Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Geçişimi Engelleme

Geçişimi Engelleme
 

Salih Arıkan


Şehrimizin birinde adamın biri yolun ortasına  arabayı koyup gitmiş. Tabi trafik kilitlenmiş. Demek ki rastgele konulan arabalar trafiği engelliyormuş.

Araç sahiplerini önce empatiye davet edelim. Sonra millet toplanmış arabayı kaldırıma koymuşlar. Kaldırımdan yürüyecek olan kendileri değil. Zaten iş burada başlıyor. Yolun ortasına konulunca kendileri geçemedikleri için itiraz ediyorlar. Kaldırıma konulduğu zamanda biz engelliler hamileler yaşlılar bebek arabalıları zorlanıyoruz. Kaldırım işgalleri hayatımızı zora sokuyor. Ve bazen kaldırımdan değil de yoldan yürümek zorunda kalıyoruz.

Ben kaldırım işgalleriyle ilgili caydırıcı cezalar getirilmesini istiyorum. Bir de farkındalık çalışmaları artırılsın. Sosyal sorumluluk derslerinde bu konu işlenebilir. Broşürler bastırılıp  işgal eden araçlara konulabilir. Yine işgalci araçlara geçişimi engelleme siti kırları yapıştırılabilir. Daha çok yaygın medyada kısa film belgesel ve eğitici ve öğretici programlar yapılabilir fakültelerde ve ilk ve ortaokullarda konferanslar verilebilinir. Dilersek kaldırım işgallerini sona erdirebiliriz biz sizden en çok hayatımızı kolaylaştıracak uygulamaları en azından hayatımızı zora sokmayacak faaliyetleri eylemleri istiyoruz.

Bu konuda kamuoyu oluşturmamıza destek veren ve verecek olan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Salih ARIKAN, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..