu defalarca denemek sizi başarıya ulaştırmaz! Değişik bir yol bulun ya da benim gösterdiğim yolu deneyin! Hepinize gönlünüzce bir gün dilerim. 

izzetbalci@ziprotek.com 

 

 
Toplam blog
: 75
: 1163
Kayıt tarihi
: 06.06.11
 
 

Zihinsel Programlama Teknikleri(NLP, Hipnoz, Meditasyon..vs.) alanında, uzun yıllardır araştırma ..