Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Geçmişe dokunuş...

Geçmişe dokunuş...
 

Dokunduğumuz her eşya aslında bir anıdır bize. Geçmişte bir günden bir hatırlatıcı bugüne. Çok büyükte olması gerekmez bu eşyaların. Belki bir kazağın üzerindeki iğne olur kimi zaman bazende masadaki bir fotoğraf mutlu günlerde çekilmiş. Geçmiş, geçmişte kaldı desekte aslında bağlıyızdır o günlere. Bir dokunuşla o günlere götürürler bizi. Nede olsa o günlere şahit olarak sadece onlar kalmıştır hayatımızda. Ne anılar saklarlar üzerlerinde.

Ajandalarda öyledir yada günlükler. Her sayfa geçmişten bir gün, her sayfa bir yaşanmışlık. Ne acılar biriktirmişizdir o sayfalarda, ne mutlu günlerimiz olmuştur kaleme döktüğümüz. Kimiz zaman gülücüklerle kimi zaman gözyaşlarımızla imzamızı attığımız o sararmış sayfalar...

“Kalbin kadar temiz olan bu sayfayı” diye başlar geçmişte kalan bir dosttun hatıra defterimeze yıllar önce yazdığı yazı, iyi dilekleriyle son bulur. Belki artık o yoktur hayatımızda ama onu hatırlatacak sayfalar vardır elimizde.

Bazen kurmuş bir çiçek çıkar raftaki herhangi bir kitabın arasından. Oysa siz onu çoktan unutmuşsunuzdur bile. O kurumuş çiçek ise kendini saklamıştır o sayfaların arasına, kendini hatırlatmak için. O çiçeği birgün bulduğunuzda kimden aldığınızı hatırlarsınız, birden aklınıza yıllar gelir. Ne de zalimce geçip gitmiştir.

Biz hızlı aktığını düşünsekte zamanın aslında kendine göre bir ağırlığı vardır. Çok şey yaşamadığımızı düşünsekte geriye dönüp baktığımızda yığınla anı bırakır zaman giderken ardında.

Bazen unutsakta anılarımızı aslında onlar getirmiştir bizi bu günlere. Ardımızda anılardan örülmüş koca bir yol vardır adına hayat yolu dediğimiz.

Attığımız her adımda uzayan koca bir yol...

Uzun zamandır okumadığınız kitaplarınızı bir karıştın, belki içinde sizin tarafınızdan bulunmayı bekleyen bir hatıra vardır.


Sevgiyle kalın...

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..