Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun
 

Saldırıya uğrayan gazeteciler yurda döndü

Gürcistan ile Güney Osetya bölgesinde meydana gelen olayları takip etmek üzere bölgede bulunan Kanaltürk ve NTV ekipleri Pazar günü saldırıya uğramıştı. Açılan ateş sonucu araçta bulunan NTV ekibinden Hilmi Hacaloğlu yara almazken, Cumhur Çatkaya, Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk ile kameraman Güray Ervin hafif şekilde yaralandı.

Saldırıya uğrayan gazeteciler bugün yurda döndü. NTV kameramanı Cumhur Çatkaya'nın olay anında çektiği görüntülerse savaşın tüm korkunçluğunu gözler önüne seriyor. (Kaynak:Milliyet)

Biraz önce haberlerde izledim, gazetecilerimiz ölümün eşiğinden dönmüşler. Saldırıya uğrayan gazeteciler yaralılar dahil herkes yanındakine moral vermeye çalışarak tam bir dayanışma örneği sergilediler.

Omzundan ve başından yaralanan gazeteciler, gazeteci olduğunu anlatmaya çalıştıklarında önce arabadan indirildiler, yaralı arkadaşları için ambulans isterken de ikinci bir saldırıya uğrayıp tabancaların kabzalarıyla dövülüp hırpalanarak oradan uzaklaştırıldılar.

Daha sonra Tshinvali’de Oset askerlerine teslim edilerek, Tsinvali Halk Hastanesi’ne kaldırıldılar. Yaralılara ilk müdahale burada yapıldı. Yerin altında bulunan bu sığınıkta yaralılar son derece olumsuz koşullarda tedavi edilmeye çalışıldı.

Gazeteciler, “Ben iyiyim” mesajları arasında gazetecilik görevlerini hastane içinde devam etmeye çalışırken yara almadan kurtulanlar ise yaşadıkları kabusu unutup hastane dışına çıkarak haber yapmaya görüntü almaya çalıştılar. Onlar için görev aşkı her şeyden önce geldi.

Saldırıya uğrayan gazeteciler bugün yurda döndü. Arkadaşlarımıza Hoş Geldiniz ve Geçmiş Olsun diyorum.
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..