Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Geçmiş olsun Fenerbahçe

Geçmiş olsun Fenerbahçe
 

İkinci yarıda tüm maçları kazanarak zirveye yerleşen Fenerbehçe hakkında, her galibiyet sonrası, canım bu galibiyeti kutlayacak yazılar yazmayı istiyordu ama, tek maçlık başarıların işe yaramayacağını düşünerek, asıl sonucu etkileyecek Bursa maçına kadar susmayı tercih etmiştim.

Geçen yılın şampiyonu Bursaspor, son karşılaşmalarında, kendi sahasında bile kötü sonuçlar alarak yarıştan koptu. Bu yılın iddialı ekibi Trabzonspor'la Fenerbahçe, kaç haftadır, maç fazlasıyla, averaj fazlasıyla zirveyi paylaşmaya devam ediyordu.

Sanırım kırılma noktası Fenerbahçe Bursa maçıydı.

Hatırlarsanız geçen yıl Fenerbahçe, evinde son maçta Trabzonla berabere kalarak şampiyonluğu kaybetti. Bursa’yı averajla geçmesine rağmen son maçta sarı lacivertlilerin puan kaybetmesi, yarışı kaybetmesine yetmişti.

Hem de Bursa’nın da berabere kaldığı haberlerinin anons edilmesiyle yarım dakika yaşanan şampiyonluk sevincinin ardından büyük bir yıkım yaşanmıştı Fenerbahçe stadında.

Vaktiyle Denizlispor’la Denizli’de berabere kalıp son hafta şampiyonluğu kaptırdığında da böyle bir şok yaşamıştı Fenerbahçe…

Bu yıl üçüncü kez aynı şoku yaşarsa Fenerbahçe ömrü billah bir daha kendini toparlayamazdı.

*****

Geçen yıl Bursaspor İstanbul’da Fenerbahçe’yi yenerek şampiyonluğu hem hak etmişti, hem garantilemişti. Eğer maç berabere bitmiş olsaydı şampiyon Fenerbahçe’ydi.

Bu yıl ikinci yarıdaki başarısıyla öne geçen Fenerbahçe’nin bütün maçlarını kazanması halinde, şampiyonluğunu kimse engelleyemezdi.

Ama son maçlarında kötü neticeler alan, kendi sahasında bile küçücük takımlara yenilen Bursaspor, Saracoğlu’nda Fener’e karşı diri durmayı bildi ve Fener’in 2 puanını çaldı.

Bu saatten sonra yapılacak fazla bir şey yok.

Yolun açık olsun trabzonspor… Bu yılın şampiyonu sensin.. Tebrikler Şenol hoca, geçmiş olsun Aykut hoca…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..