Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Geçip Giden Bir Yazın Ardından

 
Bir yaz daha geçti, gitti, 
sakin koyların ıssızlığına sığınarak.
Ne kaldı bu yazdan, geriye ne kaldı?
Ilık yaz akşamlarının yemekli sohbetleri,
Uçarı ve coşkulu çocuk sesleri,
Çiçekleri, böcekleri, rengarenk kelebekleri ile
zihinlerdeki izleri,
Ve birkaç dize, içinde duyarlı ozanların gezindiği.
Ama maalesef elde var yine o,
Kahrolası pandemi!
 
Uzunca bir süredir eskisi gibi güzel şeyler yazamıyordu. Ne yazması, artık terlemiyor, üşümüyor hatta bazen gece ile gündüzü de ayırt etmek istemiyordu...İş dişında oyalandığı meşgaleler bütününü gözden geçirdiğinde ise bazen kendini günümüzde değil de daha çok geçmişte, hatta bu dünyada değil de sanki başka bir dünyada yaşıyormuş gibi hissediyordu bu son yedi ayına damga vuran Corona günlerinde...Çırılçıplak ve iklimsiz...Doğup büyüdüğü, serpilip geliştiği iklimlere hiç de benzemeyen bir iklim(sizlik) içinde...
 
İçinden diyordu ki; "Dışı çikolata sos ile kaplı, kabuğu kırılmamış sert bir cevizdim.Eridi işte sonunda sosum son çöl sıcaklarında...Artık kendimi yalnızca kendim kırabilirim.Baskalari degil!
Hakli isyanlarımın hırçın küfürlerini altın sırma işlemeli ipeksi örtüler altında naif ve duyarlı sözlere çeviren iyi halli bir çevirmendim. Bu hiç beklenmedik güçlü fırtınalar altında o örtüler uçtu ve ortam iklimsiz...Artik sessiz isyanlarım çırılçıplak ortada..."
Başını geriye doğru çevirip zihninde hep canlı olan geçmişine bir kez daha baktı.Gördüğü oydu ki, evrende ve dünyada esas olan "daimi bir kaosdu"... Ve karsıtında "düzen" arayışları...Oysa ki bu arayışlar er ya da geç hep geçici olmaya ve yıkılmaya mahkumdu.
Adina "yeni normal" denilen yeni bir "iklimsizlikdi".Bunu aşabilmek için önce insan değişmeli deniyor.Oysaki artik dünya değişmeli! Insanin o ihtiyaci kadar üreten, paylaşan ve her zorluk karşısında dayanışan özüne uygun düşen yeni bir "dünya iklimiyle"...
İ.Ersin Kabaoğlu,
21 Ekim 2020, Ankara
 
Toplam blog
: 366
: 2333
Kayıt tarihi
: 05.10.07
 
 

Samsun/Ladik doğumluyum. Çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım babamın görevi gereği ülkemizin Orta ..